Bakiyem’de İlk Hedef Azerbaycan

2023 yılının İlk 9 ayında 5 milyar TL’lik işlem hacmine aracılık eden yerli ödeme şirketi Bakiyem, yurt dışına açılıyor. 450 milyon nüfuslu Türki Cumhuriyetler’i hedefleyen firma, globale açılan ilk adımı Azerbaycan’dan atacak.

KOBİ’lere ve Büyük müşterilere online ödemenin her alanında çözümler geliştiren Ankara merkezli finansal teknoloji (fintek) şirketi Bakiyem, kısa sürede Türkiye’nin en önemli Finansal teknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Girişimci Umut Yalçın tarafından 2017 yılında kurulan Bakiyem, 2023 yılında 5 milyar TL lik işlem hacmine ulaştı. Bugün 52 sektörde 5 bin şirketin kullandığı Bakiyem, başarısını yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Bu yılın sonuna kadar Azerbaycan ve Güney Afrika operasyonlarını başlatacakları bilgisini veren Bakiyem CEO’su Umut Yalçın şunları kaydetti:
“Türkiye’de cep telefonlarını POS’a çeviren ilk finteklerden birisi biziz. Bakiyem, 5 yılda ödeme sistemleri pazarında Türkiye’deki en önemli entegratörlerden biri haline geldi. Özellikle 0 yatırım maaliyeti ile Şirketlerin bütün ödeme süreçlerini tek bir platformdan ve bütün ERP lere entegre çalışması ile sağlamış olduğumuz fayda bizi 2023 yılında rekor bir büyümeye getirdi. Şimdi bu başarımızı globale taşımaya hazırlanıyoruz. Şu anda dünyadaki önemli birkaç ödeme şirketiyle görüşme halindeyiz. Azerbaycan, Güney Afrika ve Avusturya yurt dışında ilk hedeflediğimiz ülkeler arasında yer alıyor. 450 milyon nüfusun yaşadığı Türki Cumhuriyetler’e Azerbaycan üzerinden açılacağız. Amacımız yerli fintek teknolojilerinin gücünü yurtdışına taşımak.”

İki kez yatırım aldı

Gazi Üniversitesi Teknokent’te yer alan Bakiyem, bugün alanında uzman kadrosuyla kolay, hızlı ve düşük maliyetlerle ödeme almak isteyen firmalara online çözümler sunuyor. Kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınmasına ciddi katkısı olan firma, bugüne kadar Bankalararası Kart Merkezi (BKM) eski Genel Müdürü ve Turkish Bank Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Özinal’ın yanı sıra Alesta Yatırım’dan iki kez yatırım aldı. İlk yatırımını 2020 yılında 1 milyon dolar değerlemeyle alan şirket 6 ay sonra da 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Bir diğer yatırımları Shopalm hakkında da bilgi veren Yalçın, “Kadın girişimcilerin sosyal medya üzerinden ürün satıp para kazanma olanağı sunan dijital mağaza Shopalm, bugüne kadar binden fazla kadına gelir yarattı. Shopalm aylık 8 milyon TL işlem hacmine ulaştı” dedi.

 

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?