Fujitsu Forum, 16 ve 17 Kasım 2016’da Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirildi.
Forum, işletmelerin dijital dönüşümü için “İnsan Odaklı İnovasyon” ana temasıyla düzenlendi. Etkinlik, Fujitsu’nun dijital olarak güçlenmiş bir gelecek yaratma, insan odaklı sayısallaştırma yoluyla inovasyonu hızlandırma ve değerli ticari sonuçlar sağlamak üzere dünyanın dört bir yanından gelen 14 binden fazla katılımcıyı ağırladı.
Fujitsu Forum’da, Fujitsu’nun; bulut, nesnelerin interneti, yapay zeka ve siber güvenlik gibi temel dijital alanlarda yatırım ve yeniliklere devam ettiğini ve müşterilerine, dijital dönüşümün zorluklarıyla, fırsatlarını keşfetmekte nasıl yardımcı olacağı üzerinde duruldu.
Fujitsu Forum’un açılış konuşması Fujitsu Dünya Başkanı Tatsuya Tanaka tarafından yapıldı. Dünyadaki dijital dönüşümün hayatlarımızı nasıl değiştirdiğini anlatan Tanaka, sunumunda dikey endüstrilerdeki yenilikçi Fujitsu çözümlerinden de bahsetti. Sahneyi Fujitsu Dünya Başkanı Tatsuya Tanaka’dan devralan Fujitsu Kıdemli Başkan Yardımcısı, EMEIA ve Amerika Bölgesi Başkanı Duncan Tait: “İnovasyon ve değer üretiminin altın çağını yaşıyoruz” dedi. Duncan Tait’in konuşması dünyayı değiştiren dijital devrim üzerineydi. Tait, dijital devrimin negatif bir güç olmadığını, sadece bunu görmezden gelenlerin durdurulamaz dijital değişimden endişe etmesi gerektiğini ifade etti.
Duncan Tait, Fujitsu’nun Avrupa genelinde 1200 üst düzey yöneticiyle gerçekleştirdiği pazar araştırmasını referans göstererek; “Kurumların yüzde 52’si önümüzdeki beş yıl içinde mevcut işlerinin bugünden farklı olacağını düşünüyor” dedi. Ayrıca Tait, “Dijital karışıklık dünyamızı değiştiriyor. Bulut, büyük veri, mobil hizmetler ve nesnelerin internetine dayanan yeni dijital teknolojiler ve hizmetler, pazar dinamiklerini kendi başlarına değiştiriyor ve tamamen yeni müşteri gereksinimleri yaratıyor’’ diye ekledi. Fujitsu’nun sunduğu çözüm ve hizmetler, iş ortaklarımızın katkılarıyla yeni bir dijital dünya oluşturmaya olanak sağlıyor ” dedi.
Açılış oturumunda Duncan Tait’in ardından sahneye gelen DHL CIO’su Dr. Markus Voss, dijital Darwinizm ile yüzyüze olduğumuzu ve kurumların dijital adaptasyonunun bir varoluş mücadelesi olduğunu söyledi. Dijital dönüşümün önemine sık sık vurgu yaptı. Eskiden yıllarımızı ve saatlerimizi alan iş süreçlerinin artık günlere ve saatlere kadar indirgendiğini söyleyen Voss, DHL’de depo yönetimi tarafında AR (Artırılmış Gerçeklik) ve robotlarla üretkenliği nasıl artırdıklarını gösterdi.
Son olarak bir konuşma yapan Fujitsu CTO’su Dr. Joseph Reger, Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenme (ML) kavramları üzerinde durarak, “Dijital zekayı, sahip olduğumuz veriler oluşturuyor” dedi. Dr. Reger konuşmasında dijital dönüşümün iş modelini yeniden tanımlamak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Dijital dönüşümde mutlaka CEO’nun liderliği gerekiyor. Zira dijital dönüşüm hangi sektörde olursanız olun, yaptığınız işin tüm doğasını tamamen değiştirmek anlamına geliyor. Bu nedenle en üst kademeden yönetim kararı gerekiyor”.