Aracıyla Yolda Kaldı Türkiye’nin En Büyük Markasını Hayata Geçirdi

Büyük şirketlerin ya da oluşumların başarısının ardında çoğu zaman yaşanmış hikayeler yatıyor.

Mehmet Çelikol

Garaj Sepeti’nin kurucularından Mehmet Çelikol da Kuşadası-Marmaris arasında seyahat ederken yolda kalmış ve yol yardımını ararken bu alandaki boşluğu fark ederek tatilini yarıda bırakarak Garaj Sepeti fikrinin tohumlarını atmaya başlamış. Garaj Sepeti, yaklaşık altı ay içinde yani 2017 yılının Ocak ayında faaliyete başlamış otomotiv sektörü odaklı teknoloji şirketi haline gelmiş.

Bundan sonrasını dilerseniz Garaj Sepeti CEO’su Mehmet Çelikol’dan dinleyelim:
“Online teknolojilerde ve otomotiv sektöründe uzun yıllar deneyime sahip kurucuların bir araya geldiği bir yapıyız aslında. Kuruluşlumuz çok yeni olmasına rağmen çeşitli başarılı internet girişimcilerinden ve yatırım gruplarından yatırımlar almayı da başardık. Girişim ekosisteminde son yılların en hızlı büyüyen ve en dikkat çeken girişimlerinden bir olarak gösterilmek de bizi çok mutlu ediyor.”

Birden fazla alanda faaliyet

Garaj Sepeti’nin çok genç bir yapı olmasına rağmen birden fazla alanda faaliyet gösterdiğine vurgu yapan Çelikol, “Garaj Sepeti İşyeri Çözümleri oto galeri, oto tamir, oto kuaför, oto ekspertiz noktalarına özel ürünleri ile bu iş yerlerinin dijital dönüşümüne öncülük ediyor. İş yerlerinin sanal dükkân sahibi olarak internette bulunurluğunu sağlar, iş yerlerini Google Map, Yandex Map gibi haritalar ile entegre ederek çevrimiçi görünürlüklerini artırıyor. Bunların ötesinde tek tuş ile Facebook ve Google reklamı verebilmelerini sağlayan, arama motorlarında yukarılarda çıkmalarını sağlayan dijital teknoloji çözümlerini sunar. Kısa sürede 2.000 iş yeri Garaj Sepeti çözümlerini kullanmaya başlandı. Garaj Sepeti Garaj DATA markası ile otomotiv sektörü kurumsal oyuncularına pek çok veri hizmetleri de sağlıyor” dedi.

Garajsepeti.com pazar yeri ile sahip olduğu iş yeri zenginliğini son kullanıcıya sunan bir yapı. Kullanıcıların ikinci el araçlara, tamircilere, oto kuaförlere ve ekspertiz noktalarına kolayca ulaşmalarını; onlara anlık mesajlaşma ile sorular sorabilmelerini ve rezervasyon yapabilmelerini de sağlıyor. Garajsepeti.com’daki Garaj Kit ürünleri ve Garaj Life içerikleri ile de araç sahiplerine ve sürücülere pek çok konuda kolaylık sunuyor.

Taşıt.com büyümesini sürdürecek

Garaj Sepeti, aldığı yatırımlardan sonra şimdi de önemli bir inorganik büyümeye de imza atarak Aralık 2017’de resmileşen anlaşmayla, Taşıt.com’u satın aldı. Otomotivde araç sahipleri, KOBİ’ler ve kurumlara sundukları dijital dönüşüm ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü belirten ve Garaj Sepeti’ni internetin tartışmasız en büyük otomotiv oyuncusu haline getirmek için çalışmaya devam ettiklerini belirten Mehmet Çelikol satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi:

Taşıt.com Türkiye internet ve otomotiv sektörü için çok önemli bir pazar yeri. Yıllardır çok başarılı işlere imza atıyorlar ve sürekli kendilerinden söz ettiriyorlar. Rakamlara baktığımızda da ilan ve kiralama platformu olarak otomotiv dikeyinin en büyük oyuncusu olduğunu görüyoruz.”

Araç ediniminden araç satışına kadar olan sürecin tamamına uygun B2B ve B2C çözümler sunduklarını da aktaran Mehmet Çelikol, “Otomobil almak veya kiralamaktan önce yapılan araştırma fazından başlayan, alma ve kiralama ile devam eden, kullanım aşamasındaki ihtiyaçlara dokunan ve satma ile sona eren bu süreçteki boşluklarımızı çeşitli marka ve hizmetlerimizle sürekli doldurmaya devam edeceğiz, uçtan uca bir deneyim ve veri şirketi olacağız” dedi.

2018 yılı oldukça umut verici

2017 yılında başardıklarının 2018 yılı için umut verici olduğunu aktaran Çelikol sözlerine şöyle devam etti: “Oto Galeri dijital dönüşüm yazılımımızı bir yıl içinde Türkiye’nin her yerinden 3 bin 500 oto galeri kullanmaya başladı. Ayrıca oto galeriler bugüne kadar 200 binden fazla aracını Garaj Sepeti sistemleri üzerinden yönetti. Taşıt.com’u satın almamız ile aynı anda 100 bin araç yayınlar hale geldik. Binlerce kısa süreli kiralama hizmeti sunduk. Araba Değeri mobil uygulamamız ve çeşitli platformlardaki çözümlerimiz üzerinden bir milyondan fazla hesaplama sorgusu yapıldı. Aynı şekilde ürettiğimiz içerikler milyonlarca defa okundu. Bunlar sadece bazı örnekler.”

Türkiye oto teknolojide bölgesel güç olmaya aday

Otomotiv özelinde internetin en büyük oyuncusu ve sektörün dijital dönüşüm partneri olmak istediklerini de aktaran Çelikol, dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından birisi olan Türkiye’nin oto teknolojide bölgesel güç olmaya en yakın aday olduğunu belirtti. Çelikol, Garaj Sepeti’nin otomotivde dijital dönüşüm vizyonuyla büyümesinin hızlanarak devam edeceğini de vurguladı.