Etkinliklerde Akıllı Güvenlik Gözetimine Özel: WD Purple

Büyük spor müsabakaları sırasında, güvenlik ve gelen izleyici kitlesinin kontrollü şekilde yönetimine ilişkin endişeler üst seviyelere çıkabiliyor. Bu noktada etkili akıllı video depolama ve analitiğini de içeren etkin video gözetimi, katılımcıların, halkın ve altyapının güvenliğini sağlamak için vazgeçilmez bir araç haline geliyor. Western Digital, bu amaçla tasarladığı özel diskleri piyasaya sundu.

Modern akıllı video gözetimi, birçok handikapla karşı karşıya gelebiliyor: Bunların başında kesintisiz görüntü sağlanması için kameraların 7/24 çalışabilmesi geliyor. Bu nedenle depolama çözümlerinin yüksek çözünürlüklü video akışlarını işleyebilecek yüksek kapasiteler ve olağanüstü dayanıklılık sunması gerekiyor.

Yapay zekadaki ilerlemeler de güvenlik gözetimini dönüştürüyor. Günümüzde kameralar artık sadece 4K kalitesinde kayıt yapıp birden fazla video akışı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kameraya yerleştirilen yapay zeka çipleri sayesinde cihaz düzeyinde gerçek zamanlı veri analizini de destekliyor.

Bu nedenle, akıllı bir video depolama sisteminin, birden fazla kaynaktan veya akıştan gelen videoları kesintisiz olarak kaydedebilmesi, depolayabilmesi ve yeniden oynatabilmesi şart.

Güvenlik gözetiminin kalabalık bir kitlenin kontrolünde ve altyapıda da önemli bir rolü var. Güvenlik gözetimi, net ve ayrıntılı videolar çekerek organizatörlerin topluluk hareketlerini izlemesine, insan akışını yönetmesine ve gerektiğinde hızlı reaksiyon vermesine olanak tanıyor. Etkili ve gelişmiş güvenlik gözetimi, büyük spor etkinliklerinin güvenliğini ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için kritik önem taşıyor.

Western Digital, tüm bu gereksinimler için özel olarak tasarlanmış olan Western Digital WD Purple Pro sabit diskleri piyasaya sunduğunu duyurdu. WD Purple Pro sürücüleri, kare kaybını azaltmaya ve genel video oynatmayı iyileştirmeye yardımcı olmak için ATA akışını daha da geliştiren, aynı zamanda da sistem içerisinde derin öğrenme analizi için 32 adede kadar AI akışını desteklemeyi mümkün kılan AllFrame™ AI teknolojisiyle donatıldı.

Modelin 24 TB’a kadar kapasiteleri desteklediği ve ekstrem koşullarda bile uzun vadeli güvenilirlik sağladığı bilgisi de paylaşıldı.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?