Schindler’den Yeşil Binalar İçin Akıllı Teknolojiler

Yaklaşık 60 binden fazla çalışanı ile beş kıtada hizmet veren Schindler, akıllı dijital çözümler ve Yeşil bina konseptlerinde inovasyon ve estetiği bir arada sunan yeni çözümleriyle fark yaratmayı hedefliyor.

Schindler Group, projenin tüm aşamasında kaynakları topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde verimli kullanan binalar olarak tanımlanabilen “Yeşil” ya da “Sürdürülebilir” bina konseptlerinde ve kullanıcılara akıllı diiital çözümler sunan, nesnelerin interneti konusunda önemli ilerlemeler getiren yeni atılımlar ve yeni işbirlikleri içinde yol alıyor.

Schindler Türkeli Asansör Genel Müdürü Zafer Kabadayı, insana, teknolojiye ve çevreye yatırım; inovasyon ve estetiğin bir arada sergilenmesi; geleceğin konforunu bugünden sunmak gibi kavramları ilke edindiklerini hatırlatarak, bu amaçla geliştirdikleri yeni teknolojiler, sağladıkları sinerjiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyamızın hızla değiştiğini, yenilenen teknoloji sayesinde Dünya nüfusunun yüzde 39’unun birbirine bağlı hale geldiğini, iş süreçlerinin yüzde 80’ine teknolojinin güç sağladığını, geçen seneye göre 5 bin kat daha fazla veri kullanıldığını, dünyada birbirine bağlı nesne sayısının 13 milyar olduğunu söyleyen Kabadayı, “Veri merkezimiz ve ürünlerimizin içindeki sensörlerin birbirleriyle konuşması olarak açıklayabileceğimiz IOEE ile veriler Saha Teknisyenlerimize, saha yönetimine ve müşterilerimize ulaşıyor. Böylece herkes dogru dataya doğru zamanda ulaşıyor” dedi.

Nesnelerin interneti

Schindler Türkeli Asansör olarak mevcut müşterileri  elde tutmayı, ürün ve servis portfoyünü genişletmeyi ve yeni iş modelleri geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kabadayı, kullanıcılara akıllı diiital çözümler sunacak ve nesnelerin interneti konusunda önemli ilerlemeler sağlayacak yeni atılımlar ve yeni işbirlikleri içinde oldukları bilgisini de verdi. “Schindler olarak insana ve teknolojiye sürekli olarak yatırım yaparken işbirliklerini de çok önemsiyoruz. Bu bağlamda General Electric ve Huawei firması ile yeni işbirlikleri kurduk. Basit sensörler ve bunların Predix bulut uygulaması üzerinden data center’ımıza bağlantı kurulacak. Gelişmiş makine öğrenme fonksiyonelliği ve tahmin etme yeteneği sağlanacak. Halihazırda olan ürünlerimiz üzerinden yeni dijital ürünler sunma yeterliliğine ulaşmayı sağlayacağız. Bu bizlere, saha çalışanlarımıza, müşterilerimize ve yolcularımıza yeni fırsatların olduğu bir dünyanın kapısını açma fırsatını sunacak. Schindler önceden tahmin edici görevleri yerine getirecek ve bu ünitelerin servis dışı kalma sürelerini çok büyük oranda azaltacak. Predix bulut sistemi ve kapalı devre servis platform sayesinde en iyi Müşteri Deneyimini sunmamıza olanak sağlayacak. Tamamen kurulduktan sonra 1 milyondan fazla asansör ve yürüyen merdiven hakkında sanki test kulelerimizde çalışıyorlarmış gibi bilgi sahibi olacağız. Bu önemli datalar müşterilerimiz, iş destek analistlerimiz ve ürün mühendislerimiz için çok değerli bir bilgi kaynağı oluşturacak. Müşterilerimiz durmaksızın çalışma zamanı ve iyileştirilmiş yolcu deneyiminden faydalanmış olacaklar. İleri sensor teknolojisi ve analizler bakım ve arıza aksiyonlarının ürün sorunlar yaşamaya başlamadan önce devreye girmesini sağlayacak bu da güvenliği önemli ölçüde geliştirmiş olacak. Uzun dönemde edinilen bütün bu bilgi birikimi ürün dizayn süreçlerini iyileştirmiş olacak.”

Akıllı teknolojiler  ile hem çalışanlara, hem de kullanıcılara önemli konforlar sağlandığını vurgulayan Kabadayı, Schindler olarak hizmet içi eğitime büyük önem verdiklerini ve yeni ürünlerin daha derinlemesine anlaşılması için kapsamlı eğitim programlarını düzenlediklerini hatırlattı.

Schindler olarak kurumsal sürdürülebilirlik politikasına büyük önem verdiklerini ifade eden Kabadayı, Schindler firmasının küresel kentleşmenin devam ettiği ve edeceği yıllar boyunca optimum, güvenli ve etkili mobilite çözümlerini sağlamaya kendini adadığını söyledi: “Sürekli artan enerji talebi, yenilenmeyen enerji kaynakları ve karbondioksit seviyelerinin kontrol altına alınması için asansörlerimizde ve yürüyen merdivenlerimizde enerji verimliliğini ve enerji optimizasyonunu sürekli iyileştirme çabası içindeyiz. Schindler sürdürülebilirlik üzerine küresel bir bakış açısı kazanmayı ilgili anahtar performans göstergelerine odaklanarak sağlıyor. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız Kurumsal sürdürülebilirlik Politikamızda ele alınmıştır. Bu politika, sürdürülebilirliğe olan yaklaşımımızı insanlar, gezegenimiz ve performans üzerine konumlandırarak önemli sürdürülebilirlik zorluklarına karşı aldığımız yönü tarif eder.”

