Trend Micro Apex ONE ile Uç Noktada Güvenliği Yeniden Tanımlıyor

Trend Micro, daha önce OfficeScan adıyla bilinen uç nokta güvenlik çözümünü yeni yeteneklerle donatarak Apex ONE adıyla güncelledi. Apex ONE etkili tespit ve yanıt verme, tüm fonksiyonların merkezi görünürlüğünü sağlama ve gelişmiş EDR fonksiyonlarını bir arada barındırıyor.

Trend Micro, uç nokta güvenliğinde iddialı bir şekilde konumlandırdığı Apex ONE adlı yeni ürününü pazara sundu. Daha önce OfficeScan adıyla bilinen ürün, yenilenen adının yanı sıra otomasyon, güçlü algı ve çok sayıda fonksiyonu bir arada sunabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

Gelişmiş EDR (uç nokta tespit ve yanıt) sistemiyle donatılan Apex ONE, olası izinsiz girişleri ve saldırıları belirleyerek kurumların tehditler karşısında yanıt verme becerisini artırıyor. Apex ONE bunu üç aşamada gerçekleştiriyor:

  • İzleme: Ağdaki hareketleri ve olayları kesintisiz biçimde izleyerek olası tehditlerin bıraktığı izlerin açığa çıkmasını sağlıyor. Bu denetimi farklı uç noktalar, yazılım platformları, donanımlar ve dijital kaynaklar üzerinde gerçekleştirebiliyor.
  • Kayıt Altına Alma: Çeşitli uç noktalar üzerinde meydana gelen olaylar merkezi bir veri tabanına kaydediliyor.
  • Analiz: Kaydedilen olaylar olası tehditleri belirlemek ve korumaya yönelik stratejiler oluşturmak üzere analiz ediliyor. Analiz tehditlerin detaylarının ortaya çıkarılması, raporlanması ve gerekli uyarıların oluşturulması süreçlerinin tamamını kapsıyor.

En Hızlı Büyüyen Pazar Türkiye’nin Olduğu Bölge

Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin, basınla buluşmasında şirkete dair bazı detaylar da paylaştı. Gültekin’le olan sohbetimizden bazı öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Trend Micro Amerika’da kurulan bir Japon şirketi. 30 yıldır güvenlik alanında faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde 45 ülkede 6 bin çalışanı var, bunların 4 bin 500’ü Ar-Ge odaklı.
  • Türkiye’deki çalışan sayısı 30.
  • Hizmet verdikleri müşteri sayısı 500 binin, korudukları uç nokta sayısı 250 milyonun üzerinde.
  • Trend Micro’nun geçtiğimiz yıl dünya genelindeki büyümesi yüzde 4 olurken Türkiye’nin içinde bulunduğu APAC bölgesindeki büyüme yaklaşık yüzde 20 olarak gerçekleşmiş.
  • Gültekin geçtiğimiz yıl milyonlarca hesabın ele geçirildiği dev veri sızıntılarıyla gündemde olduğuna dikkat çekti. Bu tür saldırılar 2018 yılında yüzde 16 artmış.
  • Veri sızıntılarına yol açan hedefli saldırıların fark edilmesi ortalama 99 gün sürüyor. Saldırıların yüzde 53’ü şirket dışından geliyor, işletme başına verdiği ortalama zarar 4 milyon dolar.
  • Gültekin, şirketlerin güvenliği için çalışan güvenlik yöneticilerini üçe ayırıyor. Bunların yüzde 50’sini uyumlular, yüzde 25’ini entegratörler, kalan yüzde 25’ini avcılar oluşturuyor. Tehditleri algılama ve cevap verme konusunda en iyi iş ortaya koyanlar avcı sınıfı.
  • IDC’ye göre 2020’de güvenlik yöneticileri birleştiren, görüntüleyebilen ve otomasyon sağlayabilen üreticileri tercih edecek.