CDMVision, satışa sunduğu ADS (Augmented Distant Services) ürünüyle çözüm ortağı olduğu şirketleri hem üretim sanayii hem de servis hizmetlerinde yeni çağ ile buluşturuyor.
Dijital çağı yaşadığımız şu günlerde teknolojinin her geçen gün gelişerek ilerlemesi, şirketlerin iş gücünün farklı kabiliyetler öğrenmesini zorunlu kılıyor. Dünyanın en prestijli uluslararası yönetim danışmanlığı firmalarından biri olan Deloitte’in yaptığı araştırmaya göre işletmelerin yüzde 90’ı kendi endüstrilerinin dijital akımlar ile yıkıcı değişime uğrayacaklarını gösteriyor. Hatta bunların yüzde 70’inin de bu değişime ayak uyduramayacağı görülüyor.
2025’e Kadar Büyük İş Kaybı ve Daha Büyük Yeni İş İmkanları
Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan bir başka rapora göre 2025 yılına kadar yapay zeka sebepli 75 milyon iş kaybı yaşanacak olsa da, buna karşın 133 milyon yeni iş alanı açılacak. Ancak bu yeni iş gücünden faydalanılması için, mevcut iş gücünün yüzde 54’ünün bu yeni alanlarda çalışabilmesi için bugünden yeni yetenekleri edinmesi gerekiyor.
İş sahalarında yetenek öğrenme ve kazanma için de yeni bir çağ başladı. Geleneksel yöntem olan eğitmen eşliğinde öğrenme yüzdesi düşerken kendi kendine online öğrenme, iş yaparken öğrenme ve ihtiyaç duydukça öğrenme metotlarında büyük artış gözleniyor. Deloitte tarafından yapılan diğer bir yetenek açığı araştırmasına göre ise 2018-2028 arası, özellikle üretim sanayisinde 4,6 milyon yeni iş alanı açılacakken bunun sadece yarısı doldurulabilecek.
Değişen dünyada ve dönüşen iş yapış biçimlerinde CDMVision tarafından geliştirilen, uzaktan erişimle bakım, servis ve eğitim çözümleri sunan ADS (Augmented Distant Services) en çarpıcı örneklerden biri olarak dikkat çekiyor.
ADS ile Yüzde 75’e Varan Zaman Tasarrufu
Artırılmış ve Sanal Gerçeklik çözümleriyle şirketlerin dijital dönüşüm sürecine destek veren CDMVision’ın geliştirdiği haberleşmeyi 3 boyutlu zenginleştiren Augmented Distant Services (ADS) platformu; Artırılmış Gerçeklik teknolojisinin yardımıyla tüm endüstrilerde bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan yapılabilmesini sağlıyor. Bir yandan saha personelinin uzaktan yönlendirmelerle etkin ve verimli çalışması sağlanabilirken ayrıca artırılmış gerçeklik destekli öğrenme sayesinde de personelin hızlı, etkin ve ihtiyaç anında oryantasyonu ile de verimlilik artırılabiliyor.
ADS’in sağladığı avantajlar rasyonel rakamlara dönüştürüldüğündeyse iş adımların doğru anlaşılması için zamandan yüzde 90 tasarruf edilebileceği, üretimin durmasının yüzde 50 azalabileceği, hataların yüzde 100 oranında ortadan kaldırılabileceği ve toplamda zaman tasarrufunun yüzde 25 ile 75 arasında sağlanabileceği görülüyor.
ADS teknolojisinde; ekranı olan herhangi bir cihazdan, farklı konumdaki bir artırılmış gerçeklik gözlüğüne, tablete veya telefona bağlanılıyor. Ses ve görüntü iletişiminin yanı sıra sahadaki kişiye ne yapması gerektiği 3 boyutlu ögeler vasıtasıyla anlatılıyor ve böylelikle anlaması kolaylaştırılıyor. Teknolojiyi eşsiz kılan özellik ise görsel ve işitsel yönlendirmelere ilave olarak 3 boyutlu animasyon veya kılavuzluk edecek belge-dokümanın da ekrana yansıtılabiliyor olması.