Dassault Systèmes’in düzenleyeceği etkinlikte; GE Renewable Energy, Goldwind ve ZF Wind Power gibi önde gelen firmalar sürdürülebilir rüzgar enerjisi çözümlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için modelleme ve simülasyonun önemini anlatacak.
Karada ve denizde rüzgar türbini teknolojisinin gelişimi, net sıfır karbon emisyonuna geçişi hızlandırmaya yardımcı oluyor. Ancak diğer yandan aşırı yükleme ve birleşik mühendislik disiplinleri, güçlü ve güvenilir rüzgar enerjisi sistemlerinin geliştirilmesinde çeşitli zorluklar yaratıyor.
3DEXPERIENCE Platformu’nda gerçekçi modelleme ve simülasyon uygulamalarını kullanan tasarımcılar ve mühendisler, gerçek dünyadaki ihtimalleri en doğru şekilde simule etmek için iş birliği yapabiliyor. Böylece fiziksel testlere harcanan zaman ve maliyet azalıyor, daha fazla sayıda tasarım alternatifi değerlendirilebiliyor ve geliştirme döngüsünün başındayken kritik unsurlar üzerinde tasarım optimizasyonları sağlanıyor.
6-7 Nisan 2022 tarihinde, Dassault Systèmes’in SIMULIA markası ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek 5. Rüzgar ve Transmisyon Konferansı (5th Wind & Drivetrain Conference), küresel kapsamda rüzgar enerjisi alanında çalışan tasarımcı ve mühendisleri bir araya getirecek. Sektör profesyonelleri; bilgisayar modelleme, simülasyon ve optimizasyonun rüzgar türbini ve transmisyon performansını, güvenilirliğini ve güvenliğini geliştirmesi üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
GE Renewable Energy, Goldwind, ZF Wind Power ve daha pek çok lider şirketin sunumları iki günlük sanal etkinlik boyunca canlı olarak yayınlanacak. Katılımcılar, bu şirketlerin enerji sektöründe sürdürülebilirliği ve inovasyonu nasıl ileri bir noktaya taşıdığını birinci ağızdan öğrenecek.
Etkinlikte Dassault Systèmes; 3D modelleme, çok gövdeli sistem simülasyonu, yapısal analiz, hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve üretim dahil olmak üzere rüzgar türbini ve transmisyon teknolojisiyle ilgili en son tasarımları ve simülasyon teknolojilerini sunacak. Ayrıca 3DEXPERIENCE Platformu’nun ürün geliştirme ekiplerine kazandırdığı avantajlardan da bahsedilecek. Ürün geliştirme ekipleri platform sayesinde işlevsel gereksinimler, tasarım ve simülasyon modelleri, üretim süreçleri, tasarım optimizasyonu sonuçlarının tüm ürün geliştirme süreci boyunca karar verme sürecini ve verimliliği etkileyecek şekilde geliştirilmesi üzerine iş birliği yapabiliyorlar.