ITserv Technology, yazılım geliştirme alanındaki uzmanlığıyla önemli teknopark projeleri sürdürüyor. ITserv Technology aynı anda farklı Teknopark’lar da Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi (ITSM) ve Çoklu Bulut (Multi-Cloud) Yönetimi platformu ürünlerini geliştiriyor.
Geçtiğimiz yıllarda ilk yerli ve milli izleme yazılımı ITOC’u pazara sunan ITserv Technology, şimdi de Marmara Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi Teknoparkları’nda iki farklı yazılım ürünü geliştiriyor.
Marmara Üniversitesi’nde ITSM çözümü
Marmara Üniversitesi Teknopark’ta Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi (ITSM) alanında çalışılıyor. BT hizmet yönetimi yazılımıyla birlikte ITserv Technology, işletmelerin BT hizmetlerini etkin bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyan, yerli ve özgün yazılım çözümleri sunmayı hedefliyor. ITSM, bir organizasyonun BT hizmetlerini iş ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirerek, müşteri memnuniyetini ve operasyonel verimliliği artırmayı amaçlar. ITSM, süreçlerin standartlaştırılması ve sürekli iyileştirme prensiplerine dayanarak, BT departmanlarının daha etkin ve verimli olmalarını sağlar.
Uşak Üniversitesi’nde Çoklu Bulut (Multi-Cloud) Yönetim platformu geliştiriyor
Öte yandan, Uşak Üniversitesi Teknopark’ta grubun bulut bilişim çözümleri şirketi Cloud4Next için çoklu bulut yönetim sistemi platformu çalışması sürüyor. Geçtiğimiz ay başlayan çalışmayla birlikte global bulut servislerinin daha verimli ve kolay yönetilmesini sağlayacak bir platform yaratılması hedefleniyor. Söz konusu platformla birlikte Cloud4Next’in müşterileri çoklu bulut servislerini tek noktadan merkezi olarak denetim, izleme ve raporlama imkanı bulacak.
Geliştirdikleri yazılımlarla teknoloji alanında Türkiye’deki kurumların gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten ITserv Technology CTO’su Kerem Çebi hedeflerini şöyle anlatıyor:
“Her iki yazılım çözümü projemizle, müşterilerimize BT altyapılarına yönelik operasyonel iş yüklerinde üretkenlik ve verimlilik sağlamayı planlıyoruz. Sunduğumuz yenilikçi projelerle, yazılım geliştirme alanındaki hızımızı artırmayı ve geleceğin teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeyi sürdüreceğiz. Güncel yazılım dilleri kullanılarak geliştirilmekte olan ITSM çözümümüz, işletmelerin iş sürekliliğinde kesinti yaşamasına sebep olabilecek BT altyapılarında oluşan sorunların ve son kullanıcı destek taleplerinin merkezi olarak kayıt altına alınarak görüntülenmesini ve kontrol edilmesini sağlayacak. Çoklu Bulut yönetim platformu ise müşterilerimizin kullanmakta olduğu global bulut servisleri ve Cloud4Next yerel bulut servislerininin tek noktadan görüntülenebilir ve yönetilebilir olmasını sağlayacak.”
İlk yerli ve milli izleme yazılımının sahibi
ITserv Technology, 2020 yılında Türkiye’nin ilk yerli ve milli izleme yazılımı olan ITOC’u da (IT Operation Center) pazara sunmuştu. ITOC, geçtiğimiz aylarda yapay zekâ algoritması ChatGPT ile altyapı izleme yazılımları arasında bir ilki gerçekleştirmişti. ChatGPT, ITserv Technology mühendisleri tarafında modellenerek ITOC ile entegre oldu. ITOC kullanan tüm şirketler BT sistemlerinde yaşayacakları olası bir anomali durumunda, yapay zeka ve makine öğrenimi destekli yeni modül sayesinde daha güvende hissediyor.