Panasonic, görsel-işitsel teknolojisiyle Roma Conciliazione Oditoryumu’nda çok duyulu ve sürükleyici yeni bir sahne gösterisi oluşturarak Sistina Şapeli’nin ihtişamını yeniden yarattı.
‘Guidizo Universale. Michelangelo ve Sistina Şapeli’nin Sırları’ adlı görsel şovda 30 profesyonel lazer projektör kullanılarak seyirciler Sistina Şapeli’nin ortasına taşındı ve benzeri daha önce görülmemiş kültürel bir tecrübe sundu.
En yeni görsel-işitsel teknolojisi kullanılarak oluşturulan büyülü özel efektleri ve canlı tiyatro performansının birleştiği bu sanat gösterisi, daha önce anlatılmamış bir hikayeyi sözcükler ve görsellerle anlattı.
Panasonic Görsel Sistem Çözümleri’nin teknik sponsorluğunu yaptığı sanat gösterisinin yapımcılığını da Artainment Worldwide Shows, bilimsel danışmanlığını ise Vatikan Müzeleri üstlendi.
Bu sürükleyici deneyim beş bölüme ayrıldı. İki yan duvarda 8 adet 31.000 lümenlik PT-RZ31K, kubbeli tavanda ise 6 adet 20.000 lümenlik PT-RZ21K ve 2 adet PT-RZ31K yer aldı. Ön gazeye ise 4 adet PT-RZ31K yerleştirildi. Son olarak, Michelangelo’nun Davut’unu sahneye yansıtmak için 2 adet 12.000 lümenlik PT-RZ12K ve sahneye yukarıdan dik olarak yansıtmak için EL-D75LE95 kısa izdüşümlü lense sahip 4 adet PT-RZ21K projeksiyon cihazı kullanıldı.
Etkinlik Yönetiminin Genel Müdürü Daniele Parazzoli, konuyla ilgili “Lazer ve DLP teknolojisinde güvenilirlik konusunda saygın bir itibarının olması, Panasonic’i seçmemizde büyük rol oynadı. Sistina Şapeli’ndeki duvar resimlerini gösterirken orijinaline eşdeğer bir sonuç oluşturmayı hedefledik. Panasonic’in projeksiyon cihazlarının renk tutarlılığı ve kontrast oranı, bu hedefi gerçekleştirmemizdeki önemli faktörlerdi” dedi.
Gösterinin yaratıcısı, 2006 Turin ve 2016 Rio Olimpiyatlarının törenlerinin yönetmeni ve yapımcısı Marco Balich ise “En son teknolojiye erişimimiz olmadan bu vizyonumuzu gerçeğe dönüştüremezdik. 270° projeksiyon cihazını kullanarak yeni nesillere geçmişimizdeki sanatsal şaheserleri gösterme imkanımız oldu. Bu noktada çok katmanlı bir teknolojiye güvenebilmemiz kilit rol oynadı. Cihazların her şeyden önce resim kalitesi ve parlaklığındaki beklentilerimizi karşılaması ve hatta geçmesi gerekiyordu. Ayrıca, insanları adeta büyüleyecek bir içerik ortaya koymak için yeterince konsantre olmamız gerekiyordu. Bunun için de kolay çözümler elde edeceğimizi bilmek son derece önemliydi. Panasonic de bize tam olarak bunu sundu.”
Panasonic Avrupa’nın Görsel Sistem Çözümleri Direktörü Jan Markus Jahn da “Sanatın en sofistike teknolojilerle birleşerek canlı bir eğlence sunduğu böylesine eşsiz ve orijinal bir etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Marco Balich ve Artainment Worldwide Shows’un yaratıcılıkları sayesinde en yeni lazer projeksiyon teknolojimizi ve Panasonic’in ‘Liberta di Creare’ (yaratma özgürlüğü) sunma ilkesini nasıl gerçekleştirdiğini gösterme fırsatımız oldu” dedi.