PİR’den Yapay Zeka ile “E-Banka” Çözümü

PİR Yazılım’ın sunduğu, “PİR Online Proje ve İş Yönetim Platformu” dijitalleşme çözümleri arasına online internet bankacılığı ile entegre olan “E-Banka” çözümünü ekledi. Online çalışan, bulut tabanlı, 7×24 her yerden kullanılan proje/şantiye ve şirket yönetim çözümü olan PirCloud.com bünyesine “E-BANKA” ek modülü de katıldı.

PİR E-Banka Modülü 23 bankayla entegre olarak KOBİ’lere ve Büyük Ölçekli şirketlere bankacılık operasyonlarını tek bir platform üzerinden Finans ve Nakit Akış ile bütünleşik bir şekilde takip olanağı sunuyor. PİR, E-Banka; Tüm bankaların hesap hareketlerinin tek ekranda görüntülenmesini ve Cari Hesapla, Kredi, Çek, Senet, vb. finans modülleriyle bağlantılı yönetilmesini sağlar. Tüm bankalardaki anlık ve gün sonu bakiyelerini de tek ekranda gösterir. Hatta tüm Nakit Durumunu yani Kasa ve Banka Hesap Durumlarını da ayrı bir raporda gösterir. Döviz hareketlerini ve döviz bakiyelerini de gösterir.

“Yapay Zeka ve Eşleştirme algoritmalarıyla Akıllı öğrenme yeteneği”

PİR E-Banka çözümü, “Yapay Zeka ve Eşleştirme” algoritmalarıyla “Akıllı öğrenme” yeteneğine sahip. Banka hareketlerini cari ile kusursuz eşleştiren E-Banka, banka hareketlerini, Proje/Şantiye kayıtlarıyla birlikte Direkt ve Endirekt Gelir ve Gider kalemleriyle de ilişkilendirmenizi sağlayarak şirketinizin Finans ve Bütçe yönetimini de kolaylaştırıyor. PİR E-Banka Online Banka Hareketleri Sihirbazı ile Banka Giriş ve Banka Çıkış İşlemlerinizi çok kolay bir şekilde PİR yazılımları içine almanızı, adım-adım ve hatasız bir şekilde yapmanızı sağlar. Özellikle de para çıkış hareketlerindeki ek vergi kayıtlarındaki kuruşlar dâhil tüm hareketler eksiksiz ve de hatasız PİR Finans sisteminin içine aktarılıyor ve Nakit Akışınızı en iyi şekilde yönetmenizi sağlıyor.

PİR Yazılım “Manim Açık Bankacılık” alt yapısını kullanıyor. Diğer alt yapı çözümlerini de ihtiyaçlara göre eklemeyi de planlıyor. PİR & Manim işbirliğiyle online internet bankacılığı ile entegre E-Banka çözümünü hayata geçirdi. E-Banka, KOBİ’lerin ve büyük ölçekli inşaat, enerji, üretim ve hizmet sektörünün yani proje bazlı çalışan işletmelerin finansal operasyonlarını ve nakit akışlarını daha verimli ve hatasız, eksiksiz yönetebilmelerini sağlayan bulut tabanlı bir Fintech çözümü olarak sunuldu. İşletmelerin farklı bankalarda farklı hesaplarını ayrı ayrı sistemlerle yönetmek yerine hem zaman hem de verimlilik açısından tasarruf sağlayarak tek bir platform üzerinden takip etmeyi, “Finans ve Nakit Akışı Dashboard” ve “Grafiklerine” taşınmasını sağlar.

E-Banka modülünde sistem, müşteri ve tedarikçiyi yani cari hesabı VKN ve IBAN numarasından otomatik tanıyor, banka hesabını da otomatik buluyor. Sistem otomatik eşleştirme yapmasının yanı sıra kullanıcıya da bu esnekliği veriyor. Özellikle şantiye, enerji, üretim ve hizmet alanındaki proje ve şantiye firmaları PİR çözümlerimizden biri olan “E-Banka” ile ayrıca “Proje Adı” ile “Gelir” veya “Gider” kalemleriyle de eşleştirerek proje bütçelerini de aynı anda gerçekleştirebiliyor.

Sistemde otomatik veri arşivlemenin yanı sıra çek, senet, kredi, kredi kartı, kasa ve tüm banka işlemlerini de PİR Temel paket bünyesinde anında yapabiliyor. Ayrıca PİR’in kardeş şirketi YSM’nin CHARK, TAY ve TOY ürünlerinde de E-Banka ek modül olarak Temel paketle birlikte çok ekonomik rakamlarda diğerleri gibi yıllık lisanslama modeliyle KDV muafiyetiyle alınabiliyor.

E-Banka modülü de ek bir dijitalleşme servisi e-Dönüşüm servisi olarak PİR Temel paket yanında istenen kullanıcı sayısında alınabiliyor. Toplu olarak banka hesap hareketleri Excel’e veya herhangi bir muhasebe programına aktarmak, “Serbest Muhasebeci” ve “Mali Müşavir” ile de paylaşmak ve böylece resmi muhasebedeki muhasebe hesaplarıyla da bağlamak çok kolay bir şekilde mümkün olabiliyor.

