HarmonyERP CEO’su Ahmet Enes Güneş, Türkiye’de sektörlerin dijital dönüşümüne katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, HarmonyERP’nin 5 üniversitede ders müfredatına girerek, gerçek üretim örnekleri üzerinden deneyim kazandırdığı yeteneklerle iş dünyasının yanında olduğunu söyledi.
Dünyanın hızla dijitalleştiğini vurgulayan HarmonyERP CEO’su Ahmet Enes Güneş, “2005 yılında üniversite ekosisteminde kurulmuş bir firma olarak Sakarya Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi tarafından desteklenerek yola çıktık. Eğitim ve danışmanlıklarımızı çalışmalarımızın esas taşı halinde getirdik. HarmonyERP olarak 5 üniversitede ders müfredatına girerek, gerçek üretim örnekleri üzerinden deneyim kazandırdığımız yeteneklerle iş dünyasının yanındayız. Bu süreçte firmaların dijital dönüşüm ve gelişim süreçlerinde eğitmenlerimizle destek sağlamak bizi çok mutlu ediyor. Üniversitelerde endüstri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri mühendisliği bölümünde dersler veriyoruz. Bu derslerle sektöre yetiştirilecek, sektörde sadece büyük işletmelerin değil, KOBİ’lerin de, orta ölçekli işletmelerin de ihtiyacı olan metot mühendisliğini yapacak, veri girişlerini, veri yönetimini ve üretim planlamayı yapacak öğrencilerin, gerçek hayatta kullanılan platformları bilerek yetişmesini sağlıyoruz. Sakarya, İstanbul, İzmir’de çeşitli üniversitelerde eğitimler düzenliyoruz.” dedi.
Güneş, sağladıkları eğitimler ve danışmanlık hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Bu dersleri üniversiteler içerisinde, kurumsal kaynak yönetimi derslerinin konulmasını, bunların bizim eğitmenlerimiz, personellerimiz tarafından yapılmasını sağlıyoruz. Bunu sağlayarak bu sistemleri bilen, bu sistemlerin faydasını görmüş deneyim sahibi olmuş arkadaşlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Çeşitli iş alanlarına yerleştirdiğimiz, yönlendirdiğimiz veya kendi bünyemize aldığımız birçok arkadaşımız var. Zaten işimizin bir parçası olarak da danışmanlık ve eğitim süreçlerimiz var.
Firmalara verdiğimiz eğitimlerde; üretim verimliliğinin, ürün reçetesinin, operasyon adımlarının ne olduğunu anlatıyoruz. Bunların korkulmaması gereken işler ve süreçler olduğunu, veriler arasında boğulmadan kolayca gerçekleştirilebileceğini gösteriyoruz. Ürünler üzerinden örneklerle bilgilerin sisteme nasıl girilebildiğini, bu sayede gerçek operasyon sürelerinin, gerçek maliyetlerin ortaya çıktığını ve yöneticilerin bu sayede tüm resmi kolaylıkla görebildiğini öğretiyoruz. Danışmanlık hizmetimizde önce bunu planlıyor ve kurguluyoruz. İşletmelerin önce üretim sahaları, depoları, iş akışlarını inceleyerek buna uygun bir eğitim planı çıkartıyoruz. Hangi departmanı kaç gün, hangi eğitmenimizle eğitim vermeliyiz bunu planlıyoruz. Bu eğitimle arkadaşlara bunun bir zaman kaybı değil, kazanmak olduğunu söyleyerek, nabza ve faydaya göre eğitimlerin artılarını anlatıyoruz. İş bakarak öğreniliyor ama eğitimlerde yönetimin inanması, güvenmesi ve faydasını görmesi önemli. Hangi sipariş gecikmiş, hangi ürün ne olmuş, stok sayıları ne seviyede, iade malların sayısı gibi birçok adımı bir ekranda görebiliyor. Bunu gören yöneticiler ufak bir ödüllendirmeyle bile ekibine motivasyon sağlıyor. Üretim adımları güvenle göründüğü zaman enerji de artıyor. Çünkü işin boş kısmı dışarı atılmış olunuyor, zamanı daha değerli kullanmaya başlıyor.
ERP sistemleri sadece büyük işletmeler için değil. orta ölçekli işletmeler için de doğru adım. Küçük işletmeler doğru adımları attığında verimliliği artırdığını, içeride personelin boşa geçen zamanı azalttığını gördüğünde çok daha başarılı işlere imza atıyor. Doğru adımları attıklarında tüm sıkıntılar artıya geçebiliyor. Bu durum da ERP sistemlerinden geçiyor. Son 1 yıl içerisinde bulut ERP ürünü geliştirmeye başladık. Genel ticaret firmalarına da hitap eden ürünler hazırladık. Ürünlerini doğru düzgün takip edemediği için sıkıntılı süreçler yaşayan işletmeler var.
HarmonyERP olarak, mobilya, savunma sanayii, endüstriyel makine, otomotiv, ticari işletmeler, metal işleme, plastik enjeksiyon ve konfeksiyon sektörlerinde birçok firmaya en kapsamlı yerli ERP çözümü sunuyoruz. 25 yılda 10’dan fazla sektörde imza attığımız ERP projeleri ve 5 üniversitede verdiğimiz ERP eğitimleri ile üretim ekosistemine değer katmaya devam ediyoruz.”