Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından tasarlanan Kültür Odaklı Yenilikçi Genç Girişimciliği projesine başvurular başladı. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen projede, 16-18 yaş grubu lise öğrencileri kültür odaklı girişimlerini ortaya koyma şansı yakalayacak. Girişimciliğin kültürel endüstrilerle entegrasyonunun destekleneceği projeye son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2023.
Girişimci zihin yapısına sahip gençlerin ve çocukların yetişmesi amacıyla ilköğretimden yüksek öğretim düzeyine kadar farklı yaş grupları için eğitici ve deneyim odaklı programlar tasarlayan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın TC Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle, Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında hayata geçirdiği Kültür Odaklı Yenilikçi Genç Girişimciliği projesine başvurular başladı.
Gençlerin tasarım odaklı düşünme, girişimcilik eğitimleriyle kültür, turizm dikeylerinde teknoloji girişimleri geliştirme, kültürel mirasların ve değerlerin karşı karşıya kaldığı tehditlere çözüm kavuşturma, yenilikçi ve teknolojik yöntemlerle şehirlerinin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkma gibi kazanımlar elde etmesi hedeflenen projede öğrenciler dijital eğitim platformu aracılığıyla kendi illeri özelinde kültürel miras ve değerlerini tanıyacak.
15 Ocak 2023 tarihine kadar, [email protected] adresi üzerinden İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Şanlıurfa illerinde yaşayan 16-18 yaşlarındaki tüm lise öğrencilerinin başvurularına açık olan Kültür Odaklı Yenilikçi Genç Girişimciliği projesine beş ilden toplam 300 öğrencinin katılması hedefleniyor.
Projede gençleri neler bekliyor?
12 ay sürmesi planlanan program kapsamında kültür odaklı girişimcilik, no-code gibi alanlarda eğitim alma fırsatı yakalayacak olan katılımcılar, aldıkları eğitimlerin ardından girişimcilik fikirlerini ortaya koyacak. Eğitimlerin ardından takımlarını oluşturacak olan gençler, üç gün boyunca online olarak gerçekleşecek üç ayrı Kültür Odaklı İnovasyon Kampı ile fikirlerinin temellerini sağlamlaştırma fırsatı yakalayacak ve yatırımcılarla buluşma deneyimi yaşayacak. İnovasyon kamplarının ardından deneyimli jüriler tarafından seçilen her şehirden iki takım ise ulusal final organizasyonuna katılmaya hak kazanacak.
Proje final organizasyonuyla son bulacak
İnovasyon kamplarından seçilecek olan 10 takımın yer alacağı ulusal final organizasyonunda liseli gençler, jüri değerlendirmesine tabi tutulacak. Final organizasyonunda jüri değerlendirmesinden başarıyla geçen takımlar arasından seçilen üç takımın iş fikirleri ve mobil uygulamaları prototip aşamasına geçmek üzere ileri teknoloji eğitimleri ve girişim danışmanlığıyla desteklenecek.
Girişimcilik ilhamını kültürel endüstrilerle buluşturan projede gençler; kültür, turizm, sanat alanlarındaki sorun, zorluk ve tehditlerin yenilikçi bakış açısıyla çözüm bulma konusunda motive olacak. Girişimci zihin yapısının ve çözüm odaklı girişimlerin destekleneceği Kültür Odaklı Yenilikçi Genç Girişimciliği projesinin sonunda ise beş il özelinde hazırlanacak olan kültürel tarih ve turizm odaklı eğitim içerikleri ve prototip aşamasında üç adet kültür endüstrileri odaklı mobil uygulama elde edilecek.