Sanal POS, para transferi, e-cüzdan, ön ödemeli kart gibi hizmetleri aynı anda tek platform altında sunacak olan Vepara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’nin faaliyet izni TC Resmi Gazete’de yayımlandı. Yerli sermaye ile kurulan Vepara, tüm bu hizmetleri tek çatı altında birleştirirken, kullanıcılara da hizmet alma süreçlerinde kolaylık sağlayacak.
Fintek alanında yeni bir dönemin kapısını aralayan Vepara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan inceleme ve lisanslama sürecinin ardından 21.08.2022 tarihinde elektronik para ihraç etmek ve ödeme aracılığı sunmak üzere elektronik para ve ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni aldı. Alınan izin kapsamında bireysel kullanıcılardan kurum ve kuruluşlara kadar geniş bir yelpazeye hizmet verecek olan Vepara, Türkiye’de dijitalleşmenin ve finansal derinleşmenin gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor.
“Sanal Pos Entegrasyonumuz Alışılmadık Hızda Olacak”
VeVentures Şirketler Topluluğu Kurucusu ve Vepara Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Vural, yeni platforma ilişkin şu bilgileri verdi: “Vepara Elekronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, 32.450.000 TL ödenmiş sermayesi ile Türkiye’nin fintek alanında öncü bir ülke olmasında pay sahibi olmak üzere 2020 yılı sonunda yola çıktı. Bugün geldiğimiz noktada, tüm gerekli hassas denetimlerden geçerek faaliyet izni alan firma olduğumuz için mutluluğu ve gururu bir arada yaşıyoruz. Alanında isim yapmış, uzman bir yönetici kadrosuyla çalışıyoruz. Bizim için de çok önemli bir adım oldu. Faaliyet iznimiz ardından mevcut istihdamı artırmaya başlıyoruz. Sunduğumuz altyapı ile örnek bir firma olacağını düşündüğümüz Vepara’da, web siteleri üzerinden kredi kartı ile ödeme almak isteyen şirket sahiplerinden, sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan influencerlara, banka şubelerinde vakit kaybetmek istemeyen genç nesilden, bayileri ile ödeme ağı sürecinde sistem kurmak isteyen holdinglere, genel müdürlüklere kadar çok geniş bir kitleye 360 derece hizmet sunmayı planlıyoruz. Özellikle Sanal Pos entegrasyonu ihtiyacı olan kurumlar için çok hızlı bir şekilde entegrasyon yapacak altyapı ve ekibimiz var.”