Fırsat eşitliğini bir kurum kültürü olarak benimseyen ve her türlü ayrımcılığın karşısında duran Related Digital, kadın çalışan istihdamına katkı sağlamak adına örnek bir projeye imza attı.
Hem dünyanın hem ülkemizin ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından Related Digital, pandemi döneminde iş hayatından kopmak zorunda kalan kadınların çalışma hayatına tekrar dönmesi amacıyla emsal teşkil edecek bir proje başlattı. Related Digital’in YenidenBiz Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Dijital Kariyerli Kadın” isimli sosyal sorumluluk projesi ile farklı alanlarda eğitim alan kadınlara farklı kariyer fırsatlarının sunulması amaçlanıyor.
Özgeçmişler ortak bir portalda toplanacak
Proje hakkında bilgiler veren Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, fırsat eşitliğini bir kurum kültürü olarak benimsediklerini ve bu kapsamda kadın çalışan istihdamına her zaman destek sağladıklarını söyledi. “Türkiye’deki kadın çalışan sayısının artması için hayata geçirilen tüm çalışmaların uzun soluklu bir süreci beraberinde getirdiğini biliyoruz” açıklamasını yapan Kılıç, “Teknoloji sektöründe ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikasını alan ilk firma olarak; şimdi de cinsiyet eşitliğine verdiğimiz önemden yola çıkarak; çalışma hayatından kopmak zorunda kalan kadınlarımız için bir proje başlattık. Hayata geçirdiğimiz ‘Dijital Kariyerli Kadınlar’ projesi çerçevesince yüksek potansiyelli kadın çalışanlar; dijital pazarlama, dijital medya analizi ve online/sesli müşteri hizmetleri gibi alanlarda aldıkları eğitimlerle dijital bir geleceğe farklı uzmanlık alanlarıyla adım atabilecek. İş ortaklarımızın desteği ile başlamayı hedeflediğimiz projeye katılan kadınların özgeçmişleri ortak bir portalda yer alacak. Böylece projemizin ‘kariyer ortakları’, bir başka deyişle çatısı altında destek sağlayan şirketler, söz konusu eğitimleri alan kadınların özgeçmişlerine bu ortak platform aracılığıyla ulaşabilecek, istihdam stratejilerini de bu kapsamda belirleyebilecek. Bu kapsamda belirlediğimiz eğitimlere destek vermek isteyen, projede eğitim ve kariyer ortağı olmak isteyen kurumlarla iş birliğine hazırız” diye konuştu.
E-ticarete adım atmak isteyen kadınlar da katılabilir
Projeye; salgın döneminde çalışma hayatından kopmak zorunda kalan kadınların yanı sıra; işlerini e-ticarete taşımak ve/veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadın girişimciler de başvurabilecek. Proje dahilinde kadın çalışanlar için girişimcilik, e-ticarette markalaşma, e-ticaret ekonomisi, e-ticaret altyapılarında dikkat edilmesi gerekenler, e-ticaret yazılımı kurulum ve yönetim süreçleri, e-ticarete ilişkin hukuki düzenlemeler, e-ticarette insan kaynakları süreçleri, pazaryerinde satış yapmak, şirket kuruluş ve vergi uygulamaları, ödeme çözümleri, e-ticarette dijital pazarlama gibi ihtiyaç duydukları tüm konularda eğitimler düzenlenecek. Proje; ülkemizde evlerinde ya da atölyelerinde ürettikleri ürünleri online olarak satışa sunan veya toptan aldıkları ürünler ile e-ticarete atılan kadınlara da destek sunmayı amaçlıyor.