Kerim Alain Bertrand, Dataroid’e Katıldı

Dataroid’de Chief Growth Officer görevine, B2B ve teknoloji sektöründe üst düzey yöneticilik geçmişine sahip Kerim Alain Bertrand getirildi.

Ağustos 2022 itibariyle Dataroid’e katılan Bertrand, yeni rolü çerçevesinde, Dataroid’in global büyüme stratejisinin oluşturulması ve uygulanmasından sorumlu olacak.

Dataroid’in Kurucusu ve CEO’su Fatih İşbecer bu üst düzey atamayla ilgili şöyle konuştu: “Kerim Alain Bertrand gibi deneyimli bir üst düzey yöneticinin aramıza katılmasından son derece memnunuz. Kendisinin sahip olduğu deneyimle, halihazırda Türkiye’de milyonlarca dijital kullanıcıya dokunan Dataroid’in uluslararası pazarlarda büyüme stratejisini güçlendirmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Kerim Alain Bertrand kimdir?

1994 yılında Paris Dauphine Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Kerim Alain Bertrand, yüksek lisans eğitimini Paris Panthéon-Assas Universitesi’nin Uluslararası Ekonomi bölümünde tamamladı. Kariyerine Indosuez yatırım bankasında Ekonomist olarak başlayan Bertrand, daha sonra Euromoney PLC’nin yan kuruluşu olan ISI Emerging Markets’te 14 yıl farklı görevlerde yer aldı. 2000-2006 yılları arası şirketin New York merkez ofisinde Kuzey Amerika Satış Direktörü, 2006-2011 arası Türkiye Ülke Müdürü ve 2010-2011 yıllarında da Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü olarak çalıştı. 2012 ve 2015 yılları arasında İngiliz fuar ve etkinlik devi UBM Grubu’nun Türkiye Genel Müdürü olarak ofisin kuruluşundan kâra geçiş sürecine kadarki dönemi başarıyla yönetti. Ardından, Doğuş Holding’in yatırımı olan The Related Digital Marketing grubunda COO olarak, Dubai merkezli REIDIN’de önce Ülke Müdürü ardından da CEO olarak görev yaptı. Son olarak Kerim, SmartMessage şirketinde globalleşmeden sorumlu CSO olarak görev yapıyordu. Evli ve bir çocuk babası olan Bertrand, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca biliyor.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?