Bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak olan 4. Uluslararası Mühendislikte Yapay Zeka ve Uygulamalı Matematik Konferansı (UMYMK 2022) 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek. CUBO geleceğe hazırlık vizyonu ve değişime katkı çalışmaları doğrultusunda gerçekleşen etkinlikte ‘’Yapay Zeka’nın Rengi’’ sloganı ile yer alacak.
Önceki yıllarda Antalya’da gerçekleşen ve bu yıl dördüncüsü hayata geçirilen ‘Uluslararası Mühendislikte Yapay Zeka ve Uygulamalı Matematik Konferansı’na destek olan CUBO, etkinlikte ‘Yapay Zeka’nın Rengi’ sloganıyla yer alıyor. Bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan 4. Uluslararası Mühendislikte Yapay Zeka ve Uygulamalı Matematik Konferansı (UMYMK 2022) 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor. Isparta Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi olmak üzere 5 üniversitenin ortak organize ettiği konferans geleceğe hazırlık vizyonu ve değişime katkı çalışmaları doğrultusunda hayata geçiyor.
Yapay zeka ve geleceğin teknolojileri
Bakü Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde 20 Mayıs’ta başlayan kongrede açılış konuşmasını Kongre Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit yaptı. Yapay Zekâ’nın özellikle enformasyon teknolojileri alanında en hızlı büyüyen teknoloji olduğunu gözlemlediklerini belirten Yiğit ‘’Dijital dünyanın etkilerini hayatımızın tüm alanlarında hissediyoruz. Tüm endüstri kurallarını yeniden yazmak, yapay zeka ile yeni bir dünya oluşturmak için büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Uluslararası düzeyde yapılan bu konferansı bu yıl Bakü’de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ortak değerlere sahip olmamız eğitim, bilim, ekonomi, askeri gibi tüm alanlarda dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine imkân sağlamıştır. Ülkemiz yıllardır hem Türk Cumhuriyetleri’nden gelen öğrencileri misafir etmiş hem de bu toprakların yetiştirdiği çok kıymetli bilim insanları ile birlikte çok önemli projelere imza atmıştır. Bu bağlamda bilimsel ve teknolojik iş birliğinin her açıdan köprülerinin atıldığı bu dönemde siz değerli bilim insanları ile Bakü’de olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizler adına bir yıl boyunca konferansımızın gerçekleşmesinde emek veren düzenleme komitesi ve organizasyon komitesindeki arkadaşlarımıza teşekkür eder, başarılı ve verimli bir konferans olmasını dilerim’’ dedi.
Yaklaşık 250 araştırmacının kayıt yaptırdığı konferansta 150 İngilizce, 70 Türkçe ve 7 Azerbaycan dilinde sunulmak üzere toplamda 227 bildiri üç gün boyunca 40 paralel oturumda sunulacak.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Serdar Üncü, Yüksek Lisans Öğrencileri ile birlikte yapay zeka, görüntü işleme ve ışık konusunda çalıştıklarını, bir Akdeniz firması olan CUBO’nun da çalışmalarına destek vermelerinden mutluluk duyduklarını belirtti. Sanayici ve üniversite işbirliklerini önemsediklerini de sözlerine ekleyen Serdar Üncü ‘’Teknolojinin ilerlemesinde sanayicilerin biz üniversitelere destek olmaları, bilimsel araştırmalarımız ve çalışmalarımızla bizlerin onlara destek olması, ülkemizin gelişimine katkı sağlaması açısından oldukça önemli’’ diye konuştu.
Uluslararası düzeyde katılımın olduğu üç gün sürecek konferansın destekçileri arasında CUBO’nun yanı sıra TÜBİTAK, Havelsan, Türksat gibi kuruluşlar da var.