Sıfır rakam hatası ile hiçbir banka hesap hareketini unutmadan işlem

“PİR E-Banka” çözümünün en küçüğünden en büyüğüne kadar her ölçekteki işletmenin finans ve muhasebe ekiplerinin hayatlarını kolaylaştıracağına dikkat çeken PİR Yazılım Kurucu CEO’su Sedat Yazıcı, “Dijitalleşen dünyada, teknolojik gelişmelerin muhasebe ve finans alanında da kendini göstermesi kaçınılmazdır. Banka hesaplarına otomatik erişim, finansal süreçlerin dijitalleşme adımında en önemli basamaklarından birini oluşturur. Güvenilir bilgiye hızlı ve kolay erişebilir olmak, bu süreçteki en önemli adımdır. Tüm banka bakiyeleri ve hareketlerine anlık erişebilir olmak ve muhasebe işlemlerini otomatik gerçekleştirmek, finans ekiplerinin iş yükünü büyük ölçüde azaltmakta, daha çok tahsilat yapabilmek, nakit akışını en optimum bir şekilde yönetmeyi kolaylaştırmakta ve oluşabilecek riskleri de minimize etmektedir. Bilindiği üzere, şirketlerde banka işlemleri ve banka hareketlerinin ön muhasebe süreçleri Muhasebe ve Finans ekipleri tarafından yönetilmekte ve oldukça fazla iş yükü getirmektedir. KOBİ’ler için ay sonunda mizanları da tutturmak adına uğraşmak hem SMMM bürosu hem de KOBİ ön muhasebe ekipleri için ciddi bir külfet ve de zorluk. Bu dönemde nakit akışını hızlandırmanın zorluğu bir de Bilanço ve diğer mali tablolara yansıyınca ve bunlarda sağlıklı olmayınca bankadan istenen miktarda kredi alamamaya kadar da gitmektedir. Eğer otomatik yapıda bir kayıt uyarlamasına sahip değilseniz tüm banka hareketlerinin manuel muhasebeleştirmesi de oldukça vakit almakta ve manuel kayıt sırasında hata payı da artmaktadır. E-Banka ile ilgili birimler sıfır rakam hatası ile hiçbir banka hesap hareketini unutmadan ve de yorulmadan kayıt altına alacaklar. Finansalların yönetiminde oldukça önemli olan nakit akış raporlamasının güncel veri ile hazırlanmasını sağlayacaklar. Banka hareketlerine anlık ulaşım, işlem sürecini hızlandıracak ve tüm ekibe zaman tasarrufu sağlayacak. Tüm bu süreçlerin yanı sıra, Finansalların yönetiminde nakit akış raporlaması oldukça önemlidir. Raporlamada doğru veri ile işlem yapabilmek için gün sonu banka raporlarını ve kayıtların oluşmasını beklemeniz gerekmektedir. PİR, E-Banka uygulaması ile anlık erişim sağladığınız banka bakiye ve hareketlerinizle nakit akış raporlamalarınızda da güncel veri ile raporlama yapılabilmekte” diye konuştu.

E-Banka, sınırsız sayıda banka hesabını dinleyebilir

E-Banka çözümüyle, sadece hesap hareketleri değil, sürekli şifreyle internet bankacılığına girip hangi hesapta ne kadar param var diye bakma devrinin bittiğini belirten Sedat Yazıcı, “E-Banka modülünde kullanıcıların tüm banka hareketlerini tek ekranda ve bir bakış anı kısalığında görebilecekleri şekilde tasarlandı. Hatta Kasa ve Banka bakiye raporlaması birleştirilerek Kasa-Banka Nakit Durumu ekranı dahi geliştirilmiştir. Bu devirde nakit yönetimi her şey daha önemlidir, hem de her ölçekteki şirket için. Banka hesaplarına gelen tüm ödemeleri otomatik olarak işlemeyi sağlayan E-Banka, sınırsız sayıda banka hesabını dinleyebilir, aynı bankadaki farklı hesapları da dinleyebilir. Şimdilik 23 banka ile entegre çalışır. Kusursuz tespit ve eşleştirme yeteneği ile PİR E-Banka çözümü, gelen/giden ödemenin hangi müşteri, tedarikçi, taşeron bayi ya da kişiden/firmadan geldiğini de tespit eder. Böylece gelen/giden ödeme ile ilgili gerekli işlemin Finans ve Nakit Akış modülü içinde yapılmasını sağlar. Her sektörden ve ölçekten firmanın kullanabileceği özellikler ve de eşleştirme seçenekleri sunar. E-Banka çözümü E-Tahsilat, E-Mutabakat, E-Fatura gibi bir Dijitalleşme ve Fin-Tech çözümüdür. Ayrıca PİR’e yeni eklenen bir InsureTech çözüm olan E-Sigorta ile de aynı alt yapıda entegre olarak çalışmaktadır” diye ekledi.

Etiketler: ,