Hiper bütünleşik altyapı platformuna eklenen yeni özellikler, kritik iş uygulamalarını korumak için felaket kurtarma işlemlerini sadeleştiriyor.
Nutanix, hiper bütünleşik altyapı (HCI) yazılımı ve AHV hipervizör çözümüne iş için kritik önem taşıyan uygulamaları koruyan ve olası felaketlerde operasyonların sürmesini sağlayan yeni özellikler eklediğini duyurdu. Yeni özellikler arasında, uygulamaları ve verileri kurtarmak için gelişmiş otomasyon, birden fazla yerde kusursuz felaket kurtarma (DR) desteği, AHV’de çalışan iş yüklerinin eş zamanlı kopyalanması ve yaklaşık 20 saniyelik kurtarma noktası hedefi için sıfıra yakın veri kaybıyla neredeyse eş zamanlı kopyalama yer alıyor.
İş sürekliliğinin her zamankinden de önemli hale geldiği bu dönemde şirketlerin güçlü kurtarma politikalarına ve prosedürlerine sahip olması artık bir zorunluluk haline geldi. Ancak, destekleyici acil hizmetler gibi kritik uygulamalar için güçlü felaket kurtarma planları uygulamak isteyen müşterilerin özel ve sürekli yönetim gerektiren karmaşık ve farklı teknolojilerden başka pek bir seçme şansı bulunmuyor. Nutanix HCI ve AHV’ye eklenen yeni özellikler, müşterilerin iş için kritik önem taşıyan uygulamaları daha az karmaşık ve daha az müdahale gerektirecek şekilde sunmalarına yardımcı oluyor.
“Operasyonların sürmesi tüm şirketler ve kurumların en büyük önceliklerinden biri” diyen Nutanix Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Smith, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak, çoğu şirket sistem genelinde BT sorunları yaşamamak için kendi hazırladığı felaket kurtarma çözümlerine güveniyor. Şimdi Nutanix, uygulamaların her zaman kullanılabilmesi için kurulumu kolay, otomatik felaket kurtarma çözümleri sunuyor.”
Felaket kurtarma uygulamalarını sadeleştiren ve otomatik hale getiren özellikler arasında şunlar yer alıyor:
– Birden fazla yerde felaket kurtarma: Nutanix şimdi birden fazla ortamda felaket kurtarma tasarımları sunarak kurumsal şirketlerin iki veya daha fazla veri merkezinin aynı anda çöktüğü durumlardan hızla kurtulabilmesine ve bu süreçte uygulamaların ve verilerin kullanıcılara ulaşmasına yardımcı oluyor. Finansal hizmetler, sağlık sektörü ve acil hizmetler gibi sıkı yönetmeliklerin yürürlükte olduğu, kurumların kesintisiz hizmet vermesi gerektiği sektörler için değerli olan Nutanix felaket kurtarma çözümü, karmaşık kurulum ve yönetim süreçlerini ortadan kaldırarak gelişmiş otomasyon imkanı sunuyor. Uygulama ekipleri, plansız kesintiler veya veri bozulması gibi durumlardan hızla kurtulabiliyor ve sistemi sıkı uyumluluk kurallarına göre yapılandırabiliyor.
– Neredeyse eş zamanlı, rakipsiz felaket kurtarma: Nutanix yaklaşık 20 saniyelik kurtarma noktası hedefiyle neredeyse eş zamanlı kopyalamaya destek veriyor. Bu yeni özellik, Nutanix’in kendisine ait sektör lideri teknolojisini de 3 kat geliştiriyor. Nutanix, 20 saniyelik kurtarma noktası hedefi sunan tek lider HCI markası olma özelliğine sahip.
– Nutanix AHV için eş zamanlı veri kopyalama: Eş zamanlı kopyalama veya birden fazla mekan arasında verilerin neredeyse aynı anda kopyalanması şimdi Nutanix AHV hipervizör ile mümkün hale geliyor. Müşteriler AHV çözümünü sanal masaüstü altyapısı, veri tabanları ve genel sunucu sanallaştırması gibi önemli iş yüklerine sürekli hizmet sunmak için kullanabiliyor.
– İşletim kitaplarıyla felaket kurtarma yönetimi: Yeni sürüm müşterilere, uçtan uca kurtarma sürecinde daha fazla esneklik ve kontrol sunuyor. Felaket kurtarma kaynaklarını hedef uygulamalara odaklamak için daha ayrıntılı yönetim imkanı sağlıyor.
Avrupa merkezli büyük bir perakende firmasının BT yan kuruluşu olan ve 2015’ten beri Nutanix müşterileri arasında yer alan Infomill’in sistem ve altyapı müdürü Delfim Da Costa, “Kurumsal kullanıcılarımız sıfır kurtarma noktası hedefi bekliyor. Böylece veri merkezindeki aksaklık nedeniyle bir sorun yaşandığında veri kaybını önlemek istiyorlar. Nutanix’in AHV sanallaştırmasını kullanarak üretim yüklerimizde olabilecek en yüksek hizmet seviyesi anlaşmasını sunmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.