İşletmelerde görünmeyeni görünür hale getiren Wipelot; enerji tasarrufu, kalite, hız, verimlilik ve ciro artışı sağlıyor.
Wipelot, işletmelerdeki tüm varlıkların ve durumlarının görünürlüğünü sağlayarak dijitalleşme yolunda temel bir eksiği tamamlıyor. İş süreçlerinin iyileştirilmesi, takibi, raporlaması ve verimlilik avantajlarıyla firmalara ekstra rekabet gücü kazandıran Wipelot; maden, inşaat, üretim sanayi, havacılık sektörleri başta olmak üzere çimento, denizcilik, enerji, gıda, metal, otomotiv, sağlık ve tekstil gibi çok sayıda sektöre özel çözümler üretiyor. Dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de sektöründe öncü kurumlar tarafından tercih edilen Wipelot, varlıkların konum belirleme ihtiyaçlarından doğan olası zaman kayıplarını tespit ederek uçtan uca izlenebilirlik sağlıyor.
İş süreçleri kontrol altında
Wipelot sayesinde pek çok işletmenin en büyük sorunları arasında yer alan; ekipmanlarım, iş makinalarım, üretimdeki yarı mamullerim ve demirbaşlarım nerede, şu an kaç adet demirbaşım var ve kaçı kullanımda, personelim nerede, verimli çalışıyor mu, bir kaza ya da sorun yaşadılar mı, forkliftler çalışanlarıma çarpabilir mi, tesisimdeki sıcaklık, nem, gaz değerleri ne durumda ve çalışanlarım için sorun teşkil edebilir mi, işletmemin hangi bölümünde kaç adam saatlik iş var gibi soruların cevaplarını bulmak çok kolay hale geliyor. Bu sayede görünmeyeni görünür hale getiren Wipelot, işletmelerde enerji tasarrufu, kalite, hız, verimlilik ve ciro artışına olanak tanıyor.
Her sektörün kendi ihtiyaçlarına nokta atışı çözümler
Wipelot RTLS, Wipelot ISG, Wipelot SafeZone, Wipelot Sosyal Mesafe Takip Çözümleri ve Wipelot OTX kategorileri altında kendi bünyesinde ürettiği farklı donanım ve yazılımlara sahip 200’e yakın ürün ve çözümü bulunan Wipelot ailesi, her sektörün kendi ihtiyaçlarına nokta atışı çözümlerle cevap veriyor. Tesis içi veya özel bölgelerde personel ve ekipmanların gerçek zamanlı konumlarını belirleyen takip, analiz ve değerlendirme sistemi olan Wipelot RTLS, varlıkların ne zaman, nerede ve ne kadar süre bulunduğunu anlık olarak raporluyor. Firmanın bulunduğu sektörün ihtiyacına kapsamlı olarak cevap veren çok sayıda takip sistemine sahip Wipelot RTLS; personel takip sistemi, ekipman takip sistemi, madenci ve yer altı personel takip sistemi, araç takip sistemi, demirbaş takip sistemi, stok takip sistemi, üretim takip sistemi, mamul ve yarı mamul takip sistemi gibi çözümler sunuyor.
Kablosuz ölçümlemeleri ile anlık olarak ortamdaki sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi bilgileri ölçüp değerlendiren Wipelot OTX, gerekli durumlarda uyarı veren sistemiyle çalışma ortamlarındaki riskli durumların oluşmasını engelliyor. Enerji tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde enerji verimliliğini ölçerek gereksiz kullanımların önüne geçmeyi de sağlayan Wipelot OTX, bu optimizasyon ile yüksek tasarruf olanağı tanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip Wipelot ISG, maden ocakları ve tersaneler gibi iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmeyi sağlıyor ve müdahale sürelerini kısaltmak için sektörel çözümler sunuyor. Wipelot SafeZone ise iş makinaları, çalışanlar veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kazaları önlemeye yönelik bir yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi olarak dikkat çekiyor. İş makinesi ile işçi birbirine fazla yaklaştığında sesli, titreşimli ve görsel uyarı vererek sürücü ve yayaları çarpışmalara karşı uyarıyor.
Çalışanların durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesine imkân tanıyan Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, insan yoğun işletmelerde birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşan çalışanları sesli ve titreşimli olarak uyararak farkındalık yaratıyor. Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, aktif RFID (Radyo Frekanslı Tanıma) radyo alıcı-vericileriyle tercihe göre çalışanın kemerinde, bileğinde, baretinde veya boynuna asarak taşıdığı Wipelot cihazlarla entegre şekilde kullanılabiliyor. Uygulama kapsamında işletmeler için farklı parametreler doğrultusunda güvenli mesafe ayarlanabiliyor.
Küresel arenadaki konumunu güçlendiriyor
Yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olan Wipelot, şimdi de benzer şekilde erişim kontrolü, konum tabanlı hizmetler ve cihazdan cihaza servisler gibi kullanım durumları için UWB teknolojisinin kullanımını destekleyen ve standardizasyon çalışmaları yürüten FiRa Consortium’a üye olarak global arenadaki konumunu daha da güçlendirdi. Koronavirüs pandemisine karşı geliştirdiği sosyal mesafe çözümü ile İngiltere’nin önde gelen ileri teknoloji ve yenilik merkezi Digital Catapult’un yaptığı araştırmada dünyadaki pek çok firma arasından gerekli koşulları sağlayan 6 firma arasında yer alan Wipelot, bu kapsamda Eylül ayında Londra’dan online olarak düzenlenen etkinlikte Türkiye’yi temsil eden tek marka oldu.