BT’nin Rolü Kritik Bir Fonksiyona Doğru Evriliyor

Teknolojiye liderlik eden HPE Türkiye’nin sponsorluğunda IDC’nin hazırladığı ‘’Yönetilen Hizmetler: BT’nin Gerçek Değerini Ortaya Çıkarmaya Giden Yol’’ raporu dijital dönüşüm çağında şirketlerin her zamankinden daha seri bir biçimde inovasyon gerçekleştirmeleri gerektiğini ortaya koyuyor. IDC’nin araştırmalarına göre 2022’ye kadar, tüm küresel GSYİH’nin (gayrisafi yurt içi hasıla) %46’sı dijital dönüşümü başarı ile hayata geçiren kurumların ürün ve hizmetlerinden oluşacak.

Kurumlar, yarışta geri kalmamak ve inovasyonu desteklemek adına yeni teknolojilerin sunduğu imkanlardan yoğun bir şekilde faydalanıyor. Tüm bu teknolojilerin merkezinde yer alan BT departmanı da bu hedeflere ulaşmak için yeni süreçlerin, uygulamaların ve hizmetlerin sunumunu hızlandırmaktan sorumlu ana birim konumunda.

Bu yeni rekabet çağında, hız, çeviklik ve ölçeklendirme sağlamak için karmaşık BT ortamlarından yararlanma yeteneği kritik bir başarı faktörü olarak öne çıkıyor. Örnek olarak, BT birimi veri özelinde kullandığı gerçek zamanlı analitik uygulamalar ile geçmişte müşteriler ile ilgili sunduğu tarihsel istatistikler ve karşılaştırmaların ötesinde çok faydalı anlık müşteri içgörüleri oluşturup şirketin kullanımına sunabiliyor.

Teknoloji sağlayıcıların sunduğu ve kurumları altyapı ile ilgili günlük rutin BT işlemlerinden kurtaran yönetilen hizmetler, kurumların aşağıdakiler dahil birçok zorluğu aşmalarına yardımcı oluyor;

– Rutin görevlere harcanan zamanı azaltarak insan kaynağı verimliliğini artırmak
– Kritik altyapılar için provizyon sürelerini hızlandırmak
– Daha verimli operasyonlarla BT maliyetlerini düşürmek
– BT varlıklarının en son yazılımlara ve yama güncellemelerine sahip olmalarını otomatik olarak sağlamak
– Sistemlerin amaçlandığı gibi çalıştığını temin etmek
– BT varlıklarını güvenli ve ilgili regülasyonlara uyum sağlayacak şekilde konumlandırmak

HPE’nin yaklaşımı

HPE sunmuş olduğu GreenLake esnek tüketim çözümü ile kurumların BT organizasyonları için bulut tabanlı altyapı modellerine önemli bir alternatif sunuyor. Büyüdükçe öde ekonomik modeliyle kurumlar, genel bulutun faydalarına benzer şekilde, ancak özel bir bulutta veya şirket içi ortamda hızla tedarik yapabilme, kapasiteyi artırabilme ve altyapı yaşam döngüsü yönetim yükünü azaltabilme imkanına kavuşuyorlar.

Etiketler: , ,