Huawei 2018’in ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk altı ayında Huawei, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttırarak 48 milyar Amerikan dolarına yükseltti. Şirketin 2018 yılı ilk yarısındaki operasyonel kar marjı yüzde 14 olarak açıklandı.
Yıldan yıla hiç durmadan büyüyen ve iş ortaklarını da kendisi ile birlikte büyüten Huawei’nin farklı iş birimleri, bu finansal başarının elde edilmesinde kritik rol oynuyor. Huawei Taşıyıcı Birimi, uçtan uca 5G çözümlerinde gücünü arttırdı, bulut veri merkezlerinin yanı sıra LTE’nin de sürekli evirilmesini sağladı ve böylece taşıyıcıların operasyonel zorlukları aşmalarına destek oldu.
Huawei, sunduğu çevik dijital operasyonlar ve uçtan uca deneyim yönetimi çözümleri ile taşıyıcıların insanlar, evler ve kuruluşlar için daha iyi bir bağlantı deneyimi sunmasına yardımcı olurken, taşıyıcıların, video, nesnelerin interneti, ev içi genişbant internet hizmeti, bulut ağ sinerjisi gibi alanlara yönelik hizmetler geliştirmelerini de sağladı.
Huawei Kurumsal Birimi, müşterilerine entegre, yenilikçi ve açık dijital platformlar oluşturmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Bu platformlar, kamu kuruluşlarının ve sektördeki tüm işletmelerin daha çevik ve verimli bir şekilde yenilik yapmasına, dijitalleşmesine ve günlük operasyonlarını daha akıllı hale getirmesine olanak sağlıyor. Huawei, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka ve büyük veri dahil olmak üzere gelişmiş BT alanlarında yenilik yapmaya devam ediyor. Huawei’nin veri merkezi, kurumsal kampüs, Intent-Driven Network (IDN) çözümü, flaş depolama, eLTE ve kurumsal iletişim çözümleri; kamu kurumları, enerji, ulaştırma, finans ve üretim gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılıyor.
Huawei dijital dönüşümü desteklemek için de etkin şekilde çalışıyor. Huawei; açık BT, OpenLab, eğitim ve hizmetler için platformlar kurarak, günden güne çok daha fazla ortaklığa imza atıyor, ortak inovasyon gerçekleştiriyor ve ortak müşteri hizmetleri etrafında bir ekosistem kuruyor.
Huawei Tüketici Birimi, yarı yıl icraatları
Huawei P20 serisi, fotoğrafçılıktaki yenilikler ve yapay zeka teknolojisini kullanarak akıllı telefon fotoğrafçılığını bir adım ileriye taşıdı.
GPU Turbo, Huawei’nin EMUI işletim sistemi, akıllı telefon GPU’ları ve CPU’lar arasındaki işlem darboğazlarını ortadan kaldıran devrim niteliğinde bir grafik hızlandırma teknolojisi olarak öne çıktı. GPU Turbo, güç tüketimini azaltırken grafik işlem verimliliğini önemli ölçüde artırdı. Performans ve güç tüketimi arasındaki dengeyi optimize eden GPU Turbo, kullanıcı deneyimini etkin şekilde iyileştiriyor.
Bulut bilişim ve yapay zeka
Yapay zeka alanında Huawei Cloud, EI Intelligent Twins’i hayata geçirdi ve belirli endüstriyel senaryolarda yapay zekanın pratik uygulamasını mümkün kılmak için derin öğrenme, görüntü arama ve EI akıllı video dahil bir dizi hizmeti sunduğunu duyurdu. Huawei Cloud, tüm hizmet ve düğümleri için Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardı’na (PCI-DSS) uygunluğu doğrulayan PCI-DSS sertifikası aldı. Bu sayede, Huawei Çin’de bunu sunan ilk bulut hizmeti sağlayıcısı oldu. Huawei Cloud, Çin’deki Kamu Güvenliği Bakanlığı düzenlemelerine uygun olarak Seviye 4 Sınıfında Siber Güvenlik Koruması için gerekli tüm derecelendirme değerlendirmelerini de geçti. Huawei ayrıca, saniyede on milyonlarca veri paketini iletme performansını artıran bir bulut sunucusu olan C3ne’yi piyasaya sürdü.
Huawei, tam bağlı ve akıllı bir dünya yaratmak amacıyla her bireyi, evi ve organizasyonu dijitalleştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Şirket, müşterileri için değer yaratmak, toplumun dijitalleşmesini ve akıllı teknolojilere geçmesini ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için BT altyapısına ve akıllı cihazlara odaklanan stratejisini uygulamaya devam edecek.