Foriba, İtalya’da 10 milyon Avroluk İş Hacmi Yaratacak

Foriba, İtalya’da düzenlediği etkinlikte e-Fatura çözümlerini anlattı. Birçok global firmadan 70’in üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İtalya’da beklenen elektronik faturalama regülasyonu ve Foriba Cockpit ile şirketlerin bu regülasyona olan uyumluluğu konuları masaya yatırıldı. Foriba, İtalya’da yıl sonuna kadar 10 milyon avroluk iş hacmi yaratacağının altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda İtalya’da açtığı ofisle büyüme politikalarına hız veren Foriba, İtalya’da düzenlediği etkinlikte sektörlerinde lider konumda bulunan global şirketleri biraraya getirdi. Sheraton, Diana Majestic Milano otelinde gerçekleştirilen etkinliğe Milano’nun Türkiye Başkonsolosu Özgür Uludüz ve Ticari Ateşe Emre Orhan Öztelli de katıldı.

Türkiye’nin en çok elektronik belge işleyen lider e-Dönüşüm firması Foriba tarafından düzenlenen etkinlikte 1 Ocak 2019’da İtalya’da beklenen elektronik faturalama regülasyonu ve Foriba Cockpit ile şirketlerin bu regülasyona olan uyumluluğu konuları tartışıldı. Etkinlikte, PwC Italy, Ginini Antipode ve Infocert gibi sektörel liderler de söz aldı.

Yıl sonuna kadar 10 milyon avro iş hacmi yaratılacak

Regülatif ve finansal teknolojiler alanında Türkiye’de öncü rol üstlenen Foriba Global Operasyonlar Direktörü Bulut Arukel, “İtalya’da, global müşterilerilerimiz ve uluslararası iş ortaklarımızın destekleri ile yıl sonuna kadar 10 milyon avroluk bir iş hacmi yaratmayı planlıyoruz. 1 Ocak 2019 itibariyle İtalya’da B2B ve B2C faaliyet gösteren tüm şirketlerin e-Fatura’ya geçmesi planlanıyor” dedi.

Foriba’nın hedefinde Avrupa, Asya-Pasifik ve Asya Merkez ülkeleri var

e-Dönüşüm kavramının 2010 yılında Avrupa Birliği tarafından bir vizyon olarak ele alınarak, birliğin geleceğe dair büyüme hedeflerini belirleyen 2020 planında 7 hayati maddeden biri şeklinde konumlandırıldığını hatırlatan Foriba Global Operasyonlar Direktörü Bulut Arukel, Foriba’nın sahip olduğu potansiyel ile yeni ülkelerde de ofis açacağını, hedeflerinin ise Avrupa, Asya-Pasifik ve Asya Merkez ülkelerinde faaliyete başlayarak, uluslararası pazarda sektörüne yön veren şirketlerden biri haline gelmek olduğunu belirtti. 2020’de 25 milyon dolar gelir getirmeyi planladıklarını belirten Koray Gültekin Bahar, bu gelirin yaklaşık yüzde 40’ının yurt dışında yapacakları satışlardan elde edeceklerini öngördüklerini söyledi.

Her sektörden 7.000’i aşan referansıyla Foriba, bu alanın Türkiye’deki öncülüğünü üstleniyor. Türkiye’de elektronik olarak gönderilen faturaların yaklaşık yüzde 80’i Foriba sistemi üzerinden geçiyor. Foriba, birleşmeler, satın almalar ve yurtdışı planları ile birlikte, 1 yıl içerisinde müşteri sayısı ve ciro anlamında yüzde 100 büyümeyi öngörmekle beraber 2018 yılı içerisinde bünyesine İtalya ve Türkiye’den en az birer şirketi daha dahil edecek.