Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde Kalite Departmanı’nın koordinasyonuyla gerçekleştirilen DevOps dönüşüm çalışmaları, proje süreçlerinin otomatize edilmesiyle kaybedilen zamanın azaltılarak, inovatif çözümlerin hızlandırılmasına ve ürünlerin yüksek kaliteyle üretilmesine olanak sağlıyor.
Aralarında Huawei’nin de bulunduğu, dünya çapında yüksek performans gösteren teknoloji firmaları, DevOps pratikleri ile süreçlerini otomatize ederek elle yapılan işleri yaklaşık yüzde 30’a kadar indiriyor. Huawei Türkiye, yüksek performans hedefine ulaşmak için globalde 5-7 yıl gibi öngörülen bu dönüşüm sürecinde, 2018 yılı sonu itibarıyla süreçlerindeki otomasyonu yüzde yüz iyileştirmeyi hedefliyor. Bu sürecin sonunda ise kodun üretimden, müşteriye ulaşmasına kadar geçen süreyi de 400 kat hızlandırmayı amaçlıyor.
Ayrıca, 2017 yılının ilk yarısında ülkemizde faaliyete geçen ve çalışmalarına nesnelerin interneti, video (VR/AR), kamu güvenliği, akıllı şehir ve akıllı ev gibi yenilikçi çözümler ile devam eden Huawei OpenLab İstanbul da müşterilerine ve iş ortaklarına daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için Ar-Ge merkezinde 2018 yılı itibariyle başlayan DevOps dönüşümü çalışmalarında yer alıyor.
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Çankaya Üniversitesi’nin akademik ortaklığı ile düzenlenen seminer ve eğitimlerle, Ar-Ge çalışanlarının çevik yazılım süreçleri ile ilgili farkındalıklarının ve yetkinliklerinin artmasını sağlarken, aynı zamanda çalışanlarını, süreçle ilgili uluslararası geçerliliği olan sertifikaları alması konusunda teşvik ediyor.
DevOps ve çevik yazılım süreç geliştirme çalışmaları ile elde edilen bilgi birikimi, geçtiğimiz ay İspanya’da düzenlenen akademiden ve sektörden uzmanları bir araya getiren uluslararası Euro Asia SPI 2018 Konferansı’nda paylaşıldı. Ekim ayı içerisinde Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin DevOps Türkiye grubu iş birliğiyle düzenlenecek “DevOps MeetUp” etkinliğinde, akademi ve iş dünyasının profesyonelleri bir araya gelecek.