biOnay ile Çipli Kimlik Kartları Gerçek İşlevine Kavuşuyor

Çipli kimlik kartlarının üzerinde yer alan biyometrik bilgiler, biOnay cihazları yardımıyla doğrulanarak halihazırda pek çok kamu kurumunda ve kuruluşta güvenli kimlik doğrulamaya yardımcı oluyor. biOnay Genel Müdürü Ümit Usta, bu konudaki bilincin artması ve pratiklerin yaygınlaşmasıyla çok daha fazla kullanım alanının devreye alınabileceği görüşünde.

biOnay, kamudan özel sektöre kimlik doğrulamanın gerekli olduğu tüm işlemlerde güvenliği sağlayan ve kurumsal müşterilere uçtan uca anahtar çözümler sunan, Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk mobil kart erişim cihazı. Türkiye’yi yeni bir deneyimle tanıştıran biOnay markasının arkasında e-imza ve mobil imza alanındaki 18 yıllık bilgi birikimiyle Elektronik Güvenlik Altyapısı A.Ş. (EGA) bulunuyor.

biOnay, yeni çipli elektronik kimlik kartlarının dijital entegrasyonunu sağlayarak kurumlar ve vatandaşlar için pratik, modern ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Cihaz son dönemde tapu müdürlükleri, noterler, bankalar, belediyeler, sınav merkezleri ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılmaya başlandı. Parmak izi doğrulamasıyla sahte kimlik ile yapılan işlemlerin önüne geçmek için kullanılan biOnay’ın önümüzdeki günlerde SGK, ÖSYM, Milli Eğitim ve kolluk kuvvetleri içerisinde kullanımının yaygınlaşması bekleniyor.

Bununla birlikte cihazın günlük hayatında farklı alanlarında da güvenlik denetimini ve kimlik doğrulamayı kolaylaştırma potansiyeli var. biOnay Genel Müdürü Ümit Usta, bu potansiyeli şöyle açıklıyor:

“Yeni çipli kimlik kartlarımız yaklaşık 80 milyon vatandaşla dağıtılmış durumda ve 2-3 yıldır bunları cüzdanlarımızda taşıyoruz. Bu çipli kimliklerin esas amacı üzerindeki temaslı çip ile kimliğin doğrulanması. Çipli kimliğimizde bizim parmak izlerimiz de var. biOnay, tamamen KVKK’ya uygun bir şekilde çip ile parmak izi eşleştirebiliyor ve kimlik doğrulaması yapabiliyor.”

Ümit Usta, sistemin nasıl çalıştığı, çipli kimlik kullanımının getirdiği avantajlar ve güvenlik konusunda dikkat edilmesi gerekenlere dair Enterprise Next okurlarıyla özel bir video paylaştı. Usta’nın konuya dair bilgileri kısaca aktardığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Etiketler: ,

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?