Üç Hayalperest Bir Araya Geldi Kurumsal Müzikte Standartları Belirledi

Süpermarket zincirleri, giyim mağazaları ya da stadyum. Bu alanlarda çalınan müziklerin yasal olması ya da tek tuşa basarak tüm lokasyonlarda eş zamanlı anons yapılabilmesi düne kadar hayal gibiyken üç kişinin kurduğu SMG bu hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

SMG; Serkan, Moris ve Gül isimlerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir marka. Peki kim bu isimler? Hemen yazalım. SMG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Polat, SMG Yönetim Kurulu Üyesi Moris Alhale ve SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil. Geçtiğimiz günlerde bu üçlünün ikisiyle bir yemekte buluştuk. Tam kendimi kurumsal dünyanın soğuk toplantılarından birine hazırlarken bir anda kahkahaların havada uçtuğu kırk yıllık dost muhabbetine dönen bir ortamda buldum. Aslında çok şey konuştuk ama hem onlardan gelen bilgilerden hem de kendi notlarımdan özetlemeye çalıştım. Keyifli okumalar.

2009 yılında Gül Gürer Alimgil, Serkan Polat ve Moris Alhale tarafından kurulan SMG, Türkiye’de halka açık mekanlarda kapalı devrede yasal müzik, anons ve reklam yayınları yapıyor. Geliştirdiği yazılım sayesinde, yayınları internet üzerinden anlık olarak değil, depola-çal yöntemiyle gerçekleştiren SMG, bu şekilde yayın yapan tek şirket olup sektöründe lider konumda yer alıyor. Türkiye’de müziği şirketlere dijital olarak ileten ilk firma olan SMG; bekleme müziği, anons, entegre ses -görüntü ve ekran yönetimi hizmetleri ile markaların müşterileriyle bağ kurmasına aracı oluyor.  Deneyimli kadrosuyla alışveriş merkezleri, oteller, perakende satış noktaları, restoranlar, turistik tesisler, showroom’lar, sağlık merkezleri başta olmak üzere, 450 firmanın 8.500’e yakın noktasında hizmet veren SMG, müzik ile teknolojiyi birleştirdiği sistemiyle şirketlere özel çözümler de sunuyor.

En yüksek puanla teknokente davet

SMG, İTÜ ARI Teknokent’e başvurup en yüksek puanla girmeye hak kazanan bir şirket.  SMG’nin teknik ve Ar-Ge departmanları, yazılımı geliştirmek amacıyla çalışmalarını burada sürdürüyor. SMG ayrıca, tüm dünyada markalara lisanslı müzik hizmeti veren ve bir Spotify firması olan Soundtrack Your Brand’in de Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi konumunda yer alıyor. Bu iş birliği ile birlikte Türkiye’deki şirketler, kendi müzik listelerini oluşturma ve tüm lokasyonlarda çalan müziği tek bir noktadan kontrol etme gibi ayrıcalıklara sahip olmuş durumda.

Bir kez daha Deloitte Teknoloji Fast 50’de

SMG, Deloitte’un bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdiği ve son 4 yılda, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlediği Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2017 Programı’nda yer aldı. Kuruluşlar, 2013-2016 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre programda yer almaya hak kazanıyor.

SMG, Deloitte Technology Fast50 Türkiye 2015 Programı’nda altıncı sırada, Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’nda ise 229. sırada yer aldı. Deloitte Technology Fast50 Türkiye 2016 Programı’nda da yer alan SMG, 2017 yılında da sıralamaya girip üç yıl art arda bu listeye girme başarısı gösterdi.

SMG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Polat, kuruluşun 2013-2016 yılları arasında cirosunda kaydettiği muazzam büyümenin ardında Ar-Ge yatırımlarının yattığını belirtti. Polat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sekiz yıl önce çok küçük bir sermaye ile kurduğumuz şirketimizin üç yıldır Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer almasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu süreçte, başta ana hizmetlerimiz olan müzik ve anons yayını üzerine önemli Ar-Ge yatırımları gerçekleştirdik. Sunduğumuz yenilikler ile Türkiye’de 450 firmanın 8.500’e yakın noktasında hizmet verirken, yurt dışında da on ülkeye ulaştık. Önümüzdeki yıllarda, Ar-Ge gelir payımızın, toplam gelirimiz içindeki oranının yüzde 80’e yükselmesini ve bu şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında istikrarlı bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz.”

