Basemark, CommuniThings, Compredict, CORE for Tech Entropy ve Neovya adlı altı start-up, Software République’in kuluçka programına dahil oldu.
Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics ve Thales tarafından; akıllı, güvenli ve sürdürülebilir mobilite sağlamak üzere kurulan açık bir inovasyon ekosistemi olan Software République, altı yeni start-up’ın daha kuluçka programına katıldığını açıkladı. Böylece, Software République kuluçka projesi bünyesinde destek gören start-up sayısı 10’a yükselmiş oldu.
Mart 2022’de açıklandığı üzere, her bir start-up’a özel olarak geliştirilen kuluçka programlarıyla, start-up’larla ortak projeleri hızlandırmak ve altı kurucu şirketin açık inovasyonunu geliştirmek amaçlanıyor.
Programa yeni eklenen start-up’lardan biri olan ve sürücünün uykulu olma halini ölçen bir uygulama üzerinde çalışan derin teknoloji şirketi CORE for Tech ile otomotiv endüstrisi için geliştirme platformu üreten bir yazılım şirketi olan Basemark; Software République’in “Kendi Cihazını Getir” (Bring Your Own Device- BYOD) projesine katıldı. Projeyle, sürücü ve yolcuların akıllı telefonları veya tabletleri üzerinden ulaşabileceği bir uygulamayla sürüş deneyimlerini geliştirmeyi hedefleniyor.
Software République, BYOD projesi kapsamında ve ilk müşterisi Dacia’nın ihtiyacına yönelik olarak, Dacia’nın “Media Control” uygulamasını zenginleştirmek ve yepyeni bir özellik geliştirmek için CORE for Tech ile birlikte çalışıyor. Söz konusu özellik, sürücülerin yolculuklarını güvenli bir şekilde planlayabilmeleri için ne zaman ve nerede mola verebileceklerini gösterecek. Kamera tabanlı teknolojiyi sektörde tek bir algoritmayla eşleştiren özellik; ölçüm yaparken sürücünün fizyolojik durumunu, rotayı ve hava, trafik, yol türü gibi yolculuk koşullarını da dikkate alıyor.
Software République, BYOD (Kendi Cihazını Getir) projesinde yer alan diğer projelerle beraber bu projeyi de daha fazla geliştirmeyi planlıyor. Bu sayede araç üreticileri ve filo şirketleri de dahil olmak üzere otomotiv endüstrisine inovatif kullanım senaryoları sunulması hedefleniyor.