2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda Teknoloji Atos’tan Soruluyor

1992 yılından beri düzenlenen tüm olimpiyatların teknolojik altyapısını hazırlayan Atos, Buenos Aires Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda da sahne aldı.

Atos, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm teknolojik altyapıyı kurdu. Atos, 6 Ekim’de başlayan ve 18 Ekim’e kadar sürecek olan oyunlar sırasında iletişim, medya, spor ve güvenlik sistemleriyle ilgili tüm teknolojik altyapının işletiminden de sorumlu. Şirket ayrıca 2024’e kadar tüm Olimpiyat Oyunları’na BT hizmeti sağlayacak.

Atos, olimpiyat oyunlarında sporculara, seyircilere, organizatörlere, basına, televizyon izleyicilerine ve internet kullanıcılarına kusursuz ve güvenli teknoloji hizmetleri sunacak. Bunun için tüm teknoloji ortaklarının ve tedarikçilerinin katkılarını birleştiriyor ve yönetiyor. Ayrıca, tüm dünyada izleyicilere ve basın organlarına sonuçları saniyeden kısa sürede sunan, etkinlikler ve sporcularla ilgili bilgileri aktaran bilişim sistemi Atos tarafından bütünleştirilip işletiliyor ve güvenliği sağlanıyor. Atos, bilgi güvenliği, sistem entegrasyonu, operasyon yönetimi, danışmanlık ve yazılım geliştirme gibi alanlarda da Olimpiyat Oyunları’na uluslararası bilişim uzmanlığı sağlamaya devam ediyor.

Atos Türkiye CEO’su Cüneyt Uslu, teknolojinin gelişimiyle birlikte siber saldırıların arttığını belirterek şunları söyledi: “Olimpiyat oyunlarının başlamasından itibaren bilgi işlem merkezlerinden güvenlik kameralarına, oyunların saatlerinden sporcu test merkezlerine kadar birçok noktaya siber saldırılar gerçekleşiyor. Bu gelişme de güvenliği Olimpiyatlarda en önemli konu haline getiriyor. Örneğin 2016 yılındaki Rio Olimpiyatları’nda günde yaklaşık 50 bin siber saldırı yapıldığı açıklandı. Ancak Atos’un ve iş ortaklarının çabalarıyla tüm saldırılar engellendi ve saldırıların hiçbiri başarıya ulaşamadı. 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda da aynı titizlikle hizmet veriyoruz.”