Honor Band 6 İncelemesi: Akıllı Saate Bir Adım Kala

Büyük ekrana sahip yeni nesil akıllı bilekliklerin piyasadaki en uygun fiyatlı örneklerinden biri olarak dikkat çeken Honor Band 6, akıllı saatlerle aktivite bileklikleri arasındaki mesafeyi kapatıyor.

Honor, bundan bir ay kadar önce yeni akıllı bilekliği HONOR Band 6’yı Türkiye’de satışa sunduğunu duyurdu. Bir örneğini de Enterprise Next olarak kullanma imkanı bulduk. Aslında bu yazıyı bilekliğin pili bittiğinde yazmayı planlıyordum ama birlikte neredeyse 3. haftaya girerken beklemekten artık öyle sıkıldım ki, bilekliğin hala yüzde 15 pili kalmışken hakkında yazmaya karar verdim.

Honor Band 6, akıllı bilekliklerin yeni neslini temsilen oldukça büyük ve canlı renklere sahip bir ekranla geliyor. Bileklik kendinden önceki örneklerden farklı olarak 194 x 368 piksel çözünürlüğe, 1,47 inç boyuta ve 1000 nit parlaklığa sahip AMOLED ekranla donatılmış. Bu da piyasadaki benzer çoğu bilekliğe kıyasla yüzde 148 daha geniş ekran alanı anlamına geliyormuş ki, rakamlar insana sanki iki parametreyi birbiriyle eşleştirmeye çalışmışlar hissi uyandırıyor. Kavisli yapısıyla kesintisiz görünüm sunan bu ekran tam anlamıyla çerçevesiz değil, ama karanlık bir tema kullanırsanız o hissi veriyor. Ekranın parmak izi tutmayan kaplaması da ayrı bir güzellik.

Bileğinizdeki Egzersiz Koçu

Honor Band 6 açık havada koşu, koşu bandı, açık havada yürüyüş, kapalı alanda yürüyüş, bisiklet, kondisyon bisikleti, eliptik bisiklet, havuzda yüzme, kürek ve serbest antrenmandan oluşan 10 farklı egzersiz moduna sahip. Bunlar sınırlı görünse de çoğu zaman kalkıp yürümeye bile üşenen bendeniz için oldukça yeterli. Honor Band 6 ayrıca bu egzersizlerden koşma, yürüme, kürek ve eliptik bisiklet gibi 6 tanesini otomatik olarak tespit ederek size egzersizi başlatma uyarısı yapabiliyor. Kontrollerin çoğu dokunmatik erkan aracılığıyla yönetiliyor. Ayrıca sağ tarafa yerleştirilmiş, menülerde geri gitmeyi veya ana ekrana dönmeyi sağlayan fiziksel bir düğme de mevcut.

Honor Band 6 bunların yanında kalp ritmi ve stres ölçümü, hava durumu raporlaması, müzik kontrolleri, uyku takibi ve kandaki oksijen seviyesini ölçmeye yönelik SpO2 takibi özellikler sunuyor . Geniş ekran sayesinde tüm bu veriler gayet güzel görünen detaylı grafikler eşliğinde görüntüleniyor. Ayrıca yüksek çözünürlüklü büyük ekran egzersiz sırasında aktif parametrelerin takibi ve saat ana ekranında pek çok bilginin bir arada görüntülenmesinde de çok işe yarıyor. Uzun süre aynı yerde hareket ederseniz “pişt, kalk da hareket et biraz” tarzı uyarılarda da bulunuyor.

Hızlı şarj özelliğine sahip manyetik şarj kablosuyla gelen Honor Band 6’nın bu konuda gösterdiği performans da gayet etkileyici. Cihaz 10 dakikalık şarjla 3 günlük kullanım süresi vaat ediyor, tam şarjda normal kullanımla 14 güne kadar pil ömrüne sahip olduğu söyleniyor. Şahsen yazı yazarken bileğime bir şey takamadığım için bilekliği normal olarak belirlenen sıklığın altında kullandığımda, neredeyse 3 haftaya yaklaşan şarj performansı elde ettim. Bu sürenin sonunda cihazı sıradan bir laptopun USB portundan şarja taktığımda yarım saat içinde neredeyse yüzde 85 oranında şarj olmuş, 1 saat dolmadan şarj işlemi tamamlanmıştı.

2 hafta, 3 hafta oldukça uzun süreler. Neredeyse şarj kablosunu koyduğunuz yeri unutuyorsunuz. Bu konuda kendisine kocaman bir aferin.

479 TL’ye Sizi Yerinizden Oynatacak

Honor Band 6, yüksek çözünürlüklü ekranı sayesinde Huawei Health uygulaması üzerinden zengin saat şekli seçenekleri sunuyor. Bunun yanı sıra Uzaktan Deklanşör, El Feneri ve Telefonumu Bul gibi farklı uygulamalar sunması ve akıllı telefonunuza gelen bildirimleri kolunuzdan görüntülemenize izin vermesi gayet güzel. Aslında bunları çoğu akıllı bileklik yapıyor ama, ekran boyutu büyüyüp çözünürlük arttıkça kullanım daha bir keyifli hale geliyor.

Cihazın en büyük kusuru fiziksel ana ekran tuşunun yerleşimi. Bilekliği sol kolunuza taktığınızda yandaki düğme aşağı baktığı için, özellikle eldiven eşliğinde antrenman yapıyorsanız bilek büküldükçe eldivenin kenarı sürekli düğmeye basıyor. Hatta bazen o kadar uzun süre basıyor ki bileklik kapanıp tekrar açılıyor. Bu daha önce akıllı saatlerde ortaya çıkan ve takip eden tasarımlarda düzeltilen bir problemdi. Burada tekrar karşımıza çıkması ilginç. Aslında ayarlarda ekranın yönünü döndürme seçeneği olsa, gerektiğinde saat kordonunu ters bağlayarak düğme diğer tarafa gelecek şekilde kolunuza takabilseniz sorun çözülecek. Belki ilerde akıl edip eklerler.

Cihazın Meteor Siyahı, Kumtaşı Grisi ve Mercan Pembesi olarak isimlendirilen üç farklı renk seçeneği mevcut. Önerilen satış fiyatı 479 TL. Bu fiyata neredeyse akıllı saat satın almış oluyorsunuz. İlk anda biraz ince görünse de taktıkça sevip alışıyorsunuz.

Sonuç

Fiyatı ve özellikleri göz önüne alındığında Honor Band 6 kendi sınıfında gayet başarılı bir ürün. GPS gibi gelişmiş özelliklere ve yüzlerce egzersiz moduna sahip olmayabilir, ama olanlar yetiyor. Pili zaten bitmek bilmiyor.

Akıllı saate ayıracak paranız yoksa veya kolunuzda o kadar ağırlık taşımak istemiyorsanız, Honor Band 6 alıp bir taşla iki kuş vurmayı deneyebilirsiniz. Büyük ihtimalle pişman da olmazsınız.

Etiketler: ,