VMware 2021 ESG Raporu’nu Yayınladı

VMware, herkes için sürdürülebilir, eşit ve güvenli bir dijital gelecek oluşturuyor.

VMware, geçen finansal yıldaki ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetim) performansına ışık tutan 2021 Environmental, Social and Governance (ESG) raporunu yayınladı ve daha sürdürülebilir, adil ve güvenli bir dünyaya güç vermek için on yıllık bir taahhüt olan 2030 Ajandası’na dair bilgiler paylaştı.

Rapor, VMware’in dahili operasyonlarına ve tedarik zincirine ek olarak müşterilerin VMware’in teknoloji ve çözümleri aracılığıyla kendi ESG hedeflerine ulaşmalarını destekleme becerisini de kapsayan ESG’ye yönelik özel yaklaşımını gösteriyor.

Geçen mali yılın öne çıkan verileri aşağıda yer alıyor:

– Sera gazı (GHG) emisyonu yüzde 19 azaldı.
– Yüzde 100 yenilenebilir enerji taahhüdü devam ediyor.
– Dünya çapında 14.122 kar amacı gütmeyen kuruluşu destekleniyor.
– 26.251 çalışan hayır işlerinde yer alıyor.
– ESG çalışmalarının etkin bir şekilde gözetilmesi ve hesap verilebilirliğin artması için VMware’de yeni bir yönetim yapısı oluşturuluyor.
– Yüksek küresel satın alım gücünü kullanarak tedarikçiler için VMware Responsible Sourcing Programı başlıyor.

VMware EMEA CTO’su Joe Baguley, konuyla ilgili şunları söylüyor:
“VMware olarak dijital altyapıları karbonsuzlaştırarak, dağıtık iş gücü teknolojileriyle eşitliği destekleyerek, müşterilerimizde ve paydaşlarında güven oluşturmak için güvenliği ve gizliliği iyileştirerek ESG hedeflerimizde ilerlemeye devam ediyoruz. İyi sonuçlar elde ettiğimizi görüyoruz ancak dünyayı daha iyi hale getirecek dijital inovasyonların önünü açmak için paydaşlarımızın tamamıyla daha fazla birlikte çalışmamız gerektiğinin de farkındayız.”

VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler de “VMware’in daha sürdürülebilir, adil ve güvenli bir dünya için ortaya koyduğu on yıllık taahhüt, VMware Türkiye olarak bizleri daha iyisini yapmak için motive ediyor. Çoklu bulut ortamları, dijital çalışma alanı, güvenlik ve diğer alanlarda sunduğumuz çözümlerle bankacılıktan telekoma, e-ticaretten KOBİ’lere ve kamu kurumlarına kadar birçok müşterimize dijitalleşme vasıtasıyla karbon ayak izini en aza indirme ve sürdürebilirliği sağlama konusunda destek veriyoruz. Şirket içinde de karbon salınımı, sıfır atık gibi konularda düzenli eğitimlerle farkındalığı artırarak hem kurumsal hem de bireysel olarak sürdürebilirliği destekliyoruz” diyor.

Müşterilerinin başarısı, VMware’in 2030 hedeflerinde şeffaf bir şekilde ilerlediğini gösteriyor. ESG raporu Alman kamu hizmeti şirketi WVV, Fujitsu, Moderna ve Zoom gibi karbon emisyonunu azaltmak ve çalışanların sağlığına ve güvenliğine öncelik vererek dağıtık iş güçlerinin desteklenmesine yardımcı olmak için VMware çözümlerini kullanan müşterilerin başarısına da yer veriyor.

WVV, verimlilik artışının ve esnek çalışma düzenlerinin avantajlarından faydalanmak, Almanya’nın Wurzburg kentinde verimliliğin yüksek kalmasını ve sürdürülebilir gücün devam etmesini sağlamak için VMware’in teknolojisini ve entegre platformunu kullanıyor. Fujitsu da Katalonya, İspanya’da ön saflarda yer alan çalışanları desteklemek için VMware çözümlerini tercih ediyor. Moderna, hayat kurtaran ilaçların üretimini hızlandırmak, çalışanların üretkenliğini korumak ve çalışanlar uzaktan çalışırken bile birlikte çalışmalarını desteklemek için VMware yazılımıyla ilerliyor. Zoom ise kullanıcılar arasında güven oluşturmak için yüksek ölçeklenebilirlik ve güvenlik kapasitesine sahip bir VMware altyapısına bağlı çalışıyor.

Rapor, VMware’in şeffaflık ve kendisini sorumlu tutma taahhüdünün yanı sıra karar verme ve inovasyon kapasitesini artırmak için verileri kullanma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Şirket, 2015 yılındaki ilk raporundan (eski adıyla Küresel Etki Raporu) bu yana her yıl ESG performansını raporluyor.

VMware Çevresel, Sosyal ve Yönetim Başkan Yardımcısı Nicola Acutt da “ESG çalışmalarını operasyonlarımıza, ürünlerimize ve hizmetlerimize doğrudan entegre etmek artık ‘Yeni Normal’ oldu. ESG’yi bir değerli bir faktör olarak gördüğümüz ve VMware teknoloji çözümleri aracılığıyla müşterilerin kendi ESG hedeflerine ulaşmalarını destekleyerek sektörde rekabetçi bir fark yaratacağımız için bunu yapıyoruz. Bu yaklaşımı tüm şirketlerin ele alması gerekiyor” diyor.

VMware verilerini Küresel Raporlama Girişimi (GRI), Sürdürülebilir Muhasebe Standartları Kurulu (SASB), İklim Bağlantılı Finansal Açıklamalar Görev Gücü (TCFD) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) gibi önde gelen ESG yapılarıyla uyumlu hale getiriyor. Ek olarak 2030 için belirlediği hedefleri de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’yle (UNSDG) aynı noktada buluşturuyor.