Kadın İçin Teknoloji Eğitimleri Türkiye’nin Dört Bir Yanına Ulaşıyor

Teknosa’nın Habitat Derneği ile birlikte 2007 yılından beri aralıksız olarak sürdürdüğü ‘Kadın için Teknoloji’ projesi, online eğitimlerle devam ediyor. Yıl başından bu yana düzenlenen 13 eğitime toplam 1480 kadın katılarak dijital okuryazar olma yolunda ilk adımı attı.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa’nın Habitat Derneği ortaklığıyla sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi Kadın için Teknoloji’nin 14. yılında eğitimlere aralık vermeden devam ediliyor. 2021 yılı başından itibaren proje kapsamında düzenlenen online eğitimlere 81 ilden, 17-71 yaş aralığında 1480 kadın katıldı.

Covid-19 nedeniyle online olarak devam eden eğitimlerde Habitat gönüllüsü genç eğitmenler video konferans yöntemiyle; E-Hizmetler, Sosyal Medya, Güvenli İnternet, Günlük Hayatta Sosyal Medya ve İnternet konularına yönelik bilgileri katılımcılara aktarıyorlar.

Yıl sonuna kadar devam edecek online eğitimler, ayda 2 defa düzenleniyor. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 20 binden fazla kadına ulaşılan projede, 2021 yılında 4 bin kadını daha dijital okuryazar yapmak hedefleniyor.