Acronis, Yerel Siber Veri Merkezleri Kuruyor

Acronis’in yeni mikro veri merkezleri ve geliştirilmiş yazılım tanımlı altyapısı, küresel iş ortakları ve müşterileri için bulut kullanılabilirliği ve kapsamlı siber koruma sağlıyor.

Acronis, Kanada, Yeni Zelanda ve Butan’daki yeni son teknoloji tesisler de dahil olmak üzere küresel bulut veri merkezleri ağını genişletme planlarını duyurdu. Acronis Küresel Siber Zirvesi 2020’de duyurulan bu genişleme, tüm Acronis Siber Koruma Çözümlerinin dünya çapındaki ortaklara ve kuruluşlara sunulmasını sağlıyor. Bu da çalışanların tahmini üçte ikisinin uzaktan çalışması ve bulut temelli hizmetlere güvendiği için kritik önem taşıyor.

Bugün yapılan duyuru ile Acronis’in küresel ağına, halihazırda ABD, İngiltere, İsviçre, Fransa, Almanya, Japonya, Avustralya ve Singapur’da birlikte konumlandırılmış ve yönetilen hizmet veri merkezlerini içeren 100 mikro veri merkezi daha ekleme planı açıklanmış oldu. Kanada, Vancouver’daki bir başka yeni veri merkezi de yine bu ayın başlarında duyurulmuştu.

Dünya çapında sınır bilişimin yükselişinin artık daha fazla verinin şirket ağlarından uzakta oluşturulduğu ve kullanıldığı anlamına geldiğini belirten Acronis Kurucusu ve CEO’su Serguei “SB” Beloussov, “Mikro veri merkezleri, özellikle gelişmekte olan pazarlarda sınır bilgi işlemin verimli bir şekilde konuşlandırılmasını sağlıyor. Acronis’in Küresel-Yerel Stratejisinin bir parçası olan bu genişleme, küresel iş ortaklarımızın talep ettiği yerel, uygun maliyetli, bant genişliği açısından verimli ve düşük gecikmeli bulut hizmetlerini sağlamamıza olanak tanıyor ve iş ortaklarının ve kullanıcıların günümüzün dijital dünyasında ihtiyaç duydukları bulut tabanlı hizmetleri ve siber korumayı sunma isteğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu.

Gartner‘ın dünya çapında bulut yönetimi ve güvenlik hizmetleri pazarının 2022’ye kadar yüzde 25’ten fazla büyümeye devam edeceğini tahmin etmesi ve Technavio’nun küresel uç veri merkezi pazarının 2024’e kadar neredeyse yüzde 14’lük bir CAGR ile ilerleyeceğini ön görmesiyle bugün açıklanan yeni bulut veri merkezleri Acronis’i her iki alanda da güçlü bir konuma getirecek.

IDC Araştırma Direktörü Phil Goodwin, “Üretim verilerine ve kontrollerine bulut tabanlı erişime güven son birkaç yılda artarken, salgın dünya çapında kuruluşlar arasında bu sürecin benimsenmesini hızlandırdı. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda daha geniş bir bulut veri merkezleri ağı geliştirmek, Acronis’in aktif olarak bulut tabanlı veri koruma ve güvenlik platformları ve çözümleri arayan yeni iş ortakları ve müşterileri yetiştirmesine olanak tanıyor” diyor.

Bulut tabanlı siber korumayı genişletme

Genişletme, Acronis’in Acronis Cyber Cloud platformu aracılığıyla sunduğu siber koruma çözümlerinin erişimini genişletmesine de olanak tanıyor. Bu, hizmet sağlayıcılara yedekleme, felaketten kurtarma, kötü amaçlı yazılımdan koruma, güvenli iş yeri işbirliği ve blok zinciri tabanlı veri kimlik doğrulama hizmetini tek noktadan sunma yetkisi de veriyor.

“Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar, verilere daha önce hiç sahip olmadıkları bir şekilde güveniyorlar, bu da bizim gibi BT sağlayıcılarının etkili ve uygun fiyatlı çözümlere hazır olmaları gerektiği anlamına geliyor” diyen Robson Communications Başkanı ve CEO’su Martin Brought, sözlerini şöyle bitirdi:
“Acronis, sağlayıcıların hizmet portföyümüzü oluşturmak ve müşterileri korumak için neye ihtiyaç duyduklarını -sadece sundukları çözümler açısından değil, aynı zamanda bunları nasıl fiyatlandırdıkları ve teslim ettikleri açısından anlıyor. Veri merkezi ağlarının genişletilmesi, dünya çapında çok daha fazla servis sağlayıcının müşterilerini üretken ve korumalı tutmasına yardımcı olacaktır.”

Hizmet sağlayıcıların yeni veri merkezleri aracılığıyla erişebilecekleri çözümler arasında Acronis Cyber Protect Cloud da bulunuyor. Bu ürün; yedekleme, felaket kurtarma, yeni nesil kötü amaçlı yazılım önleme, siber güvenlik ve uç nokta yönetimi araçlarının bu benzersiz entegrasyonu ile kısa süre önce Frost & Sullivan’dan Veri Koruması için 2020 Yeni Ürün İnovasyon Ödülü’nü kazandı.

Kurslar ayrıca Siber Korumanın Beş Vektörü olarak bilinen ilkeyi de kapsayacak. Tüm Acronis çözümleri, bir kuruluşun verilerinin, uygulamalarının ve sistemlerinin güvenliğini, erişilebilirliğini, gizliliğini, özgünlüğünü ve güvenirliğini (SAPAS) sağlamak için Beş Siber Koruma Vektörünü ele alacak şekilde tasarlandı.

Boyutlarına veya coğrafyalarına veya birlikte konumlandırılmış veya yönetilen hizmet tesisleri olup olmadıklarına bakılmaksızın, tüm Acronis veri merkezleri en yüksek dijital ve fiziksel güvenlik standartlarını karşılar ve yedekli güç ve çevre kontrolleri özelliği, sürekli (yüzde 99,9) aylık kullanılabilirlik sağlıyor.

Acronis veri merkezleri küresel ağı veya Acronis Cyber Cloud aracılığıyla sunulan tüm siber koruma çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen hizmet sağlayıcıların Acronis Partner Program ekibiyle iletişime geçmeleri öneriliyor.