ininal, Birinci Ayında 1000 Geliştiriciye Ulaştı

Türkiye ve Avrupa’daki önde gelen fintech şirketlerinden biri olan ininal’ın geçtiğimiz ay tüm start-up ve kurumsal şirketlere yönelik başlattığı API servisi büyük ilgi topladı. Daha ilk ayında 1000 geliştirici, sistemde kayıt açıp servisler için erişim talebinde bulundu.

1 milyonu aşkın kullanıcı hesabı bulunan, 2 milyonun üzerinde ön ödemeli MasterCard satan ve 600 binden fazla aktif aylık kullanıcıya sahip olan bölgenin lider fintech şirketlerinden ininal, Türkiye’deki finansal servislerin hızla gelişmesi ve girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi adına API platformuyla geniş ve benzersiz finansal teknoloji becerilerini tüm yazılımcılara, girişimlere ve şirketlere sunuyor. ininal, API servisi ile bir ayda 1000 geliştiricinin ilgisini çekerek önemli bir başarıya imza attı.

“Finansal servisler genellikle regülasyonlara ve zorunlu işletme lisanslarına tabi olup dışarıdan erişime kapalı servisler olsalar da bankacılık servislerine dışarıdan erişim sunan API’ler şu anda Avrupa’da ve Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında geliyor” diyen ininal CEO’su Ömer Suner sözlerine şunları ekledi:
“ininal bildiğimiz kuralların dışında, geleceğin finansal ekosistemini bugünden yaratıyor. Bizim hedefimiz bu değişim içerisinde bir oyuncu olmak değil, ekosistemin ta kendisi olmak. Türkiye’nin ve hatta dünyanın en yetenekli finansal servisler API’lerini sunmanın mutluğunu geçen ay yaşamıştık. API’lerimizi açalı daha bir ay bile olmadan geliştiricilerin gösterdiği büyük ilgi bu mutluluğumuzu daha da artırdı.  Birçok banka ve finans kuruluşunun yakın gelecekte kendi API’lerini yayınlaması bekleniyor, bu durumun ortaya çıkaracağı rekabette yazılımcılar ve girişimciler için en önemli karar noktası ise sunulan API’lerin becerileri olacak. Bu düşünceyle, ininal’a eklediğimiz her yeni fonksiyonu API’mize de ekleyerek kısa sürede 1.000’den fazla kayıtlı geliştirici sayısına ulaşmayı başardık. Bu sayı arttıkça, servislerimiz kullanıcılara dokundukça yepyeni kurallarla yazılmış bir finansal ekosistem yaratmış olacağız.”