Avrupa’nın en iyi 2’inci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek, melek yatırımcılara Türkiye’nin en iyi girişimci adaylarına yatırım yapma fırsatı sunuyor.
İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2011 yılında kurulan ve Avrupa’nın en iyi 2’inci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek melek yatırımcıları bekliyor. İTÜ Çekirdek; melek yatırımcılar, melek yatırım ağları ve risk sermayesi şirketlerini, en az 60 bin TL yatırım yapmaya davet ediyor. Böylelikle yatırımcılar binlerce başvuru arasından süzülüp gelen, Türkiye’nin geleceğine katkı sunabilecek teknoloji girişimlerini geliştiren girişimcilerle tanışacak. ABD’de toplam melek yatırım miktarının yaklaşık 21 milyar dolara ulaştığı günümüzde, Türkiye’de melek yatırım, girişim sermayesi ve özel sermaye yatırımları toplamda sadece 177 milyon dolarlık bir tutarda gerçekleşiyor. İTÜ Çekirdek’in çağrısına cevap verecek yatırımcılarla birlikte Türkiye’deki toplam yatırım tutarlarında olumlu gelişme yaşanması hedefleniyor.
Türkiye’nin en iyi girişimci adayları ile ilk kez tanışma fırsatı
Big Bang 2018 jürisinde yatırımcı olarak yer almak için, tercihen daha önce bir girişimciye yatırım yapma tecrübesi olan yatırımcıların; Big Bang 2018 sürecinde tanışacağı en az bir girişime, en az 60 bin TL yatırım yapmaya söz vermesi gerekiyor. Eğer yatırımcı daha önce melek yatırım tecrübesine sahip değilse, İTÜ ARI Teknokent gerekli temel bilgi ve yönlendirmeleri de sağlıyor. Böylece, yatırımcılar binlerce başvuru içinden süzülüp gelen, teknoloji kullanarak rekabette avantaj yakalamayı hedefleyen, Türkiye’nin en iyi girişimci adayları ile ilk kez tanışma fırsatı yakalıyor. Girişimcilerle müzakere edip yatırımda anlaşan yatırımcılar, yatırım kararlarını Big Bang 2018 sahnesinden ilan edecek.
Son yedi yılda 3 bin 450 girişimciye destek
Bugüne kadar katılan girişimcilerin 50 milyon TL’yi aşan yatırım aldığı Türkiye’nin en önemli girişimcilik programlarından İTÜ Çekirdek, son yedi yılda ülke genelinde 1.150 girişim ve 3.450 girişimciye destek verdi. Sadece 2017 yılında 10 binden fazla başvurunun geldiği İTÜ Çekirdek’in final etkinliği Big Bang Startup Challenge’da girişimlerini sahneleyen 20 finalist ve bazı yarı finalist gruplar, ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte tam 17 milyon TL’lik hibe ve yatırımlardan pay aldı. Bu yıl da İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler 17 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırımdan pay almak adına çalışmalarını yürütecek.