Türkiye ve EMEA bölgesinde veri yedekleme, arşivleme, depolama konularında nitelikli çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunan Glasshouse Türkiye bundan sonraki çalışmalarını 2011 yılından beri ülkemizde farklı sektörlere yatırım yapan Mediterra Capital bünyesinde sürdürecek. Bu gelişmeyle GlassHouse Türkiye, güçlenen yönetim ekibiyle müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olmaya devam ederek bütünleşik altyapı, yazılım tabanlı veri merkezi teknolojileri ve yönetilen servisler alanlarında büyümeyi hedefliyor.
Türkiye’de alanında öncü yaklaşık 1000 firmanın yedekleme ortamlarını destekleyen GlassHouse Türkiye, güçlenen ekibi ve edindiği yeni yetkinliklerle hedeflerini genişleterek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Satın alım sonrasında şirketin yeni alanlarda ve pazarlardaki büyümesini yönetmek üzere Genel Müdür olarak görevlendirilen Alp Bağrıaçık, GlassHouse Türkiye’nin, kamu ve özel sektörün tüm kurum ve kuruluşlarına hitap eden öncü çözüm ve hizmet portföyüyle ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğini, ülkemizi bölgesel profesyonel hizmetler merkezi haline getirme hedefine dönük çalışmalarının ise her geçen gün büyüyerek süreceğini berlirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem özel işletmeler hem de kamu kuruluşları dijital bir dönüşümden geçiyor. Ülkemiz de bu dönüşümün bir parçası olarak senede 500 milyon doların üstünde bir bilişim altyapısı donanımı pazarı ortaya çıkmış durumda ve bilişim altyapı donanım pazarında özellikle bütünleşik altyapıların önemi de yüksek. Günümüzde neredeyse tüm işletmeler, şirket içi ve dışı uygulamalarını çalıştırmak için sanallaştırılmış bilgi işlem platformları kurmuş durumdalar. Bu platformlarda sunucu, veri depolama, ağ ve yazılım katmanları var. Bütünleşik altyapılar şirketlerin bilgi işlem altyapısı risklerine maruz kalmaması için tüm bu katmanları tek bir ürün olarak birleştiriyor. 2017 senesinde tüm dünyada bütünleşik altyapı satışları yüzde 70’in üzerinde büyüdü ve ülkemiz de dünya ortalamasının çok üzerinde bir performans gösterdi. Amacımız 2018 senesi ile birlikte GlassHouse Türkiye olarak bu pazarın lideri olmaktır.”
Uluslararası analiz firmalarının yaptığı araştırmalara göre hem Türkiye’de hem de dünyada şirketlerin bilişim bütçelerinde hizmet satın alma kalemlerinin, donanım satın alma kalemlerini geçtiğini gösterdiğini belirten Bağrıaçık sözlerini şöyle tamamladı: “Bu analizlerde Türkiye’nin bilişim servis pazarının 2017 senesinde yaklaşık 1.4 milyar dolara ulaştığı da görülüyor. Türkiye bilişim pazarı bölgedeki en rekabetçi pazarlardan ve GlassHouse Türkiye olarak çalışma alanımızda sunduğumuz servislere yatırım yaparak rekabet ortamında kendimizi farklılaştıracağız.”
Mediterra Capital’in ortaklarından Orhan Ayanlar ise GlassHouse Türkiye’nin hisselerinin tamamının satın alınması ile Türkiye bilişim pazarına önemli bir yatırım yapıldığının altını çizerek Mediterra Capital’ın önümüzdeki dönemde de teknoloji alanında yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtti.