Turizm sektörünün son dönemlerde yeni uygulama alanlarından olan sohbet robotlarına ilgi gittikçe artıyor.
Misafir otelden ayrılsa da sohbet robotları sayesinde belirli periyotlarda geliştirilen ilişkinin kesilmemesi sonucunda müşteri ile otel arasında zaman içerisinde bağ oluşuyor. Dünyada sayılı otelin kullandığı bu teknolojiyi Türkiye’nin en fazla tercih edilen otellerinden Swandors Topkapı Palace da kullanacak. Otel yönetimi, İcibot ile birlikte müşteri memnuniyeti çıtasını daha da yukarıya çıkartmayı hedefliyor.
Dünyada Saygın Oteller Tarafından Tercih Ediliyor
Dünyada saygın ve sayılı otelin bu teknolojiyi kullandığını söyleyen Bahadır Çakar, sözlerine şöyle devam etti, “Dünyada 4 saygın ve sayılı otel olan Hotel The Cosmopolıtan Of Las Vegas, Four Seasons Hotels And Resorts, Accor Hotels ve Marrıot Hotels sohbet robotları teknolojisini kullanarak müşterilerine daha iyi bir hizmet verebilmeyi amaçlıyor. Türkiye’de de İcibot aracılığıyla misafirlerine iyi bir deneyim yaşatmak isteyen Swandors Topkapı Palace bu gelişmiş teknolojiyi kullanmaya başladı. Zaman içerisinde olumlu geri dönüşlerin de etkisiyle icibot kullanımının artacağı kanısındayım. Çünkü İcibot sadece köprü olmakla kalmıyor müşterilerin otelle ilgili şikayetlerini anında iletip hızlıca çözüm üretilmesine olanak sağlıyor. Bu da sizin müşteri memnuniyetine bir artı olarak yazılıyor”
Otelde Geçirdiği Zamanı Tekrar Hatırlatıyor
Sohbet robotlarının müşteri otelden ayrılsa da kesinlikle bağı koparmadığını belirten B1 Turizm Teknolojileri Müdürü Bahadır Çakar, “İcibot bunu yaparken otel müşterisini kesinlikle bunaltmıyor. Tam tersine insan psikolojisini çözmüş bir şekilde mesaj kurgularıyla, müşterinin gönlünü kazanıyor ve bir sonraki tatilini yine aynı otelde geçirmesini sağlıyor. O otelde geçirdiği anıları tekrar hatırlatarak müşterinin aslında o mekânda ne kadar mutlu olduğunu hissettiriyor” dedi.
Yapay Zeka İki Tarafa da Rahatlık Sağlıyor
İcibot teknolojisinin hem müşteriye hem de otele büyük kolaylık getirdiğine dikkat çeken Bahadır Çakar, bu gelişimin sadece otele değil müşteriye de hitap ettiğini ifade etti. Çakar, “İcibot teknolojisi sadece otellere kolaylık sağlamıyor. Aynı zamanda müşterilerin de tatil öncesi, sırası ve sonrasında iyi bir deneyim yaşamalarına olanak sağladığı için iki taraflı bir kazanç sağlıyor. Örneğin müşterinin otele rezervasyonunu yapar ve kişi hiç otel ile ekstra bir iletişime girmeden tatil sorununu çözer. Kişiye zevklerine uygun otelleri önererek kafasındaki soru işaretlerini azaltır. Otel ile ilgili sorunları yetkili birisini aramadan İcibot’taki sohbet robotu aracılıyla sona erdirir. Bu faydaları müşteri açısından oldukça önemli olduğu için İcibot’un sadece otellerin işine yarayacağını düşünmek yanlış olur. Bu iki taraflı kazanç sağlayan bir altyapıdır” diye konuştu.