Türkiye’nin teknoloji üssü İTÜ ARI Teknokent firmalarından CBILAB VR Studios’un hayata geçirdiği, ülkemizin ilk sinematik VR oyunu ManMade, Kickstarter’da fonlamaya açıldı.
Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artıran İTÜ ARI Teknokent firmalarından CBILAB VR Studios’un İstanbul’da geçen ve yapay zekaların hakim olduğu distopik bir geleceği anlatan bilim kurgu macera oyunu ManMade, Kickstarter’da fonlamaya açıldı. 5 Haziran 2018 Salı günü fonlamanın başladığını belirten CBILAB VR Studios Kurucu Ortağı Yiğit Bekir Kaya, “Oyunu tasarlamaya başladığımız ilk günden itibaren hedefimizi ülkemizi global arenada en iyi şekilde temsil etmek olarak belirledik. Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa ve Asya pazarlarındaki oyunculara ulaşarak, bu pazarlarda da kalıcı olmak istiyoruz. Oyunda sunduğumuz deneyimi geliştirmeyi ve ulaştığımız kaliteyi artırmak ilk hedefimizdi. Bu deneyimi oyuna yansıtabilmemiz için gerekli zaman ve fon için kitle fonlama kampanyası yapmaya karar verdik ve harekete geçtik” dedi. Kaya, “Daha çok oyuncuya ulaşabilmek için oyunun dilini İngilizce olarak belirledik. Aynı zamanda Türkçe altyazı seçeneği de bulunuyor. Oyunumuz 16 yaş üzerindeki tüm oyunculara hitap ediyor. ManMade’nin başta İstanbul olmak üzere ülkemizin teknoloji başkenti olma imajını büyük ölçüde destekleyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk sinematik VR oyunu
Hem PC kullanıcıları için hem de sanal gerçeklik gözlüğü olan kullanıcılar için iki farklı versiyon olarak oynanabilen ManMade’de Anika ve Kaan isimli iki ayrı oynanabilir karakter bulunuyor. Oyuncular, dünyayı birbirinden farklı geçmiş, kültür ve inançlara sahip iki farklı kişinin gözünden yaşayabiliyor. Fütüristik bir dedektiflik deneyimi sunan oyunda, macera boyunca gerçekleşen detaylara dikkat etmek oyunun gidişatı açısından büyük önem taşıyor. Gerçek aktör ve performansların kullanıldığı oyunda, aktörlerin yüzlerini dijitalleştirmek için 3 boyutlu tarama yöntemi kullanıldı. Aktörlerin vücut hareketlerini yakalamak için IKinema, yüz hareketlerini yakalamak için ise FaceWare teknolojisinden faydalanıldı.