Teknoloji ve iş dünyasının başarılı ismi Dr. R. Erdem Erkul liderliğinde kurulan ve 20 Ocak’ta gerçekleştirilen çevrimiçi etkinlikle hem marka lansmanını hem de Ankara, İstanbul, San Francisco, Londra ve Seul ofislerinin açılışını duyuran Cerebrum Tech, son günlerde, aldığı 7 milyon dolarlık değerleme ve 1,7 milyon dolarlık yatırımla ve yaptığı nitelikli iş birlikleriyle teknoloji ve iş dünyasının odağında. Genç ve başarılı şirket yeni iş birliği ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti, yeni iş birliği sayesinde SmartICT şirketi de Cerebrum Tech ailesine katıldı.
Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul, “Sektördeki başarılı şirketlerle iş birliği sürecini geliştirmeye özen gösteriyoruz. Bu ekosistem içerisinde birlikte gelişmeye ve üretmeye gönülden inanıyorum. İş birliği yaptığımız, ortaklık kurduğumuz şirketler teknoloji anlamında belli bir doygunluğa ulaşmış, kalitesi ve ivmesi yüksek yapılar. Biz bu yapıları Cerebrum Tech tecrübesi ile buluşturarak bir adım daha öteye götürmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda SmartICT ile yaptığımız ortaklığı da ekosistemin gelişmesi açısından çok anlamlı buluyorum.” açıklamasında bulundu.
2016 yılında kurulan Smart ICT şirketi ise çevik yazılım geliştirme altyapısı ve nitelikli ekibiyle Türkiye’nin büyüyen teknoloji ve yazılım şirketleri arasında görülüyor. SmartICT Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Erdoğan Bıkmaz, Cerebrum Tech ile yaptıkları iş birliğini pazar tecrübesi, network ve teknolojik yeterliliğin bir araya gelmesi olarak tanımlıyor. Bıkmaz “Akıllı şehir çözümleri, veri analitiği, yapay zekâ, görüntü işleme, web ve mobil yazılımları konusunda çok uluslu çözümler oluşturacağımız ve bu ortaklık sayesinde daha güçlü olacağımız aşikâr. Bu birliktelik sayesinde SmartICT’nin global pazarda yer edineceğine inancımız tam. Cerebrum Tech ile birlikte büyüyeceğimize, daha verimli ve başarılı bir sürece geçiş yapacağımızı düşünüyorum” dedi.
Birleşmiş̧ Milletlere göre, 2050’de dünya nüfusunun 9,7 milyara ulaşacağı ve şehirlerde yaşayan nüfus oranının da yüzde 70’i bulacağı tahmin ediliyor. Akıllı şehir teknolojileri de bu anlamda yükseliş gösteren trendler arasında yer alıyor. 2019 yılında 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosisteminin 2026 yılına kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşması öngörülüyor. Türkiye, hem teknolojileri geliştirmek için altyapı yeteneğine sahip hem de akıllı şehirleşme ihtiyaçlarıyla gelişmeye açık bir pazar olarak değerlendiriliyor.