GTech, Finans Sektörüne Yeni Bir Soluk Getiriyor

GTech; yetkilendirme yapısı son derece esnek ve güvenli, hem Private Cloud hem de Public Cloud yapılarında çalışabilen, Autoscale özelliğiyle önemli bir maliyet avantajı sağlayan API altyapısı ürünü Symphony LABs ile sektöre yeni bir ivme kazandırıyor.

İbrahim Öztürk

Günümüzde bankaların genişleyen dijital hizmetlerini kusursuz verebilmeleri, müşterilerin dijital alışverişlerinde onlara hız ve güven sağlayabilmeleri için altyapılarını buna göre geliştirmeleri kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi.

BDDK’nın 2021 yılından itibaren hayata geçirdiği düzenlemelerle gelişen dijital bankacılık, beraberinde birçok Fintech ve finansal kuruluşun bankaların altyapısıyla entegre olma ihtiyacını gündeme getirdi. GTech’in API Ürünü Symphony LABs bu konuda finans sektörüne yeni bir soluk kazandırdı.

GTech Spmhony LABs, sunduğu ana bankacılık uygulamalarına ilave olarak içinde barındırdığı 500 den fazla servis ile bir bankanın çok daha fazla hizmet ve ürününü müşterisiyle hızlı ve güvenilir bir şekilde buluşturabilmesine imkân sağlıyor. GTech Stratejik Planlama ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Öztürk; “GTech olarak uzun yıllardır Symphony Banking ürünümüz ile bankaların alt yapılarını kuruyor ve bu yapıların kusursuz işlemesini sağlıyoruz. Şimdi yeni ürünümüz Symphony LABs ile bankalar ek bir maliyete katlanmadan çok daha fazla hizmet ve ürünü müşterilerine sunabiliyor, aynı zamanda Fintech sistemleriyle beraber yeni ürün ve hizmetlerini geliştirebiliyor” dedi.

Bankacılığın bir evrim geçirdiğini ve önümüzdeki yıllarda tüm bankaların dijital yapıya geçerek çok az şube sayısıyla hizmet vereceğini belirten İbrahim Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Finansal hizmetlerin her geçen gün dijitalleşen süreçlerin içerisine daha fazla gömülü hale geleceğini görüyoruz. Mevcuttaki en bilenen örneğe bakacak olursak bir e-ticaret mağazasında 50 bin liralık bir alışveriş yaptığınızda, sistem size ‘kredin hazır istiyorsan buradan başvur’ diyor. Bilgilerinizi giriyor ve satın alma işlemini o anda, mağazada bitiriyorsunuz. Dolayısıyla finansman olayı, ana iş sürecinin içine gömülü hale gelmiş oluyor. Böylece siz aslında bir banka olarak çok daha fazla hizmet ve ürünü müşteriyle buluşturabilir hale geliyorsunuz. Dolayısıyla günümüzde bankalar artık bir ekosistem kullanarak müşterilerine şube ve klasik dijital kanal dışında da ulaşmak ve hizmet sunmak zorundalar.”

GTech Symphony LABs ürününün çok daha fazla fonksiyon desteklemesinin en ayırt edici farkı olduğunun altını çizen İbrahim Öztürk, GTech altyapısının sağladığı bütün fonksiyonların bu altyapı üzerinden de sunabilir durumda olduğunu söyledi ve ürünün özellikleri hakkında şunları söyledi:
“Yetkilendirme yapısı son derece esnek ve güvenli, dolayısıyla firmaya bunu verdikten sonra hem kendi içinde hem başka firmalara açma noktasında hem de kendi şirket içerisindeki yetkilendirme noktasında ciddi avantajları var. Aynı zamanda yeni nesil bir altyapı olduğu için hem Private Cloud hem de Public Cloud yapılarında da çalışabiliyor. Autoscale özelliği ile de kullanıldığı zaman performansını iyileştiren, bir kullanım olmadığı zaman da kendisini otomatik olarak azaltan yapısıyla kaynak tüketiminde maliyet avantajı sağlayan, kısacası çok ciddi akıllı zekaya sahip bir yapıdan bahsediyoruz.”

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?