Kuruluşları dijital tehditlere karşı koruyan BT uzmanları ile siber güvenlik uzmanlarına yönelik gerçekleştirilen bir ankette, uzmanların yüzde 42’si iş birliği eksikliği olduğuna inanıyor.
BT uzmanları ve siber güvenlik uzmanları, kuruluşları dijital tehditlere karşı koruma aşamasında önemli bir rol oynuyor. Dijital güvenlikte önemli karar alıcısı olan bu iki yapı arasındaki güven eksikliğinin kuruluşlara ciddi zararlar verebileceğini dile getiren Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, bu krizin mevcut güvenlik sorunlarının daha da büyümesine neden olduğunu belirtiyor.
Güven Krizi Kuruluşlara Ciddi Zararlar Veriyor
Vanson Bourne analistleri tarafından ABD ve Birleşik Krallık’taki 300 BT uzmanı ile 300 siber güvenlik uzmanı arasında gerçekleştirilen anketin sonucuna göre, ekipler arasında ciddi bir güven krizi yaşanıyor. Ankete katılanların yüzde 60’nın son iki yılda ciddi bir güvenlik krizi yaşadığı, yüzde 30’unun ise birden fazla güvenlik kriziyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. BT ile siber güvenlik birimleri arasındaki iş birliği eksikliğine inananların yüzde 42 çıktığı anket sonuçlarını değerlendiren Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, iki birim arasında yaşanacak sorunların nedenini zayıf uyum ve hedeflerdeki eşitsizlik olarak değerlendiriyor.
Birimler Arası Sürtüşme Dijital Güvenliğin Bocalamasına Neden Oluyor
Çağın dijitalleşmesiyle birlikte kuruluşların güvenlik süreçlerini yönetme biçimleri de değişiyor. Çoğu organizasyonda değişim yönetim süreci BT operasyonlarına ait oluyor. Kuruluş içerisinde oluşan sorunların belirtilmesi siber güvenlik uzmanlarının, bu sorunları düzeltmek ise BT uzmanlarının görevi haline geliyor. Ancak anket sonuçlarına göre, katılımcıların yarısının aralarındaki sürtüşmelerden dolayı bu işleyişin pek gerçekleşmediğine dair düşünceleri olduğu görülüyor. Aralarındaki sürtüşmelerin nedenlerine dair tespitte bulunan Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, iki birim arasındaki işleyiş ve kararları uygulayış biçimlerinin sürtüşmelerin kaynağını oluşturduğunu belirtiyor.
Kuruluşların Şeffaf Davranması Güvenlik Süreçlerini Daha Kolay Hale Getiriyor
BT ve siber güvenlik uzmanları arasındaki çatışmalar, kuruluşların güvenliğini sarsarak amaçlarından uzaklaşmasına sebep oluyor. Her iki tarafın da birbirine karşı şeffaf olması ve yönetim kurulunun gerek bütçe konularında, gerekse birimler arası yetkilendirmede daha detaylı davranması, dijital güvenliği kolay işlenebilir hale getiriyor.