Endüstride ilklerden

Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin interneti olan Schindler Ahead ile gerçek zamanlı olarak gerekli bilgilerin paylaşıldığı ve ilgili tüm tarafların birbirine bağlı olduğu bir platform kurduklarını, ekipmanı, müşterileri ve yolcuları Schindler’in İletişim Merkezleri ve teknisyenleri ile bağladıklarını belirten Kabadayı bu kapalı platformun endüstride ilklerden olduğunu da ifade etti.

Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin interneti konusunda 1 numara olma hedefine doğru hızla gittikleri bilgisini veren Kabadayı, verileri müşteri faydalarına dönüştürdüklerini,  servis problemlerini oluşmadan önce farkına varma ve çözüme kavuşturmayı sağladıklarını, müşteriye binalarını daha iyi yönetmek ve bakım yapmak için rakipsiz gerçek zamanlı operasyonel olarak peformans ve ticari bilgilere ulaşma imkanı verdiklerini, interaktif ve kişiselleştirilmiş servis ile üstün yolcu deneyimi yaşattıklarını söyledi.

Kabadayı çevreyi korumayı ilke edinen Schindler’in Yeşil binalar için akıllı teknolojiler sunduğunu da hatırlattı: “Schindler 5500 ile temiz enerji sunuyoruz. Schindler 5500 gücü daha verimli kullanarak enerji tüketimini minimumda tutar. Rejeneratif tahrikler, yeni kayış ve dikkatle seçilmiş malzemeleri gibi Schindler 5500’in yeni teknolojik ilerlemeleri, ekolojik olarak sağlam bir çözüm sağlar.Daha az enerji kullanır ve anında elektrik şebekesine geri beslenebilen enerji dahi üretebilir. Kullandığımız LED ışıklar son derece uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Standart ampüllerden 20 kat daha uzun süre dayanırken, aynı zamanda daha az enerji tüketirler. Yolcular ve çevre için parlak bir çözümdür. Optimize edilmiş motor ve kayışın performansı büyük, ebatları kompakt seyirde verimli, enerji kullanımında etkilidir. Yeni tahrik ve kayış konfigürasyonu, önceki versiyonundan yüzde 50’ya kadar daha hafiftir ve daha az yağ kullanır. Yağsız bir sistem opsiyonu bile mevcuttur.Tüm dünyada, binalar, enerji verimliliklerine göre sınıflandırılır. Bu çevreci bina sertifikaları çerçevesinde, gözler asansörlerin performansına da yönelir. Schindler 5500’ın VDI 4707-7 standardına* göre A sınıfına ulaşması ile, yalnızca enerji verimliliği için yüksek dereceler elde etmiyoruz, aynı zamanda sizin yüksek puanlar, dolayısıyla yeşil bina sertifikalarınız için daha fazla kredi kazanmanıza yardımcı oluyoruz.”

İnovasyon ve estetik bir arada

Ürünlerini sadece birer makine olarak değil aynı zamanda binalara hareket ve estetik sağlayan tamamlayıcı unsurlar olarak da gördüklerini söyleyen Kabadayı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda inovasyon ve estetiğe önem vererek her geçen gün  müşteri memnuniyet seviyemizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Endüstrimizin devrim niteliğindeki  gelişmiş kişiselleştirilmiş erişim hizmeti olan Schindler PORT teknolojimizi çözümlerimizde kullanarak müşterilerimize ve onların müşterilerine değer sağlıyoruz.Aynı zamanda çevreye duyarlı bileşenlerimiz ve yüzde yüz güneş enerjisi ile çalışan Schindler Solar Asansör’lerimiz ile sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atıyoruz.Son günlerde gündemde olan, projenin tüm aşamasında kaynakları topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde verimli kullanan binalar olarak tanımlanabilen “Yeşil” ya da “Sürdürülebilir” bina konseptlerinde biz de Schindler olarak LEED sertifikalı ve A seviyesinde enerji tasarrufu sağlayan ürün çözümlerimiz ve Schindler Solar Elevator adını verdiğimiz güneş enerjisi ile sıfır enerji harcayarak yüzde 100 verimlilik ile çalışan asansörümüz ile yer alıyoruz.“

Kabadayı, tüm bunların yanında Schindler firmasının, güç için sadece güneş ışığı kullanan, devrim niteliğinde bir uçak olan Solar Impulse’ın geliştirilmesini desteklemek için güçlerini birleştiren dört ana ortaktan birisi olduğunu hatırlatarak, “Hareketlilik için talepler büyüdüğünden ve yakıt kaynakları gitgide azalarak, daha pahalı hale geldiğinden, bu ortaklık bizim için önemlidir. İnsanlığın geleceği, yenilenebilir kaynaklardan edinilen temiz, sürdürülebilir enerjiyi kullanmakta yatıyor.  Schindler, ürünlerini, daha temiz ve daha sürdürülebilir olmaları için sürekli olarak geliştiriyor“ dedi.