HyperX Cloud Stinger Core Wireless İncelemesi: Hafif Gövde, Güçlü Ses

HyperX Cloud Stinger Core Wireless, hafif yapısına rağmen güçlü sesi ve uzun pil ömrüyle oyuncuları etraflarına dolanan uzun kablolardan kurtarmayı hedefliyor.

Bundan yaklaşık 25 yıl kadar önce bilgisayarımı bağladığım CRT monitörün yanına bir çift hoparlör seçmeye çalışırken işi bilenlerden biri şöyle bir tavsiyede bulunmuştu: “Benzer fiyat ve fonksiyona sahip iki seçenek arasında kalırsan daha ağır olanı tercih et.”

Aldığım bu tavsiye o günden beri aklımın bir köşesinde yer etti. Ama bu kural tüketiciler tarafından bilinçli veya bilinçsiz olarak yaygın bir şekilde benimsenmiş olsa olsa gerek ki, üzerine basılı markanın haricinde pek bir numarası olmadığına inandığım Beats kulaklıkları söktüklerinde içine kulaklığın ağırlığını artırmaktan başka fonksiyonu olmayan işlevsiz parçaların yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Bu nedenle HyperX Cloud Stinger Core Wireless’i kutudan çıkardığımda hafif bir şaşkınlık yaşadım. 40 milimetrelik ses ünitelerine ve 17 saate varan pil ömrüne sahip, oldukça kalıplı bir şekilde tasarlanmış oyunculara hitap eden kulaklık adeta tüy gibiydi.

Cihazı PS4 konsoluna bağladığımda şaşkınlığım daha da arttı. Zira o tüy gibi cihaz, yıllarca kafamın üzerinde dolaşıp duran kablolu kulaklıktan daha iyi ses veriyordu.

Kısa bir an AirPods Pro kulaklıklarımla göz göze geldik. Tanesi 5 gram ağırlığındaki bir çift kulaklığın 5 saat boyunca nasıl gümbür gümbür ses verdiğini hatırladım. Bu neden farklı olsun ki diye düşündüm.

Çeyrek asırlık ön yargılarımı silip atan bir cihaz vardı karşımda.

Tasarım, Fonksiyonlar, Ses Kalitesi

HyperX Cloud Stinger Core Wireless sizi uzun kablolarla uğraşmaktan kurtarmak için tasarlanmış bir ürün.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless, adından da anlaşılabileceği üzere sadece temel işlevlere odaklanan bir kablosuz oyuncu kulaklığı. hareket eden kısım olan ayar başlıkları sağlam çelikten yapılmış. Üzerinde bir USB-C şarj girişi, döner ses ayarlama butonu, açma kapama düğmesi ve pozisyonu ayarlanabilir mikrofon mevcut. Başka hiçbir şey yok.

Cihazın kutusundan şarj kablosu ve 2,4 GHz üzerinden yayın yapan USB dongle cihazı haricinde bir şey çıkmıyor. Bu dongle cihazını konsola takıp kulaklığı açtığınızda eşleşme anında gerçekleşiyor. Yani ayarlara girip cihaz tanıtmak zorunda değilsiniz. Bendeki cihazın üzerinde PS4 ve PS5 ile uyumlu olduğuna dair özel bir ibare vardı. Belki de bu nedenle beyaz rengi tercih etmişler. Kulakta duruşu gayet rahat, hafifliği de konfor açısından artı puan.

Açıkçası neredeyse 20 yıl siyah kulaklık kullandıktan sonra beyaz iyi geldi. Hem böyle olunca size seslenmek isteyenler kulağınızda kulaklık olduğunu daha net görüyor. Sanırım aynı modelin bir de PC için paketlenmiş olanı var ve siyah renkte sunuluyor. Bendeki kulaklığın dongle bağlantısını PC’ye takınca orada da sorunsuz bir şekilde çalıştı. Muhtemelen kutusunda PC yazan model de konsola takıldığında çalışıyordur.

Kutusunda PS4/PS5 yazsa da PC’ye takınca gayet güzel çalışıyor.

Cihazın ses performansı gayet güzel. Baslar çok vurmuyor ama ben zaten orta tonlara daha fazla önem verdiğim için sorun etmiyorum. Hatta bence böylesi daha bile iyi. Oğluma denettim, o da benle aynı fikirde olduğunu söyledi. Hatta henüz 2 yıllık olan, tanındık bir markanın gayet iyi bir modeli kulaklık yerine oyun oynarken bunu kullanmaya başladı. Bluetooth yerine kendi kablosuz iletişim protokolünü kullandığı için seste gecikme söz konusu değil. Mikrofonun sesi güzel, yukarı kaldırdığınızda sessize alma özelliği de var.

Cihazın fonksiyonlarıyla ilgili tek eleştirim, kalan pil süresini kullanıcıya net bir şekilde aktarmakta yetersiz kalması. Cihaza dışarıdan bakarak pilinin ne kadar kaldığını kolay kolay anlayamıyorsunuz. Üzerinde bir LED var ama pek açıklayıcı değil. Yaklaşık 15 dakikalık pil ömrü kaldığında cihaz sıklıkla yenilenen, diğer oyuncularla iletişim kurmanıza engel olacak derecede rahatsız edici bir uyarı çalmaya başlıyor ve kısa süre sonra kendini kapatıyor. Alacağınız tek net uyarı bu.

Kulaklıkta ses. açma kapama düğmesi ve şarj girişi dışında bağlantı yok. Şarj girişine mıknatıslı bir kablo bağlamak kullanımda sizi oldukça rahatlatacaktır.

O nedenle 17 saatlik pil ömrü var demeyip duruma göre her kullanım sonrası, veya her iki kullanımda bir kulaklığı şarja takmakta fayda var. Ben mıknatıslı bir şarj kablosu alıp ucunu şarj yuvasına yerleştirdim. İşim bitince kabloyu yaklaştırıyorum, tık diye yapışıp şarj etmeye başlıyor. Böylesi oldukça kolay oldu, zamanla tak çıkar nedeniyle slotun arızalanması riskini de azaltıyor.

Sonuç

HyperX Cloud Stinger Core Wireless, ilk bakıştaki ön yargılarıma rağmen performansıyla beni şaşkınlığa uğrattı. Beyaz rengi gayet hoş, takması rahat, gecikme problemi yok, hem konsolda hem PC’de rahatlıkla kullanılabiliyor, kablosuz oluşuyla da son derece pratik. 17 saat pil ömrü saatler süren kesintisiz oyun seansları için gayet yeterli, sadece kalan pil ömrü konusunu biraz daha netleştirmeye ihtiyacı var.

Bütçenizi fazla zorlamadan, kendini kanıtlamış bir markanın iyi bir kablosuz oyuncu kulaklığına sahip olmak istiyorsanız HyperX Cloud Stinger Core Wireless’i rahatlıkla alternatifleriniz arasına alabilirsiniz.