• Kritik Altyapılarda Yeni Siber Güvenlik Sınavı
  • Yapay Zekâ Siber Saldırıları Artırıyor
  • Yapay Zeka Güvenlik Zafiyetlerini Gün Yüzüne Çıkarıyor
  • AI Boss Dönemi Başlıyor
  • Akıllı Fabrikaların Yükselişi
  • RAN Otomasyonunun Evrimi: SON’dan Otonom RAN’a
  • Yapay Zekâ Yarışında Türkiye İçin Kritik Uyarı
  • Yapay Zekâ Ajanları Alışverişe Başladı, Siteler Hazır Değil
  • Dijital Ödemelerden Türk Ekonomisine Milyarlarca Lira Katkı
  • Kuantum Bilişimin Kurumsal Bilgi Sistemleri Üzerindeki Etkileri

Enterprise Next

Menü
  • Manşet
  • Gündem
  • Konuk Yazarlar
  • Makaleler
  • Epnext TV
  • Autonext
Ana Sayfa
Gündem
Figopara ve eLogo’dan Stratejik İş Birliği

Figopara ve eLogo’dan Stratejik İş Birliği

EPN Haber Merkezi/ 2 Mart 2021/ Gündem/
Tedarikçi finansmanına aracılık eden FinTech girişimi Figopara ve şirketlerin dijital çözüm ortağı eLogo, e-fatura kullanıcılarının hızlı ve kolay finansmana ulaşması için güçlerini birleştirdi. Söz konusu iş birliğiyle 50 binden fazla tedarikçinin 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık edilmesi hedefleniyor.

Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarikçi finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTech girişimi Figopara, Türkiye’nin en çok tercih edilen özel entegratörü eLogo ile stratejik iş ortaklığına gitti. eLogo kullanan işletmeler Figopara aracılığıyla ihtiyaç duydukları finansmana özel oranlarla kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Bu iş birliği sayesinde ilk çeyrekte 50 binden fazla tedarikçinin 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık edilmesi hedefleniyor.

İş Ortaklığı ile hedef 1,5 milyar TL’lik finansmana aracılık etmek

eLogo kullanıcılarının finansman ihtiyacına kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde aracılık etmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde KOBİ’lerin ve şirketlerin finansmana erişimi en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıktı. Biz de bu dönemde binin üzerinde KOBİ ve şirketin 1,5 milyar TL’lik finansmanına aracılık ettik. 2021 yılında ise 3 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliklerini de çok önemsiyoruz. İşletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini yöneten eLogo ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğiyle KOBİ’lere finansmana kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmaları için platform sağlıyoruz. İş ortağımız on üç banka ile kullanıcılarımıza en iyi oranları sağlıyoruz. Seçilen banka teklifiyle tahsilat hızlı bir şekilde gerçekleştirilirken, tüm başvuru sürecinin dijital olarak yapılması işlemlerin daha da hızlı sonuçlanmasını sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile 2021 yılının ilk çeyreğinde 50 binden fazla tedarikçinin toplam 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“İşletmelerin nakit akışlarını iyileştirecek finansal iş köprüleri kuruyoruz”

Figopara ile iş birliğini değerlendiren eLogo Genel Müdürü Başak Kural şunları söyledi: “eLogo olarak özel entegratörlük hizmetlerimizle birlikte pazarda ihtiyaç duyulan finansal e-servis çözümlerimiz ve açık bankacılık hizmetlerimiz ile müşterilerimizin iş süreçlerini dijitalleştiriyoruz. İşletmeler pandemiyle beraber bazı zorluklarla karşı karşıya kaldı. Özellikle nakit akışı listenin başında diyebiliriz. Bu bağlamda pandemi sürecinde işletmelerin nakit akışlarını iyileştirecek çözüm ve entegrasyonları da önceliklendirdik. Gerçekleştirdiğimiz Figopara iş birliğimiz ile amacımız müşterilerin nakit akışlarını iyileştirebilecek finansal kaynaklara hızlı ve en az eforla erişmesini sağlamak. eLogo olarak son dönemde birçok yeniliğin yaşandığı finansal e-servisler alanında müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve verimliliklerini artıracak yenilikçi servisler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Tweet

Yazar Hakkında

EPN Haber Merkezi

Enterprise Next, gündeme dair gelişmeleri en güncel yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan yansıtan kurumsal teknoloji basınının lider markasıdır.

Bu haberler de İlginizi Çekebilir

torrent

Hindistan’da Torrent Hızlandıkça Hızlanıyor

Levent Daşkıran/

Mikro Yazılım, Yazılımda Kiralama Dönemini Başlatıyor

EPN Haber Merkezi/
Netaş Sürdürülebilirlik

Netaş, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Girdi

EPN Haber Merkezi/

Avrupa’nın Önde Gelen Teknoloji Markalarından THOMSON Türkiye’de

EPN Haber Merkezi/
Etiketler: başak kural, elogo, Figopara, Koray Bahar

Aradığınız bir şey mi var?

Yazılardan Seçmeler

  • Türkiye, Avrupa Fiber Şampiyonlar Ligi’nde Zirveye Oynuyor
    12 Mayıs 2026
  • Türkler Silikon Vadisi’nde
    12 Nisan 2023
  • Türkiye’de PC’lerin Yarısı Hala Windows 10 Kullanıyor
    12 Eylül 2025

Son Haberler

  • Mali Müşavirler İçin Yapay Zekâ Hamlesi
    21 Eylül 2026
  • Finansta Yerli MFA Teknolojileri Artıyor
    21 Eylül 2026
  • E-Ticarette Kahve Satışları 2 Kat Büyüdü
    21 Eylül 2026
  • Geleceği Kodlayanlar Beyaz Eşyanın Geleceğine Yön Verecek
    21 Eylül 2026
  • Kritik Altyapılarda Yeni Siber Güvenlik Sınavı
    21 Eylül 2026

Enterprise Next

  • Künye
  • Hakkımızda
  • RSS
Enterprise Next Copyright © 2026.
Enterprise Next içeriğini link vermek ve kaynak göstermek koşuluyla, kısmen alıntı yaparak kullanabilirsiniz.