Teknoloji Dersleri ile Geleceklerine Yön Verecekler

Dünyada kabul görmüş eğitim modellerini programına dâhil ederek öğrencilerinin her alanda gelişim sağlamasını amaçlayan Uğur Koleji kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarım dersleri ile teknoloji çağına kolaylıkla uyum sağlayabilecek bireyler hazırlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başta kodlama olmak üzere bu yıl özellikle üzerinde durduğu robotik ve 3 boyut tasarım dersleri ile çocukların gelecekte iş kaygısı yaşamalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Erken yaşta bilgisayar kullanmaya başlayan Z kuşağına yönelik Florya’daki kampüsünü son teknoloji ile donatan Uğur Koleji, yeni eğitim döneminde daha üretken öğrenciler yetiştirmek üzere programına kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarım derslerini dâhil etti. Bu çerçevede yeni eğitim döneminde öğrencilere kodlama, 3 boyutlu tasarım ve robotik tasarım becerileri kazandırılacak. Eğitimlerden anaokulu öğrencileri,  ilkokul 1.sınıftan 6.sınıfa kadar olan öğrenciler ve 9.sınıf öğrencileri faydalanacak.

Yeteneklerini erken yaşta keşfediyoruz

Kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarımın gelecekteki popüler meslekler arasında olacağını ifade eden Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, “Özellikle bu alanlara ilgisi olan öğrencilerin erken yaşta fark edilmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesi gelecek kaygılarını da şimdiden ortadan kaldırmış olacak” dedi. Koçak sözlerine şöyle devam etti; “Robotik on yıl sonra çok ilerlemiş bir meslek dalı olacak. Bu nedenle robotik alanında çocuklarımızı geliştirmek için bu eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz ilk dönem kodlamayı öğrenecek. İkinci dönem de robotlarını tasarlayacak, yazılımla kodlayarak verilen görevleri yerine getirmelerini sağlayacak. Aynı zamanda 3 boyutlu tasarım dersleri ile üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün birçok alanda 3 boyutlu tasarım ve üretim teknolojisi kullanılıyor. Çocuklarımız ihtiyaçlar doğrultusunda istediklerini tasarlayabilecekler ve gelecekte meslek kaygısı yaşamayacaklar.”

Geleceğin meslekleri olacak

Uğur Koleji robotik tasarım derslerinde motor ve elektrikli düzeneklerin nasıl çalıştığını, algılayıcının ne işe yaradığını, bir robot üzerinde nasıl değişiklik yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olacaklar. Aldıkları eğitimle bir robotu tasarlayacak, kodlama becerileri ile programlayacak ve istedikleri görevleri yükleyebilecekler. Günümüzde sağlık sektöründen otomotive, havacılıktan mimarlığa kadar birçok alanda kullanılan 3 boyutlu tasarım da bu yıl programa dâhil edildi. Öğrenciler, 3 boyutlu tasarım derslerinde ise çeşitli geometrik şekiller kullanarak hayal ettikleri objeleri tasarlayabilecek ve bu yönde becerilerini geliştirebilecek.