Salgının hızlandırdığı dijitalleşme, konferans dünyasında da karşılığını buldu ve yenilikçi bir çözümün ortaya çıkmasını sağladı. Enterprise Next röportajlarından konuğumuz Digital Network Alkaş (DNA) projesine imza atan Alkaş’ın genel müdürü Yonca Aközer oldu.
Digital Network Alkaş, online etkinliklerin sağladığı kolay erişim, zaman tasarrufu, pek çok içerik, hızlı bilgi edinme, hızlı etkileşim, daha çok kitle, bütçesel tasarruf, uluslararası erişim, dünyayla aynı anda güncel olmak gibi özeliklerle etkili iş sonuçları ortaya çıkarma konusunda ayrıcalıklı bir platform olarak dikkat çekiyor. Uluslararası konferans projesi ve fuar modülü, DNA’nın iş sonuçları yaratmadaki farkını daha güçlü bir biçimde ortaya koymasını sağlıyor. DNA sürekli olarak geliştirilerek, dijital değişim ve dönüşümle şekillenen yeni ekonomide paydaşlarının yanında olacak.
“Sektörün DNA’sını takip eden bir platform olmayı hedefledik”
Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, “Salgın koşulları yaratıcılığımızı geliştirdi ve işlerimizi dijital ortama taşımamıza neden oldu. Dijital dönüşümüzü 10 yıl içerisinde tamamlama hedefimizi koşulların getirdiği gereklilikle birkaç günde tamamladık. İlk webinarımızdan itibaren verilerimizin gücünü ve üst düzey profile ulaşabilme yeteneğimizi gördük. İşimizi onlinea dökerken dijital ortamın gerektirdiği yüksek hızı yakaladık ancak içerik kalitemizden hiç taviz vermedik. İş dünyasının tartıştığı konular kadar henüz tartışılmasına başlanmamış alternatif konulara da yanıt veren dijital etkinlikler gerçekleştirdik. Şimdiye kadar yaptıklarımız ile sektörün DNA’sını takip ettiğimiz bir platform olma hedefimizde önemli mesafe kat ettik” diyor.
Dünyada çevrimiçi etkinliklerin yüzde 1000 artış gösterdiğine dikkat çeken Aközer, “Fiziki etkinliklerden çevrimiçi etkinliklere geçişte katılımcı sayısı yüzde 200 artış gösterdi. Maliyetler yüzde 50’den fazla düştü ancak karlılık oranı da o ölçüde azaldı. Dijital ortamlarda tanıtım yapan markalar için maliyetin azalması bütçelerine elbette fayda sağlıyor. Firmalar pazarlama bütçelerini daha düşük maliyetle çoklu kanal olarak devam ettiriyor. Etkinlik firmaları için ise çok hızlı ve daha sık konferans yapma gerekliliği doğdu. Çevrimiçi etkinliklerle kullanıcı verimliliği yüzde 80 artarken, nokta atışı hedef kitleye ulaşma oranı ise yüzde 100 büyüdü” diyor.
Yıl sonuna kadar 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor
Bir yıl içinde 120’in üzerinde canlı yayın, 346 konuşmacı, 50 bine yakın üst düzey yöneticiye ulaştıklarını anlatan Aközer, yıl sonuna kadar 100 bin kişiye ulaşmayı ve canlı yayın sayısını 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. 2022 sonuna kadar 5 kat daha büyümeyi hedeflediklerini anlatan Aközer, “İletişime ve güncel olmaya ihtiyacımız var. Farklı sektörleri bir araya getirerek ortak akla destek verme vizyonuyla hareket ediyoruz. Gayrimenkul ve perakende sektörünü odağımıza aldık. Bu iki sektörün bugünü ve geleceğini şekillendirecek ortak akıl etkinliklerinin yüzde 60’ının DNA’dan geliştirilmesini hedefliyoruz. AVM, ofis ve e-ticaret sektöründen ilgi büyük ancak özellikle perakende sektörünün daha aktif olduğunu söyleyebiliriz. Biz en az 4 uluslararası etkinliği ev sahipliği yapmak ve 10 ülkeyi DNA’da üyelerimize iş bağlantısı yapabilmeleri için konuk etmek istiyoruz. Tüm bunları yaparken MIPIM ve MAPIC fuarlarımızdaki kazanımlarımız ile uluslararası B2B’leri görüntülü toplantılar olarak DNA’da yaparak bu konuda sektöre öncülük etmek istiyoruz” diyor.
Geleceği bu şekilde kucaklamaya hazır olan DNA, önemli faydalar sunuyor. İş hayatındaki tempodan vakit bulamayan üyelerin yenilikleri takip edebilmesi için istediği zaman izleme fırsatı sunması, önem taşıyan uluslararası konferanslarda konuşmacıların daha uzun süreli oturumlar aracılığıyla deneyimlerini daha kapsamlı aktarabilmesi, bu bilgilerin doğru kişi ve farklı sektörlerden kişilere ulaştırılması iş dünyası için önemli değer oluşturuyor.
Tüm bunları ve daha fazlasını Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ile gerçekleştirdiğimiz aşağıdaki keyifli sohbetten izleyebilirsiniz.