• “Yapay Zeka Başarısız Olmaz. Yanlış Şeyi Başarabilir”
  • Elektrikli Araçlarla Birlikte Kaskoda Yeni Dönem
  • Yapay Zeka Otellere Yönelik Siber Saldırıları Dönüştürüyor
  • Türk Teknoloji Pazarı Dünya Sahnesine Çıkıyor
  • Geleceğin İş Dünyasında Verimlilik Öne Çıkacak
  • Yüzölçümü Benzer Ülkeler Arasında Mobil Performansta Türkiye Lider
  • Yapay Zeka, Genç Girişimcilere Yeni Kapılar Açıyor
  • Geleceğin Fabrikalarında Her Şey Dijital Olacak
  • Müşteri İlişkilerinde Yapay Zeka Devrimi
  • Emlakta Yapay Zeka ve Robotik Öğrenme Dönemi

Enterprise Next

Menü
  • Manşet
  • Gündem
  • Konuk Yazarlar
  • Makaleler
  • Epnext TV
  • Autonext
Ana Sayfa
Gündem
Figopara ve eLogo’dan Stratejik İş Birliği

Figopara ve eLogo’dan Stratejik İş Birliği

EPN Haber Merkezi/ 2 Mart 2021/ Gündem/
Tedarikçi finansmanına aracılık eden FinTech girişimi Figopara ve şirketlerin dijital çözüm ortağı eLogo, e-fatura kullanıcılarının hızlı ve kolay finansmana ulaşması için güçlerini birleştirdi. Söz konusu iş birliğiyle 50 binden fazla tedarikçinin 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık edilmesi hedefleniyor.

Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarikçi finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTech girişimi Figopara, Türkiye’nin en çok tercih edilen özel entegratörü eLogo ile stratejik iş ortaklığına gitti. eLogo kullanan işletmeler Figopara aracılığıyla ihtiyaç duydukları finansmana özel oranlarla kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Bu iş birliği sayesinde ilk çeyrekte 50 binden fazla tedarikçinin 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık edilmesi hedefleniyor.

İş Ortaklığı ile hedef 1,5 milyar TL’lik finansmana aracılık etmek

eLogo kullanıcılarının finansman ihtiyacına kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde aracılık etmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde KOBİ’lerin ve şirketlerin finansmana erişimi en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıktı. Biz de bu dönemde binin üzerinde KOBİ ve şirketin 1,5 milyar TL’lik finansmanına aracılık ettik. 2021 yılında ise 3 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliklerini de çok önemsiyoruz. İşletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini yöneten eLogo ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğiyle KOBİ’lere finansmana kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmaları için platform sağlıyoruz. İş ortağımız on üç banka ile kullanıcılarımıza en iyi oranları sağlıyoruz. Seçilen banka teklifiyle tahsilat hızlı bir şekilde gerçekleştirilirken, tüm başvuru sürecinin dijital olarak yapılması işlemlerin daha da hızlı sonuçlanmasını sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile 2021 yılının ilk çeyreğinde 50 binden fazla tedarikçinin toplam 750 milyon TL’den fazla finansman ihtiyacına aracılık etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“İşletmelerin nakit akışlarını iyileştirecek finansal iş köprüleri kuruyoruz”

Figopara ile iş birliğini değerlendiren eLogo Genel Müdürü Başak Kural şunları söyledi: “eLogo olarak özel entegratörlük hizmetlerimizle birlikte pazarda ihtiyaç duyulan finansal e-servis çözümlerimiz ve açık bankacılık hizmetlerimiz ile müşterilerimizin iş süreçlerini dijitalleştiriyoruz. İşletmeler pandemiyle beraber bazı zorluklarla karşı karşıya kaldı. Özellikle nakit akışı listenin başında diyebiliriz. Bu bağlamda pandemi sürecinde işletmelerin nakit akışlarını iyileştirecek çözüm ve entegrasyonları da önceliklendirdik. Gerçekleştirdiğimiz Figopara iş birliğimiz ile amacımız müşterilerin nakit akışlarını iyileştirebilecek finansal kaynaklara hızlı ve en az eforla erişmesini sağlamak. eLogo olarak son dönemde birçok yeniliğin yaşandığı finansal e-servisler alanında müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve verimliliklerini artıracak yenilikçi servisler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Tweet

Yazar Hakkında

EPN Haber Merkezi

Enterprise Next, gündeme dair gelişmeleri en güncel yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan yansıtan kurumsal teknoloji basınının lider markasıdır.

Bu haberler de İlginizi Çekebilir

Modern Dünyanın Sanal Tehdidi Yapay Zeka

EPN Haber Merkezi/

Cisco Niyet Algılama Odaklı Ağlarla Fark Yaratıyor

EPN Haber Merkezi/

Akıllı Teknolojilerle Artık Her Oda Toplantı Odası

EPN Haber Merkezi/

Murat Erkan GSMA Yönetim Kurulu’nda

EPN Haber Merkezi/
Etiketler: başak kural, elogo, Figopara, Koray Bahar

Aradığınız bir şey mi var?

Yazılardan Seçmeler

  • Asus, AI Factory ve Yeni Nesil Sunucu Ürünlerini Tanıttı
    15 Ekim 2025
  • Zyxel ve McAfee’den Güç Birliği
    30 Nisan 2020
  • AloTech, ChatGPT-4’ü Sistemine Entegre Etti
    13 Nisan 2023

Son Haberler

  • Deepfake Dolandırıcılığı 2 Yılda 50 Kat Arttı
    17 Ağustos 2026
  • “Geleceğin Küresel Teknoloji Şirketleri Türkiye’de Kurulabilir”
    17 Ağustos 2026
  • “Yapay Zeka Başarısız Olmaz. Yanlış Şeyi Başarabilir”
    17 Ağustos 2026
  • Chery’den Yapay Zekâ Çağına Yeni Nesil Güvenlik …
    17 Ağustos 2026
  • 212’den Provenance’a 500 Bin Dolar Yatırım
    17 Ağustos 2026

Enterprise Next

  • Künye
  • Hakkımızda
  • RSS
Enterprise Next Copyright © 2026.
Enterprise Next içeriğini link vermek ve kaynak göstermek koşuluyla, kısmen alıntı yaparak kullanabilirsiniz.