Aile Şirketi Olarak Kuruldu E-ticarette Zirveyi Zorluyor

Nurettin Erzen’in önerisiyle 2008 yılında bir aile şirketi olarak, tamamen kendi sermayeleriyle kurulan incehesap.com, bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca elde edilen bilgi ve tecrübe birikimini, teknoloji odaklı bir e-ticaret sitesiyle yansıtma amacıyla hizmet veriyor. Biz de durmadık ve bu keyifli oluşum ve ülkemizdeki e-ticaret pazarıyla ilgili şirketin kurucusu Nurettin Erzen ile keyifli bir sohbete imza attık.

Kendisini bilişim alanında B2C e-ticaret sitesi olarak konumlandıran incehesap.com, 2008’den bugüne 100’ü aşkın kategoride yaklaşık 5 bine yakın teknoloji ürünüyle hizmet veriyor. Türkiye’nin her köşesine ortalama sepet tutarı 900 TL’yi bulan, günde yaklaşık 250 sipariş ulaştıran incehesap.com, 2016 yılında 17,5 milyar TL olarak raporlanan teknoloji odaklı e-ticaret büyüklüğünün 45 milyon TL’lik kısmını sahiplendi. 2017’nin üç çeyreğinin sonunda ise yüzde 40 büyüme yakalayan incehesap.com, bu yılı yaklaşık yüzde 57 büyümeyle 70 milyon TL’lik ciroya ulaşarak kapatmayı öngörüyor.

6 milyar TL’lik büyüklüğe sahip olup, 2015 yılına oranla yüzde 33’lük büyüme fırsatı bulan Türk elektronik sektörünün, 2018’de yüzde 35’e varan artışla çift haneli rakamları bulmasını bekleyen Nurettin Erzen, sektörünün en önemli artısını dijital ortamda kolay alışveriş yapılması olarak görüyor. En önemli eksiyi ise sepet büyüklüklerinin yüksek olmasından kaynaklı güven eksikliğinin oluşması olarak adlandırıyor.e-ticaret konusunda ülke olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğumuzun da altını çizen Erzen’e göre bu alanda İngiltere seviyesine gelebilmemiz için önümüzde meşakkatli bir yol bulunuyor.

En çok tercih edilen ürünler elektronik alanında

Ortalama 9 milyon TL’lik stok kapasitesine sahip olan incehesap.com’un yaklaşık 50 tedarikçisi bulunuyor. Web sitesinde yılda ortalama 7 milyon ziyaretçi ağırlayan e-ticaret sitesinin dönem gözetilmeksizin en çok ürün sattığı kategoriyi televizyon oluşturuyor. Yaz dönemlerinde ise klima satışı, televizyonun liderliğini ele geçiriyor. Şirketi ilk kurduklarında aynı gün içinde iki sipariş geldiğinde mutlu olduklarını belirten Nurettin Erzen, “Yaz döneminde klima, olimpiyatlar ya da dünya kupası gibi büyük çaplı spor organizasyonlarının öncesinde büyük ekran televizyon ve kurban bayramı döneminde derin dondurucu gibi bir anda parlayan ürünlerle siparişlerimiz büyük oranda artıyor bu da ciromuza olumlu bir şekilde yansıyor” dedi.

Müşteri memnuniyetinde rekor

Türkiye’nin ilk üç e-ticaret kanalına adını yazdırmak isteyen incehesap.com, kendi markasına özel ithalat atılımlarıyla pazarda fark yaratıyor.  Sadece kendi çatısı altında satışta bulunan, gamer’ların yakından tanıdığı James Donkey ürünlerine ve kendine ait markalara geniş ürün gamında yer veren incehesap.com, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen distribütörlüklerle de sayıyı artırmayı planlıyor.

Yaklaşık 50 kişilik ekibiyle hizmet gösteren e-ticaret sitesinin öncelikli hedeflerinden biri de müşteri memnuniyetini de en üst seviyede tutmak. Şimdilerde yüzde 96’yı bulan memnuniyet oranına sahip olan incehesap.com’un öncelikli hedeflerinin arasında en iyi fiyat politikasını yakalamak da bulunuyor. Müşteri memnuniyeti tarafında yüzde 96 gibi bir rakama ulaşmalarının önemine dikkat çeken Erzen, bunu bir aile şirketi olarak kurulmaya ve aileden gelen ‘doğru ticaret’ ilkesinin devam ettirilmesine bağlıyor. Büyümeyi hedef kitlesi olan  üniversite öğrencileri, internet geek’leri, beyaz yakalılar ve gamer’lara bağlayan incehesap.com, ülkemizin gelecekte e-ticaret alanında parlayan yıldızlarından biri olmaya da aday.

Yorum

  1. Mehmet Güngör 17 Şubat 2020
  2. Aris Bilgisayar 26 Şubat 2020
  3. meriç Bozdemir 18 Ağustos 2020