İTÜ Magnet İşletmeleri 20 Milyon TL’lik Ciroya Ulaştı

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bir yıldır faaliyetlerini sürdüren İTÜ MAGNET İleri Aşama Girişimcilik Merkezi’nde yer alan 60 startup, toplamda 20 milyon TL ciroya ulaştı.

Dünyaya açılacak yeni teknolojilerin gelişimine katkıda bulunarak, girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi olan İTÜ MAGNET İleri Aşama Girişimcilik Merkezi birinci yılını tamamladı. 2017 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde hayata geçen İTÜ MAGNET, başlangıç yatırımını almış veya ürettiği gelir ile emsal kaynak yaratabilen, büyüme aşamasına geçmek veya daha da büyümek için VC seviyesinde yatırım almak üzere desteğe ihtiyaç duyan girişimci firmaların ileri aşama merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. İTÜ MAGNET’e geçtiğimiz bir yıl içerisinde teknoloji tabanlı ürünü hazır olan ve bu ürününü en azından bir müşteriye satabilmiş; ürün henüz gelişim aşamasında olsa da gelir modeli, hedef kitle, satış kanalları gibi konularda stratejileri belli olan; ölçeklenebilirlik, çok sayıda müşteri edinme ve büyüme konularında gelişime açık 60 firma katıldı. Teknoloji alanında faaliyet gösteren bu firmalar toplamda 20 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Bu firmalar 160’ı aşkın kişiye istihdam sağladı.

“İTÜ Magnet’teki firmalar ülke ekonomisine katkı sunmayı sürdürüyor”

 Konuyla ilgili konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi olan İTÜ MAGNET’in iş geliştirme çalışmalarını 2016 yılında tamamlandık. Mimari tasarımı ile de dikkat çeken, 2 bin metrekare üzerine kurulu İTÜ MAGNET, ABD’deki benzer ortak çalışma alanları gibi, içerisinde yer alan farklı disiplinlerden profesyonellerin ‘know-how’ paylaşımıyla ekosisteme katkı sunuyor. Bu anlamda Türkiye’nin gerçek anlamda ilk ileri aşama girişimcilik ekosistemi aslında. Merkezimize 2017 Şubat ayı itibariyle girişimcilerimizi kabul etmeye başladık. Bünyemizde yer alan 60 girişimci firma geliştirdikleri teknolojilerle ülke ekonomisine katkı sunmayı sürdürüyor” dedi.

Tunçalp, “Teknoloji tabanlı ürünü hazır olan ve bu ürününü en azından bir müşteriye satabilmiş; ürün henüz gelişim aşamasında olsa da gelir modeli, hedef kitle, satış kanalları gibi konularda stratejileri belli olan tüm girişimci firmaları yeni dönemde de İTÜ MAGNET’e bekliyoruz” diye konuştu.

Prototipleme laboratuvarı hayata geçiriliyor

Bir yıl içerisinde İTÜ MAGNET’te dopdolu programlarıyla 41 etkinlik ve eğitim gerçekleştirilirken, bu etkinlik ve eğitimlere katılanlar girişimcilik dünyasının birçok önemli ismiyle bir araya gelme fırsatı yakaladı. Girişimcilere, İstanbul’daki iş dünyasının ve İTÜ ARI Teknokent içerisindeki teknoloji şirketlerinin merkezindeki konumu ile büyük bir network imkânı sağlayan İTÜ MAGNET ayrıca şirketleri daha da ileriye taşıyacak çalışma ortamı da sunuyor. İTÜ MAGNET yeni dönemde ayrıca İTÜ ARI Teknokent bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen Innogate programı kapsamında 2018 yılında hayata geçecek ve en son teknoloji ile donatılacak prototipleme laboratuvarı ile de girişimcilerin prototiplerinin tasarım ve üretim süreçlerine yönelik destek olacak.