Bulut bilişime geçen şirketler yüzde 84 daha az enerji tüketimine sahip olurlarken, karbon emisyonunun da yüzde 88 oranında azalmasını sağlıyor.
Bulut bilişimin son yıllarda ününü giderek artırdığının altını çizen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Bulut tabanlı hizmet sağlayıcılarının çok büyük bir bölümü yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanıyor. Şirketler bulut tabanlı teknolojilere geçiş yaparak, esneklik, ölçeklenebilirlik ve tasarruf elde edebileceklerini öğrendiler. Fakat bulut bilişim sadece şirketlere değil, çevreye de büyük fayda sağlıyor. Veri yönetimini kendi bünyesindeki sunucularda yapan şirketler ise, ne yazık ki karbon emisyonunu büyük ölçüde artırıyorlar” dedi.
Bulut teknolojisinin daha az karbon emisyonunun bir sonucu olarak iklim krizinin de büyük oranda önüne geçtiğini söyleyen Onay, “Firmalar bulut bilişime geçiş yaparak yüzde 77 daha az sunucu giderine ve yüzde 84 daha az enerji tüketimine sahip olurken, şirket bazında ortaya çıkan karbon emisyonunu da yüzde 88 oranında azaltabilir. Bulut teknolojisinin en önemli özellikleri arasında, daha iyi bir altyapı sunması, ölçeklenebilir olması, donanım yenileme hızı ve daha az elektrik kullanımı bulunuyor. DİA Yazılım olarak, firmalara enerji tüketiminden büyük oranda tasarruf etmelerini sağlamaya devam ediyoruz. DİA’nın bulut tabanlı ERP programını tercih eden firmalar, e-fatura gibi özelliklerden faydalanarak, kağıt tüketiminin de büyük ölçüde önüne geçmeyi başarıyorlar” şeklinde konuştu.