Buluta özel SecureX platformu için inovasyonlarını tanıtan Cisco, ana bileşenleri tek bir çözümde satın alma olanağı ve birleşik abonelik hizmetine kolay geçiş esnekliği sunan genişletilmiş Güvenli Erişim Hizmeti Uç Noktası (SASE) çözümünü görücüye çıkardı.
Kurumsal ağ ve güvenlik lideri Cisco, yeni bir genişletilmiş Güvenli Erişim Hizmeti Uç Noktası (SASE) çözümünü kullanıcıların hizmetine sundu. Bu çözüm, ağ işlemleri (NetOps) ve güvenlik işlemleri (SecOps) ekiplerinin, kullanıcıların uygulamalarına güvenli bir biçimde bağlanmasını sağlayarak Cisco’nun güvenliği ve ağ kurulumunu radikal ölçüde basitleştirme yolculuğunun yeni adımı oldu.
İş artık sadece bir mekan değil, bir deneyim. Son bir yılda dünya genelinde meydana gelen olaylar, her yerden çalışmayı bir norm haline getirdi. Bu trend ayrıca ağları yönetmeyi ve kullanıcı, cihaz, uygulama ve verilerin genişleyen saldırı yüzeyi genelinde güvenliği sağlamayı daha karmaşık bir hale getirdi. Çalışmanın merkezinin veri merkezinden kullanıcıya kaymasıyla, uygulamalara kesintisiz bağlantı sağlamak için en üst düzeyde işletme önceliği olarak bir SASE mimarisi ortaya çıktı.
Bugün ve Gelecekte Cisco SASE
Cisco gelecekte tek bir abonelik hizmetine kolayca geçiş yaparak şirketlerin Cisco’nun entegre mimarisini hemen kullanmaya başlamasını sağlayacak bir esneklikle tüm temel SASE ürün bileşenlerini tek bir üründe satın alma olanağı sunan çözümünü tanıttı. Bu çözüm, sınıfının en iyi ağ oluşturma, uzaktan erişim, bulut güvenliği, sıfır güven ağ erişimi ve gözlemlenebilirlik dahil olmak üzere SASE mimarisinin tüm bileşenlerini bir araya getiriyor. Cisco, bu özellikleri abonelik sistemiyle sağlanan tek bir hizmette bir araya getirerek, kullanıcıların çalıştığı her yere, her türlü ağ veya bulut üzerinden her türlü uygulamaya kesintisiz ve güvenli erişim sağlamasını hayata geçiriyor.
Cisco Orta Doğu ve Afrika CTO’su Osama Al-Zoubi: “İş gücünün giderek hibrit bir hale gelmesiyle, geleneksel ağ ve güvenlik yapıları artık bu iş yapış biçimine ayak uydurmakta zorlanıyor. Her müşterinin ihtiyaçlarının kendine özgü olması ve SASE mimarisinin kendi çalışma ortamlarına nasıl uyum sağlayacağını belirleme konusunda esneklik gerekmesi nedeniyle, farklı bir çözüm sunmak için en kritik zamandayız. Dönüşüm söz konusu olduğunda, herkese uyan tek bir yaklaşımdan söz etmek mümkün değildir ve SASE altyapısına geçmek de bir istisna değil. Bugün duyurduğumuz çözümümüz, şirketlerin SASE mimarisinin temel bileşenlerinin tümünü doğrudan kullanmaya başlamasını sağlayarak, SASE yolculuğunuza devam etmenizi her zamankinden daha basit bir hale getirecek.”
Bunun yanında Cisco, yeni SASE kullanım durumlarına imkan tanıyacak özellikler sunmaya devam ediyor.
• Veri Kaybı Önleme: Cisco Umbrella veri kaybı önleme (DLP) özelliği, şirketlerin hassas verilerin istenmeyen yerlere iletilmesini tespit edip engellemesine ve aynı zamanda verilerin sızdırılmasını önlerken uygunluk gereksinimlerini desteklemesine olanak tanıyor.
• Uzak Tarayıcı Yalıtımı: Cisco Umbrella uzak tarayıcı yalıtımı, son kullanıcı cihazlarını ve şirket ağlarını tarayıcı temelli tehditlere karşı korurken, kullanıcıların web sitelerini güvenle ziyaret etmesine olanak tanır.
• Kötü Amaçlı Bulut Yazılımlarını Algılama: Cisco Umbrella kötü amaçlı bulut yazılımlarını algılama hizmeti, bulut temelli dosya depolama uygulamalarındaki kötü amaçlı yazılımları tespit edip ortadan kaldırır. Daha fazla işletmenin iş için kritik verileri bulut temelli uygulamalara taşımasıyla, işletmeler için kullanıcıların bu verilere yönetilmeyen cihazlardan ulaşabilmesini ve kullanılan bulut uygulamalarının güvenli olmasını sağlama ihtiyacı ortaya çıkıyor.