Soundtrack Your Brand, Türkiye’de SMG’yi tercih etti

Dijital müzik yayıncılığının lider şirketi SMG, tüm dünyada markalara lisanslı müzik hizmeti veren Soundtrack Your Brand ile Türkiye’deki tek yetkili yayın hakları anlaşmasını imzaladı. Soundtrack Business hizmetini işletmelerinde kullanmak isteyen markalar SMG’den bu hizmeti satın alarak, başta kendi listelerini yönetme ve tüm lokasyonlarda çalan müziği tek bir noktadan kontrol etme olmak üzere birçok ayrıcalığa sahip olacak.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer alan SMG, küresel ölçekte dijital müzik hizmeti veren Soundtrack Your Brand (SYB) ile partnerlik anlaşması imzaladı. İsveç, Norveç ve Finlandiya’ya Spotify Business, dünya çapında tüm diğer ülkelere ise Soundtrack Business adı altında hizmet veren SYB’nin, profesyonel olarak hazırlanmış müzik listeleri SMG ile birlikte artık Türkiye’deki şirketlere de ulaşmış olacak.

Moris Alhale: Müşterilerimize tüm dünyada kullanılan hizmeti sunacağız

Soundtrack Your Brand’in Stockholm’deki merkez ofisinde yapılan anlaşma hakkında bilgi veren SMG Yönetim Kurulu Üyesi Moris Alhale, “Kurumsal markalara müzik hizmeti veren dünyanın en büyük firmalarından biriyle iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız partnerlik anlaşmasıyla birlikte SYB’nin Türkiye’deki tüm satış haklarının tek temsilcisi olduk. 8.500’e yakın noktadaki müşterilerimize bundan böyle yeni ve tüm dünyada kullanılan bir hizmet sunacağız. Bu anlaşma, önümüzdeki yıllarda hem Türkiye’de hem de yakın komşu ülkelerde yapmayı planladığımız projeler için de çok değerli bir adım” dedi.

Acil durumlarda saniyeler içinde anons

SMG, müzik, anons ve reklam hizmetlerinin yanı sıra geliştirdiği yazılımlarla müşterilerine etkili çözümler sunuyor. SMG’nin son yeniliklerinden biri de push audio. Buna göre, SMG’nin hizmet verdiği markalar, herhangi bir mağaza ya da şubelerinde yangın, hırsızlık gibi bir durumla karşılaştıklarında, hiçbir ekstra cihaza ihtiyaç duymadan, yalnızca internet bağlantısıyla bulundukları noktadan olayın yaşandığı yere saniyeler içinde anons yapabiliyor.

Türkiye’de kendi geliştirdiği yazılım ile dijital müzik yayını yapan tek şirket olan SMG, bu yazılımı müzik, anons ve reklam yayınlarının yanı sıra, müşterilerine özel çözümler sunmak için de kullanıyor. SMG’nin son yeniliklerinden push audio da, başta güvenlik olmak üzere pek çok konuda şirketlerin merkezleriyle lokasyonları arasında hızlı bir iletişim sağlıyor.

Serkan Polat, push audio’nun mağaza içi anonstan farklı bir hizmet olduğunun altını çizerek sistem hakkında şu bilgileri verdi:
“Bir mağazada, yangın, hırsızlık gibi olumsuz bir durum yaşandığında, güvenlik görevlisi olayı kameralardan görür, mağazayı arar, mağazadaki yetkili anons odasına gider ve anonsu yapar. Tüm bu süreç, acil durumlarda ciddi bir zaman kaybı anlamına geliyor. Biz bunu nasıl kısaltabiliriz diye düşündük ve push audio’yu geliştirdik. Buna göre, olumsuz durumu gören güvenlik görevlisi SMG yönetim panelinde anonsu seslendiriyor, kaydediyor, dinliyor ve tek bir tuşla istediği mağazaya gönderiyor. Bu anons direkt olarak olayın yaşandığı mağazada yayınlanıyor ve böylece saniyeler içerisinde gerekli aksiyon alınabiliyor. Bazı müşterilerimiz ise kaydettikleri anonsu dinlemeden direkt mağazaya göndermeyi tercih ediyor, bu nedenle dinleme özelliğini opsiyonlu olarak sunuyoruz.”