Garanti Paramatik’ler Artık Daha Kolay ve Daha Hızlı!

Garanti Bankası, müşterilerinin Paramatik’lerde hem daha hızlı işlem yaparak zaman kazanmalarını sağlamak, hem de genel kullanım alışkanlıklarına uygun biçimde işlemleri kolaylaştırmak için I-AM, bir dizi çalışmayı hayata geçirdi.

Garanti Paramatik’lerinde yaşanan sorunları minimuma indirerek müşteri memnuniyetini artırmaya dönük bu çalışma sonucunda Paramatik ekranları yenilendi.

Dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye’de 20 yıldan bu yana hayata geçirdiği deneyim tasarımı projeleriyle adından sıkça söz ettiren uluslararası tasarım ve marka deneyimi ajansı I-AM, Garanti Paramatik’lerde insan odaklı tasarıma öncelik verdi. Müşterisi olan tüm markalar için inovatif ve yaratıcı çözümler geliştiren I-AM’in Garanti Bankası ile birlikte hayata geçirdiği son projesi, en küçük değişiklikle kullanıcı deneyiminde anında geri dönüş veren ATM tasarımında kendini gösterdi.

I-AM olarak projenin başlangıç aşamasında Garanti ekibiyle detaylı bir analiz süreci geçirdiklerini ve elde ettikleri detaylı Paramatik kullanım datası sayesinde yol haritası çıkardıklarını ifade eden I-AM’in Ortağı ve Servis Tasarımı ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Direktörü Erdem Demir, Paramatik kullanıcılarının işlem yapma sıklıkları, müşteri başına düşen kart ve işlem sayıları gibi pek çok veri için çok kapsamlı bir sistem analizi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan analizlerle Garanti müşterilerini daha yakından tanıma ve kullanım alışkanlıklarını öğrenme şansı elde ettiklerini söyleyen Erdem Demir, Paramatik kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun tek bir hesap sahibi olduğunu, birden fazla hesabı olanların da Paramatik işlemlerinde genellikle aynı hesabı kullandıklarına dikkat çekti. Demir’e göre, I-AM proje ekibinin tasarım stratejsini oluşturmasında bu ve benzer içgörülerin önemli faydaları oldu.

Elde edilen veriler doğrultusunda, özellikle Paramatik’lerdeki menü hiyerarşisini en efektif şekilde oluşturabilmek için, card sorting (kart sıralama) çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışma sayesinde kullanım akışları ve menülerin tasarımında kullanıcı perspektifi de tasarımlara dahil edildi.