• Cisco SD-WAN Bulut Ortamına Geçiş Özelliklerinin Artırılması: Viptela’dan destek alan SD-WAN 17.5, öngörülebilir ve güvenli uygulama deneyimleri için bulut ortamına geçiş özelliklerini artırıyor. AWS ve Azure’un ötesine geçen Cisco, artık Google Cloud ve Megaport gibi yeni bulut entegrasyonlarına yer veriyor. Bunun yanında, Meraki destekli Cisco SD-WAN, bağlantı özelliklerini bağlı yerleşkelerden AWS, Azure, Alibaba Cloud gibi halka açık ortamlarda bulunan kaynaklara genişletiyor.
• Yeni SD-WAN ve Bulut Güvenliği Entegrasyonu: Mevcut ağ ve güvenlik entegarsyonlarını genişleten Meraki ve Umbrella destekli Cisco SD-WAN, artık Cisco Umbrella ile entegre olarak, basitleştirilmiş İnternet Protokolü Güvenlik (IPSec) tüneli bağlantı özellikleriyle dağıtık konumlar için buluta özel güvenlik uygulamalarını hızlandırıyor.
• Gözlemlenebilirlik: Yeni SASE çözümümüz kapsamındaki ThousandEyes’ın internet ve bulut üzerinde bilgi toplama olanakları, şirketlerin her ağ üzerinde kullanıcılardan uygulamalara kadar görüş kabiliyeti ve eyleme geçirilebilir bilgiler edinerek sorunları hızlıca çözmesini ve güvenilir bağlantı özellikleri ile dijital deneyimleri sürdürmesini sağlamaya devam ediyor.
• Parolasız Kimlik Doğrulama: Duo ise bugün, önümüzdeki yaz halka açık test amaçlı kullanıma sunulacak, altyapıdan bağımsız ve parolasız kimlik doğrulama çözümünü görücüye çıkardı. Bu çözümün amacı, akıcı bir oturum açma deneyimiyle sıfır güvene dayalı bir güvenlik konsepti sağlayarak, şirketlerin birden fazla kimlik doğrulama ürünü kullanmak veya kritik güvenlik açıkları bırakmak zorunda kalmaksızın, bulut ve şirket içi uygulamaları bir arada kullanmaya devam etmesini mümkün kılmak.
SecureX İnovasyonları Güvenliği Basitleştirmeye Devam Edecek
Cisco, müşterilerin SASE yolculuğunu basitleştirmenin yanında, daha fazla sadelik ve ortaya çıkan tehditlere karşı koruma sağlama misyonuyla çalışıyor. Cisco bugün, SecOps için çalışma süresini kısaltacak ve tehditleri algılama ve çözme işlerini otomatikleştirecek SecureX platformu geliştirmeleriyle uç noktadan buluta eksiksiz koruma sağlayacağını duyurdu. Yeni otomatik iş akışları, dünyanın en büyük ticari tehdit istihbarat ekiplerinden biri olan Cisco Talos’tan gelen en yeni bilgiler kullanılarak SolarWinds tedarik zinciri saldırıları, kimlik avı araştırmaları ve tehdit araştırmalarını içeriyor içeriyor. Bu geliştirmeler tehditleri algılama süresini yüzde 95, giderme süresini ise yüzde 85 kısaltıyor. SecureX kapsamında bulunan, Cisco Secure Endpoint’ten Cisco Umbrella’ya kadar çok sayıda Cisco teknoloji entegrasyonu üzerine kurulu açık platform, aynı zamanda Google, ServiceNow, Splunk ve çok daha fazlasını içeren 35’ten fazla üçüncü parti teknolojiyle hazır konfigürasyonlar sağlıyor.
Platform düzeyinde basitlik sağlamanın ötesinde Cisco, aynı zamanda uç noktada entegrasyon ve otomasyon sağlayacağını duyurdu. Cisco Secure Endpoint, AnyConnect ve Umbrella için yeni entegre edilmiş kapsayıcı bir çözüm olan Cisco Secure Client, daha fazla verimlilik ve etkinlik için uygulama ve yönetim süreçlerini basitleştiriyor. Cisco Secure Client, SASE, Sıfır Güven ve Genişletilmiş Algılama ve Müdahale (XDR) gibi çözümlerde gelişmiş tehditler için yerel bir kontrol noktası ve erken uyarı sistemi işlevi görür.