Pandemi sonrasında çalışanlarına en üst seviye teknoloji cihazlarını sınma hedefiyle hareket eden Doğuş Teknoloji, bu çerçevede Dell ürünlerini tercih etti.
2012 yılında kurulan Doğuş Teknoloji, Yazılım, Veri Çözümleri, Danışmanlık, Teknoloji Operasyonları, Hibrit Bulut Platformu ve Siber Güvenlik Çözümleri, Otomasyon, Blockchain, Smartglass, IoT Uygulamaları, Mobil ve Web Uygulama Çözümleri, UI/UX Servisleri gibi çok sayıda alanda faaliyetlerini sürdürüyor. 2017 yılında Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezlerinden biri olan ve 400’ü aşkın çalışanıyla, odağına insana değer vermeyi alan Doğuş Teknoloji, yaş ortalaması 33 olan genç kadrosuyla birlikte tutkuyla yeni teknolojilerin peşinden koşmakta, çevik ve güvenilir çalışma kültürüyle bilişim sektöründe ilklere imza atan şirketlerden olmaya devam ediyor.
Doğuş Grubu şirketlerinin hedef noktasında insan olduğunu belirten Doğuş Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Besim Sadioğlu, “Günümüz çalışanları eskiye oranla teknoloji konusunda çok daha bilgili ve yetkin. Pandemi dönemiyle birlikte çalışanlar iş yerinde, evlerinde kullandıkları cihazlardan daha üst seviye cihazları tercih ediyor. Biz de yetenekli çalışanlarımızı bünyemizde tutmak ve yeni yetenekleri de bünyemize katabilmek için makine parkımızda en üst seviye cihazları bulunduruyoruz. Bu noktada Dell Technologies, geniş ürün yelpazesi ve çözümleriyle birlikte bizim pek çok farklı sektör ve alanda çalışan personelimiz içi ‘modern iş yeri’ düşüncemizi en iyi karşılayan marka oldu” dedi.
Şirketler için BT varlıkları kritik önemde
İşletmelerin bilgi teknolojileri altyapılarında yer alan cihazları korumak gibi bir sorumlulukları olduğunu kaydeden Sadioğlu, bu konuda ise şunları söyledi:
“Dell de bu konuda hassas bir şirket. Buradaki uyumlu çalışmamızla hem personelimizin verimlilik ve üretkenliğini artırıyor hem de çalışan mutluluğunu üst seviyeye çıkarmış oluyoruz. Ayrıca yazılımdan turizme ve inşaata kadar pek çok alandaki çalışanımızın da Dell ürünleriyle büyük bir uyum içinde çalıştığını gözlemliyoruz.”
“Sürdürülebilirlik olmazsa olmazımız”
Doğuş Grubu olarak sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetlerine de değinen Besim Sadioğlu, “Dell’in düşük enerji tüketerek karbon emisyonunu azaltan cihazları, elektronik atıkların geri dönüştürülerek tekrar Dell cihazların üretiminde kullanılması seçimimizde öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. Bunun yanında Dell’in 2030 yılına kadar ürün ambalajlarının yüzde 100 oranında yenilebilir ya da dönüştürülmüş ürünler kullanılarak hazırlanacak olması taahhüdü de bizi çok etkileyen başka bir konu oldu. Bu noktada başta Doğuş Teknoloji olmak üzere tüm Doğuş Grubu şirketleri Dell’in bu sürdürülebilirlik vizyonuyla aynı noktada buluşuyor” şeklinde görüş belirtti.
Pandemi döneminde çok uzun teslimat süreleri deneyimlediklerine vurgu yapan Sadioğlu, “Bugün grup şirketlerimizde haftalık, günlük ya da anlık ihtiyaçlar ortaya çıkabiliyor. Şirketlerimizin bu dinamik yapısı sebebiyle de artık satın alımlarımızda daha çevik ve aktif olmamız gerekebiliyor. Pandemi dönemindeki yavaşlıktan sonra Dell ile tanışmamız ve onların bize sunduğu hızlı teslimat süreleri iş ortağı seçimi yaparken bizim için çok belirleyici oldu. Ayrıca Doğuş Grubu şirketleri ülkemizin dört bir yanında hizmet veriyor. Dell’in, oluşan ani teknik destek taleplerimize Türkiye’nin tüm illerinde aynı hızda yanıt verebilmesi de bizim için önemli başka bir konu” dedi.
Uzaktan çalışma sistemine destek
Pandemi sonrasında hayatımıza giren uzaktan çalışma süreçlerine Dell’in katkısının yadsınamaz olduğunu kaydeden Besim Sadioğlu, sözlerini şu şekilde bitirdi:
“Bu süreçte Dell, uzaktan çalışan arkadaşlarımıza hazır kurulu sistemleri az önce bahsettiğim aynı hızda iletebiliyor. Siz şirket olarak bunu tercih edin ya da etmeyin ancak iş ortağınızın uzaktan çalışan arkadaşınızın yeni cihazını kullanıma hazır bir şekilde teslim edeceğini ya da sorun olduğunda aynı hızla teknik destek vereceğini bilmek de bir teknoloji şirketi olarak bizim elimizi de rahatlatıyor. Ayrıca Dell ile çalışmaya başladıktan sonra Doğuş Teknoloji çağrı merkezine gelen arıza taleplerinin de yüzde 10’un üzerinde bir düşüş olduğunu görmek de bizim çok önemli bir gelişme oldu. Gelecek dönemde de böyle Dell gibi sürdürülebilirlik konusunda vizyonlarımız ortak, çalışanlarımızı mutlu edecek ürünler sağlayan bir şirketle iş birliğimize devam etmek istiyoruz.”
– 2030 yılına kadar müşterilerinin satın aldığı her ürün için eşdeğer bir ürünü yeniden kullanma veya geri dönüştürme hedefi.
– Yüzde 64 daha az enerji harcayan bir ürün portföyü.
– 1 milyon ton kullanılmış elektronik malzeme geri dönüşümü.
– Dell ürünlerinde bugüne kadar 50,000 ton geri dönüştürülmüş malzeme kullanıldı.
– Net Sıfır’ hedefiyle karbon emisyonlarını 2050 yılına kadar sıfırlama amacı.
Doğuş Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Besim Sadioğlu‘nun bu konudaki görüşlerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.