Blog Yazarlığının Kalbi Bu Etkinlikte Atacak

İnternet çağında, insanların dijital içerik oluşturabilecekleri birçok platform bulunuyor. Bu platformların başında, insanların bildiklerini ve öğrendiklerini paylaşabilmelerini sağlayan bloglar geliyor. Dijital miras niteliği taşıyan blogların yaygınlaştırılması, Türkiye’deki blog kültürünün oluşturulmasına yardımcı oluyor. Bu yıl Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Üçüncü Blog Yazarları Çalıştayı”nda, yeni okuma alışkanlıkları, özgün ve kaliteli içerik üretimi gibi konular ele alınacak. Blog yazarlığı gündeminin değerlendirileceği çalıştayda, Bilişim ve İnternet dünyasının duayen ismi Atıf Ünaldı oturum başkanlığı üstlenecek ve bilgi birikimini katılımcılar ile paylaşacak.

Yenilikçi teknolojiler, bireylerin internet kullanım alışkanlarını temelden değiştiriyor. Erişilen bilgiler günden güne daha sofistike bir hal alıyor. Özgün içeriklerin oluşturulması ve yaygınlaştırılması, bilginin kalitesini artırırken, bireylerin de daha verimli olmasını sağlıyor. Dijital kültürün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını destekleyen platformların başında bloglar geliyor. 17 Kasım 2017 tarihinde Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Cibali Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek olan “Üçüncü Blog Yazarları Çalıştayı” etkinliğinde, blog kullanımın yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasına yönelik bilgiler katılımcılar ile paylaşılacak. Çalıştay bütün blog yazarlarının ve bloglara ilgili duyanların katılımına açık olarak düzenlenecek.

Uzmanlar ve gençler blog yazarlığının geleceğine ışık tutacak  

2015 yılında ilki gerçekleştirilen çalıştaya, katılım her yıl giderek artıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ yapacak. Konusunda uzman isimlerin ve gençlerin katılım sağlayacağı çalıştayın “Blog yazımında başarının parametreleri nelerdir? ROI ya da popülerlik başarı parametrelerini belirler mi?” oturum başkanlığını ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, IP TV Derneği Başkanı ve Bloomberg Businessweek Türkiye Köşe Yazarı Atıf Ünaldı üstlenecek. Bilişim ve İnternet dünyasının duayen ismi Ünaldı, Türkiye’de geçmişten günümüze blog yazarlığının gelişim sürecinin detaylarına yönelik bilgiler aktarılmasına katkı sağlayacak. Ünaldı, Türkiye’nin blog kültürü ve dijital mirasının geliştirilmesi, sürdürülmesi ve profesyonelleştirilmesi konularında yeni fikirlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunacak.

Oturuma oluşturduğu Meleklerin Payı blogu ile hem Türkiye hem de yurtdışından ödüllü Burkay Adalığ, Webrazzi yazarı ve blogger Fırat Demirel, Sosyal Medya Uzmanı Haydar Körmükçü, Teakolik blogu ile tanınan Hamza Şamlıoğlu, Çok Gezen Adam blogu ile gezi blogları arasında öncü Osman Kurt ve Işıl Yılmaz Sümer katılacak.

Blog yazarlığında kadınların yeri ve blogların geleceği değerlendirilecek

Blog kullanımının gündemine ilişkin yeni eğilimlerin konuşulacağı etkinlikte, “Kadınlar blogluyor ama nasıl? Geçmişten finale kadın blogları.” ve “Gelecek Blogda-Gelecek Vadeden Bloglar” oturumlarında kadın blog yazarlığı ve blogların geleceği konuları ayrı ayrı ele alınacak. Kadın blog yazarlığı oturumunun konuşmacıları arasında, Aslı Altınok Erdal, Ece Kumkale, Güneş Ulus, ipek Süer, Nilay Tulum, Sevil Mert, Yeşim Mutlu yer alırken; blogların geleceği oturumunun konuşmacıları arasında, Sema Eren, Sezer İltekin, Aytül Örcün, Berfin, Dağ, Doğukan Yılmaz, Eda Demir, Görkem Can, Mertcan Ermiş, Oğuz Gülay, Oktay Yenitürk, Ömer Kılıçaslan, Zeynep Erdoğan bulunacak.

Çalıştay Komitesi bütün bog yazarlarını davet ediyor

Çalıştay Komitesi Başkanı Evren Soyuçok, bütün blog yazarlarını ve bloglara ilgili duyanları 17 Kasım’da düzenlenecek 3. Blog çalıştayına davet etti.